FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Vanaf Wanneer Wintersport 2024 Boeken?

Voorjaarsvakantie 2024? – Wintersporters die graag in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan, moeten de volgende weken vrijhouden voor hun skivakantie:

Noord: 17 – 24 februari 2024 Midden: 17 – 24 februari 2024 Zuid: 10 – 17 februari 2024

* Carnaval valt in 2022 tussen 11 en 13 februari 2024. Met name in de periode van 10-17 februari 2024 zal het niet makkelijk zijn om een appartement of hotel te vinden. Naast een deel van Nederland hebben ook de Duitsers en Belgen in deze week voorjaarsvakantie. Waarschijnlijk wordt dit de drukste week van het hele seizoen.

Hoe lang van te voren wintersport boeken?

Conclusie. Kortom: kun je zelf bepalen wanneer je op wintersport gaat, dan zijn week 2 tot en met 6, en week 11 tot en met week 14 de mooiste weken. Je kunt veel accommodaties kiezen en het is niet druk. De prijzen zijn laag en de sneeuwzekerheid goed.

Wat is de goedkoopste week om op wintersport te gaan?

4. Boek in het laagseizoen – Dit is natuurlijk wel echt een inkopper, maar wanneer je de kans hebt, ga dan niet in het hoogseizoen. Dit zijn echt de drukke weken in de skigebieden en de prijzen liggen dan hoog. De laatste weken van januari en maart zijn vaak de rustige weken van het skiseizoen,

Waarom is wintersport zo duur?

Overige kosten – Personeel, liften, kunstsneeuw en materieel zijn dus de grootste kostenposten van een skigebied. Daarnaast gaat er natuurlijk geld naar zogenaamd klein onderhoud van een skigebied. Denk hierbij aan veiligheidsmatten, netten, kleine aanpassingen en het onderhoud van skipistes.

Waar is wintersport het goedkoopst?

De goedkoopste skigebieden in de Alpen – Net als vorig jaar zijn ook dit jaar de en ook de coronapandemie heeft de prijzen hier en daar doen stijgen. Om toch de goedkoopste skigebieden in de Alpen te vinden, heeft reisorganisatie onderzoek gedaan en de prijzen van 140 skigebieden met meer dan 50 km aan pistes in Europa onderzocht.

De skigebieden in Frankrijk zijn met afstand de goedkoopste van de vier ‘hoofdlanden’ in de Alpen;Op een tweede plek volgt Italië;Oostenrijk en Zwitserland staan vlak bij elkaar op plek drie en vier;En het belangrijkste: het Franse Aussois is het goedkoopste skigebied in de Alpen.

Wat is de beste periode voor wintersport?

Tot wanneer kan je skiën in Oostenrijk? – Skiën in Oostenrijk is het hele jaar mogelijk. De vele gletsjers maken het mogelijk om zelfs in de zomer op wintersport te gaan. Maar, de allerbeste tijd om te gaan skiën in Oostenrijk is van december tot mei,

De start van de kerstvakantie, in december, is vaak de aftrap van het skiseizoen. Veel wintersporters vertrekken naar de Oostenrijkse bergen. Vooral de tweede week van de kerstvakantie, begin januari, is het drukker op de pistes. In januari, februari en maart zijn de sneeuwcondities vaak perfect. Vooral in de voorjaarsvakantie heerst er een gezellige sfeer in de bekende skigebieden, wanneer veel families met kinderen de sneeuw opzoeken om te skiën.

Vanaf april wordt het rustiger, maar blijft het heerlijk om te skiën in Oostenrijk. Dankzij moderne sneeuwkanonnen draaien de meeste skiliften tot begin mei.

Hoe duur is een gemiddelde wintersport?

Totale kosten – De totale kosten voor een gemiddelde wintersportvakantie van zes dagen zijn zo’n € 1500,- tot € 2000,- per persoon. Dan heb je wel rekening gehouden met alle belangrijke kosten en kom je dus niet op vakantie voor verrassingen te staan.

 • Dit is een flink bedrag.
 • De beste manier om de vakantie te bekostigen, is door elke maand geld opzij zetten voor je vakantie.
 • Lukt dat even niet dan kun je ook kijken of je kunt lenen.
 • Vraag je af ‘ wat kan ik lenen ‘ en ‘wat moet ik maximaal lenen’? Lenen kost altijd geld, dus het is niet verstandig.
 • Wel levert het je een waarschijnlijk heerlijke, vrije ervaring op.

