FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Welke Landen Code Geel Vakantie

Welke Landen Code Geel Vakantie

Met het einde van de coronapandemie in zicht, zijn veel mensen op zoek naar de mogelijkheden voor een welverdiende vakantie. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de reisadviezen en welke landen code geel hebben. Landen met code geel houden in dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn bij aankomst of terugkomst uit die landen.

Een aantal Europese landen die op dit moment code geel hebben zijn Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Griekenland. Deze landen zijn populaire vakantiebestemmingen voor veel Nederlandse toeristen vanwege hun prachtige stranden, rijke cultuur en culinaire tradities.

Daarnaast zijn er ook andere landen buiten Europa die code geel hebben, zoals Aruba, Curaçao en Bonaire die onderdeel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze eilanden hebben ook prachtige stranden, helderblauwe zeeën en een aangenaam klimaat.

Het is belangrijk om te vermelden dat de reisadviezen kunnen veranderen. Het is dus verstandig om regelmatig de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te controleren voordat je op vakantie gaat. Op deze manier blijf je op de hoogte van eventuele veranderingen en kun je met een gerust hart genieten van je vakantie.

Overzicht van landen met code geel voor vakantie

Europese landen met code geel

De volgende Europese landen hebben op dit moment code geel:

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Italië
 • Portugal
 • Griekenland
 • Kroatië
 • Zweden

Code geel betekent dat reizen naar deze landen mogelijk is, maar dat er wel bepaalde risico’s of beperkingen kunnen zijn. Het is belangrijk om voor vertrek altijd de actuele reisadviezen van de overheid te raadplegen.

Niet-Europese landen met code geel

Naast Europese landen hebben ook enkele niet-Europese landen code geel. Deze landen zijn:

 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Sint Maarten
 • Suriname

Houd er rekening mee dat de situatie snel kan veranderen. Controleer altijd de meest recente informatie voordat u op reis gaat. Raadpleeg hiervoor de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Handige website voor reisadviezen

Meer informatie over reisadviezen en de actuele situatie per land kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl

Europese landen met code geel

In verband met de COVID-19 pandemie hebben veel landen reisbeperkingen en -adviezen ingesteld. De Nederlandse overheid hanteert een systeem van kleurcodes om aan te geven welke landen veilig zijn om naartoe te reizen. Een land met code geel betekent dat er geen of een laag risico is op besmetting en dat reizen mogelijk is. Hieronder volgt een lijst van Europese landen met code geel.

Nederland

Nederland heeft op dit moment zelf code geel. Dit betekent dat er geen of een laag risico is op besmetting binnen Nederland en dat reizen binnen het land mogelijk is. Wel kunnen specifieke regio’s of steden binnen Nederland een hoger risico hebben, dus blijf altijd op de hoogte van de lokale situatie.

België

België heeft ook code geel. Reizen naar België is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte quarantaine of negatieve coronatest bij aankomst. Houd de actuele maatregelen in België in de gaten voordat je vertrekt.

Duitsland

Duitsland heeft ook code geel. Reizen naar Duitsland is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte quarantaine of negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Duitsland in de gaten voordat je vertrekt.

Frankrijk

Frankrijk heeft op dit moment code geel. Reizen naar Frankrijk is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Frankrijk in de gaten voordat je vertrekt.

Italië

Italië heeft op dit moment code geel. Reizen naar Italië is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Italië in de gaten voordat je vertrekt.

Spanje

Spanje heeft op dit moment code geel. Reizen naar Spanje is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Spanje in de gaten voordat je vertrekt.

Griekenland

Griekenland heeft op dit moment code geel. Reizen naar Griekenland is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Griekenland in de gaten voordat je vertrekt.

Portugal

Portugal heeft op dit moment code geel. Reizen naar Portugal is mogelijk, maar er kunnen wel beperkingen gelden zoals een verplichte negatieve coronatest bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland een negatieve coronatest moet laten zien. Houd de actuele maatregelen in Portugal in de gaten voordat je vertrekt.

Andere Europese landen met code geel

 • Denemarken
 • Zweden
 • Noorwegen
 • Finland
 • Zwitserland
 • Oostenrijk
 • Tsjechië
 • Slovakije
 • Hongarije

Dit is geen uitputtende lijst en de situatie kan snel veranderen. Controleer daarom altijd voor vertrek de actuele reisadviezen en maatregelen van het betreffende land, evenals de vereisten bij terugkeer naar Nederland.

See also:  Welke Helm Voor Snorfiets

Bron: Rijksoverheid

Populaire vakantiebestemmingen met code geel

Veel mensen zijn op zoek naar populaire vakantiebestemmingen waarvoor code geel geldt. Dit betekent dat reizen naar deze bestemmingen mogelijk is, maar dat er nog steeds voorzichtigheid geboden is. Hieronder vind je een lijst met enkele van de populaire vakantiebestemmingen waarvoor momenteel code geel geldt.

1. Spanje

Spanje is een geliefde vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Met zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke gerechten is het geen wonder dat veel mensen naar Spanje reizen. Momenteel geldt voor de meeste regio’s in Spanje code geel. Hoewel er nog steeds enige beperkingen van kracht kunnen zijn, zijn de meeste toeristische attracties weer open voor bezoekers.

2. Griekenland

Ook Griekenland is een populaire bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Met zijn schilderachtige eilanden, oude ruïnes en gastvrije bevolking trekt het land veel toeristen aan. Op dit moment geldt voor de meeste eilanden en het vasteland van Griekenland code geel. Dit betekent dat je kunt genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft, maar dat je wel rekening moet houden met enkele maatregelen.

3. Portugal

Portugal is een veelzijdige vakantiebestemming die voor ieder wat wils te bieden heeft. Of je nu wilt genieten van de zon op de stranden van de Algarve, de historische straten van Lissabon wilt verkennen of de prachtige natuur van de Azoren wilt ontdekken, Portugal heeft het allemaal. Op dit moment geldt voor Portugal code geel, waardoor reizen naar dit land mogelijk is onder bepaalde voorwaarden.

4. Italië

Italië is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige kunst en heerlijk eten. Of je nu wilt dwalen door de straten van Rome, genieten van de romantiek van Venetië of ontspannen aan de Amalfikust, er is altijd iets te beleven in Italië. Op dit moment geldt voor de meeste regio’s in Italië code geel. Dit betekent dat je kunt reizen naar dit land, maar dat er nog steeds enige beperkingen en maatregelen van kracht kunnen zijn.

5. Turkije

Turkije is een populaire vakantiebestemming voor zowel de zonliefhebbers als de cultuurliefhebbers. Met zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en bruisende bazaars trekt dit land jaarlijks veel toeristen aan. Momenteel geldt code geel voor Turkije, wat betekent dat je kunt genieten van de vele schoonheden van dit land, maar dat je wel rekening moet houden met bepaalde maatregelen en restricties.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente reisadviezen en maatregelen voor de vakantiebestemmingen die je wilt bezoeken. Houd ook rekening met de geldende coronamaatregelen op je bestemming en volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op. Zo kun je veilig en verantwoord genieten van je vakantie!

Zonnige landen met code geel

Code geel betekent dat het veilig is om naar deze landen te reizen, maar er kunnen wel risico’s zijn. Hier zijn enkele zonnige landen waarvoor code geel geldt:

Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming met vele zonovergoten stranden en levendige steden. Met code geel kun je met een gerust hart genieten van de Spaanse zon.

Italië

Italië staat bekend om zijn prachtige cultuur, heerlijk eten en mooie kustlijn. Met code geel kun je de historische steden verkennen en ontspannen op de Italiaanse stranden.

Griekenland

Griekenland biedt een mix van oude geschiedenis, adembenemende eilanden en vriendelijke gastvrijheid. Met code geel kun je genieten van de Griekse zon en de lokale keuken proeven.

Portugal

Portugal is gezegend met een mild klimaat, prachtige stranden en bruisende steden. Met code geel kun je de charmante straten van Lissabon verkennen en ontspannen op de Algarve.

Turkije

Turkije biedt een rijke geschiedenis, gastvrijheid en prachtige stranden aan de Middellandse Zee. Met code geel kun je genieten van de Turkse cultuur en ontspannen in de zon.

Het is altijd belangrijk om up-to-date te blijven met de reisadviezen en eventuele extra maatregelen die van toepassing kunnen zijn wanneer je naar deze landen reist.

Landen in Zuid-Europa met code geel

Voor vakantiegangers die naar Zuid-Europa willen reizen, zijn er verschillende landen waarvoor code geel geldt. Dit betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn en dat reizen mogelijk is. Hieronder vind je een lijst met landen in Zuid-Europa waarvoor code geel momenteel van kracht is:

 • Spanje: Spanje is een populaire vakantiebestemming met mooie stranden, historische steden en een rijke cultuur.
 • Italië: Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijke eten.
 • Griekenland: Griekenland biedt een combinatie van zon, zee, strand, oude geschiedenis en gastvrijheid.
 • Portugal: Portugal heeft schilderachtige kustlijnen, charmante dorpjes en bruisende steden zoals Lissabon en Porto.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele reisadviezen en coronamaatregelen in deze landen voordat je op vakantie gaat. Ook moet je er rekening mee houden dat de situatie snel kan veranderen en dat er nieuwe maatregelen kunnen worden ingesteld.

Let op: hoewel deze landen momenteel code geel hebben, kan het zijn dat er specifieke regio’s zijn binnen het land waarvoor een ander reisadvies geldt. Controleer daarom altijd de exacte situatie voor jouw specifieke bestemming.

See also:  Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Landen in Noord-Europa met code geel

Noord-Europa is een regio die geliefd is bij vakantiegangers vanwege de prachtige natuur, de historische steden en de rustige sfeer. Veel landen in Noord-Europa hebben op dit moment code geel, wat betekent dat er enkele veiligheidsrisico’s zijn, maar dat reizen mogelijk is met de nodige voorzorgsmaatregelen. Hier zijn enkele landen in Noord-Europa met code geel:

1. Zweden

Zweden is een land dat bekend staat om zijn uitgestrekte bossen, meren en mooie kustlijnen. Het heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers en avonturiers. In Zweden gelden bepaalde maatregelen met betrekking tot de COVID-19-pandemie, maar over het algemeen is reizen mogelijk met de nodige voorzorgsmaatregelen.

2. Noorwegen

Noorwegen is een land dat bekend staat om zijn adembenemende fjorden, bergen en prachtige landschappen. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van outdoor-activiteiten zoals wandelen, skiën en fietsen. Noorwegen heeft enkele maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar reizen is nog steeds mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

3. Denemarken

Denemarken staat bekend om zijn historische steden, prachtige kustlijn en vriendelijke bevolking. Het land heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en gastronomie. Momenteel heeft Denemarken enkele veiligheidsmaatregelen ingesteld, maar reizen is nog steeds mogelijk met de nodige voorzorgsmaatregelen.

4. Finland

Finland staat bekend om zijn betoverende landschappen, zoals de uitgestrekte bossen en de duizenden meren. Het land biedt ook volop mogelijkheden voor buitensportactiviteiten en heeft een unieke cultuur. Finland heeft enkele maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar reizen is nog steeds mogelijk met enige restricties.

5. IJsland

IJsland is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, waaronder gletsjers, watervallen en geothermische bronnen. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. IJsland heeft enkele maatregelen getroffen met betrekking tot de COVID-19-pandemie, maar reizen is nog steeds mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

Overzicht van Noord-Europese landen met code geel
Land Code geel
Zweden Ja
Noorwegen Ja
Denemarken Ja
Finland Ja
IJsland Ja

Houd er rekening mee dat de situatie met betrekking tot de COVID-19-pandemie voortdurend kan veranderen. Het is belangrijk om de laatste reisadviezen van de Nederlandse overheid en de lokale autoriteiten te raadplegen voordat je op reis gaat.

Landen in Oost-Europa met code geel

Ondanks de voortdurende Covid-19-pandemie zijn er enkele landen in Oost-Europa die momenteel een code geel hebben voor vakantie. Dit betekent dat het reizen naar deze landen mogelijk is, maar dat er nog steeds voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen.

Rusland

Rusland is een van de landen in Oost-Europa waar momenteel code geel voor geldt. Reizigers die naar Rusland willen reizen, moeten echter nog steeds rekening houden met enkele beperkingen en gezondheidsvoorschriften, zoals het tonen van een negatieve PCR-test bij aankomst en het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes.

Oekraïne

Oekraïne is ook een land in Oost-Europa dat momenteel een code geel heeft. Reizen naar Oekraïne is mogelijk, maar er zijn nog steeds enkele beperkingen, zoals het invullen van een online formulier en het ondergaan van een verplichte quarantaineperiode bij aankomst, tenzij een negatieve PCR-test kan worden overlegd.

Polen

Polen is een ander land in Oost-Europa dat momenteel code geel heeft. Reizen naar Polen is mogelijk, maar reizigers moeten nog steeds rekening houden met enkele gezondheidsvoorschriften, zoals het tonen van een negatieve PCR-test bij aankomst en het naleven van sociale afstandsregels.

Tsjechië

Tsjechië is ook een land in Oost-Europa met code geel. Reizen naar Tsjechië is mogelijk, maar er kunnen nog steeds beperkingen gelden, zoals het ondergaan van een verplichte quarantaineperiode bij aankomst, tenzij een negatieve PCR-test kan worden overlegd.

Hongarije

Hongarije is een land in Oost-Europa dat momenteel code geel heeft. Reizen naar Hongarije is mogelijk, maar reizigers moeten nog steeds rekening houden met enkele beperkingen, zoals het invullen van een online formulier en het ondergaan van een verplichte quarantaineperiode bij aankomst.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste reisadviezen en gezondheidsvoorschriften voordat je naar een van deze landen reist. Hoewel ze momenteel een code geel hebben, kunnen de situaties en voorschriften snel veranderen, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19.

Landen in West-Europa met code geel

In West-Europa hebben verschillende landen op dit moment code geel voor vakantie. Dit betekent dat reizen naar deze landen mogelijk is, maar dat er wel bepaalde voorwaarden en maatregelen gelden. Hieronder vind je een overzicht van de landen in West-Europa met code geel:

 • België: In België geldt code geel. Reizigers moeten bij aankomst een Passenger Locator Form invullen en een negatieve COVID-19-test kunnen tonen.
 • Duitsland: Ook Duitsland heeft code geel. Bij aankomst moeten reizigers een negatieve COVID-19-test laten zien of in quarantaine gaan.
 • Frankrijk: Frankrijk is een populair vakantieland en heeft momenteel code geel. Reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR-test of antigeentest kunnen laten zien.
 • Groot-Brittannië: In het Verenigd Koninkrijk geldt code geel. Reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen tonen en een Passenger Locator Form invullen.
 • Italië: Italië heeft eveneens code geel. Reizigers moeten bij aankomst een negatieve COVID-19-test laten zien en een Passenger Locator Form invullen.
 • Spanje: Spanje, met populaire vakantiebestemmingen zoals de Costa del Sol en de Canarische Eilanden, heeft code geel. Reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR-test of antigeentest kunnen tonen.
See also:  Welke Groente Werd Vroeger Raasdonders Genoemd

Het is belangrijk om te vermelden dat de situatie met betrekking tot reizen en de bijbehorende maatregelen snel kunnen veranderen. Het is daarom verstandig om regelmatig de website van de overheid of het reisadvies van het land van bestemming te raadplegen voordat je op reis gaat.

Exotische bestemmingen met code geel

1. Aruba

Aruba is een prachtig eiland in het Caribisch gebied en heeft een code geel voor vakantie. Met zijn witte zandstranden, helderblauwe wateren en levendige cultuur is Aruba een populaire bestemming voor reizigers. Geniet van de warme temperaturen, neem deel aan watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken, of verken de charmante dorpjes en lokale markten.

2. Thailand

Thailand is een land vol exotische schoonheid en heeft een code geel voor vakantie. Ontdek de prachtige tempels, geniet van de heerlijke keuken, verken de bruisende markten en ontspan op de adembenemende stranden. Of je nu geïnteresseerd bent in culturele bezienswaardigheden, avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt ontspannen, Thailand biedt voor elk wat wils.

3. Costa Rica

Costa Rica is een tropisch paradijs met een code geel voor vakantie. Het land staat bekend om zijn biodiversiteit, prachtige stranden en avontuurlijke mogelijkheden. Bezoek de nationale parken, ga zip-lining door het regenwoud, ontspan op de witte zandstranden of maak een boottocht om dolfijnen en schildpadden te spotten. Costa Rica biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

4. Seychellen

De Seychellen zijn een paradijselijke eilandengroep in de Indische Oceaan en hebben een code geel voor vakantie. Met hun witte zandstranden, turquoise wateren en weelderige vegetatie zijn de Seychellen een perfecte bestemming om te ontspannen en tot rust te komen. Maak een strandwandeling, snorkel in het heldere water, ontdek de kleurrijke onderwaterwereld of geniet gewoon van de prachtige natuur om je heen.

5. Mauritius

Mauritius is een exotisch eiland in de Indische Oceaan en heeft een code geel voor vakantie. Ontdek de prachtige stranden, ga snorkelen of duiken om het koraalrif te verkennen, maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden of geniet gewoon van de luxe resorts en de lokale keuken. Mauritius biedt een perfecte combinatie van ontspanning en avontuur in een paradijselijke omgeving.

Vraag – Antwoord:

Welke landen hebben momenteel code geel voor vakantie?

Op dit moment hebben verschillende landen vanuit het perspectief van de Nederlandse overheid code geel voor vakantie. Enkele van deze landen zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en Kroatië.

Zijn er landen met code geel in Europa?

Ja, er zijn verschillende Europese landen die momenteel code geel hebben voor vakantie. Enkele voorbeelden zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en Kroatië.

Welke landen staan op de lijst van landen met code geel?

Op dit moment staan er veel landen op de lijst van landen met code geel voor vakantie. Enkele van deze landen zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en Kroatië. De lijst kan echter snel veranderen, dus het is belangrijk om regelmatig de updates van de Nederlandse overheid te controleren.

Kan ik op vakantie naar een land met code geel?

Ja, je kunt op vakantie naar een land met code geel. Dit betekent dat de Nederlandse overheid van mening is dat het veilig genoeg is om naar dat land te reizen. Houd er echter rekening mee dat reizen nog steeds onderhevig kan zijn aan beperkingen en dat de situatie snel kan veranderen. Het is dus belangrijk om de adviezen van de Nederlandse overheid goed in de gaten te houden.

Hoe weet ik of een land code geel heeft?

Om te weten of een land code geel heeft, kun je de website van de Nederlandse overheid controleren. Daar wordt regelmatig de lijst met landen en bijbehorende reisadviezen bijgewerkt. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met je reisorganisatie of de ambassade van het desbetreffende land voor meer informatie.

Kan ik zonder beperkingen reizen naar een land met code geel?

In principe kun je zonder beperkingen reizen naar een land met code geel. Dit betekent dat de Nederlandse overheid van mening is dat het veilig genoeg is om naar dat land te reizen. Houd er echter rekening mee dat de situatie snel kan veranderen en dat er nog steeds bepaalde beperkingen kunnen gelden, zoals het dragen van een mondkapje of het ondergaan van een COVID-19-test. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele reisadviezen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik naar een land met code geel reis?

Als je naar een land met code geel reist, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze kunnen per land verschillen, maar enkele algemene maatregelen zijn: het regelmatig wassen van je handen, het dragen van een mondkapje in drukke openbare ruimtes, het vermijden van grote bijeenkomsten en het houden van afstand van anderen. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de specifieke reis- en gezondheidsmaatregelen van het land waar je naartoe reist.