Zorg er dan wel voor dat je niet krom hoeft te liggen bij terugkomst. Beter is de spaaroptie; wellicht kun je door het jaar heen besparen op de vaste lasten. Reken dat eens voor jezelf uit. Wie weet verdien je die wintersport zo bij elkaar.

Hoe duur is 1 week skivakantie?

Voor 600,- per persoon op wintersport met je gezin – Wintersport met je gezin is erg leuk, een herinnering om nooit te vergeten. Gemiddeld kost een weekje wintersport zo’n 600 euro per persoon. Een gezin van vier personen betaalt dus al snel rond de 2000 euro voor een weekje wintersport.

Wat kost wintersport met gezin 2023?

Gemiddelde kosten wintersport gezin – Stel dat je met 4 man met de auto gaat en verder alle kosten in rekening brengt kom je op ongeveer 1200 tot 1500 euro per persoon uit. Een skivakantie is dus niet goedkoop, maar zeker wel betaalbaar. Mocht je met het gezin op wintersportvakantie gaan dan kloppen deze bedragen overigens niet helemaal, aangezien kinderen goedkopere materialen nodig hebben en vaak korting krijgen op lessen.

Ook het eten op de piste zal voor (kleine) kinderen vaak minder duur uitpakken. Voor een gezin met twee kinderen zal een wintersport zal de wintersportvakantie in totaal tussen de €4.000 en €5.000 euro uitkomen. Ben je echter van plan volle bak te gaan après skiën dan zou ik er zeker rekening mee houden 50 euro per dag extra uit te geven.

: Wintersportreizen en ski-aanbiedingen

Waar gaan de meeste Nederlanders op wintersport?

Skiën in Oostenrijk Vanaf Wanneer Wintersport 2024 Boeken – Per jaar gaan ongeveer een miljoen Nederlanders op wintersport. Oostenrijk is veruit het populairste land en trekt 60 tot 65 procent van alle Nederlandse wintersporters. Dit is dan ook de reden dat er veel populaire Oostenrijkse wintersport bestemmingen zijn. Wij delen graag twee van deze prachtige, maar zeker ook gezellige plekken.

Wie is de eigenaar van een skigebied?

Van wie is een skigebied? (Tirol) Rogier praatte jullie in een al eerder bij over de vraag hoe het is geregeld met eigendom en zeggenschap over liften en pistes in Franse skigebieden. In de Alpen bestaan hierover grote verschillen, in dit blog zal ik jullie wegwijs maken in de skiwereld van Tirol.

Modern Tirol kennen we van de hypermoderne liften en continue vernieuwingen en uitbreidingen. Denk aan de verbinding van met Saalbach (Salzburg), Skijuwel Alpbachtal Wildschönau, en de die ze in de Arlberg en het Paznauntal hebben. Ze hebben het dan ook goed voor elkaar en financiën lijken geen probleem.

Soms denk ik wel, is die zitverwarming in die gondel nu nodig? Maar in Tirol (en trouwens ook het Salzburgerland) lijkt het motto stilstand = achteruitgang. Als de buurman iets nieuws heeft, moet de ander volgen anders loopt iedereen weg, zo lijkt hun angst.

 • Ik denk dat dat een beetje overdreven is, maar hoe is het daar precies geregeld? Eigendom In Tirol heeft ieder skigebied zijn eigen Bergbahnen AG of -GmbH (soms zijn het er meerdere) die de liften exploiteert en onderhoudt.
 • Normaal gesproken is alleen de infrastructuur eigendom van de Bergbahnen.
 • Denk aan liften, dal- en bergstations, pompstations en meertjes voor kunstsneeuw.

De gronden waarop de pistes liggen zijn vaak van verschillende eigenaren. Dat varieert van gemeenten, de Oostenrijkse staatsbosbeheer, landbouworganisaties tot boeren. De grond wordt van hen gepacht. Investeringen Het is aan de Bergbahnen of, en welke investeringen er in het skigebied gedaan worden.

 • Voor uitbreidingen en belangrijke verbeteringen van bestaande infrastructuur moet echter toestemming komen van de overheid.
 • Daarvoor zijn tal van goedkeuringen nodig op het gebied van onder andere natuurbescherming, geologie, renderend vermogen, en een soort van passeerrecht om over bepaalde gronden te mogen.

Proces bij nieuwe liften Bij een uitbreiding moet eerst bepaald worden of nieuwbouw in een gebied überhaupt is toegestaan volgens het “Tiroler Skigebiets- und Seilbahnprogramm”. Daarna bepaalt een soort milieu-effectrapportage of het plan haalbaar is, waarvoor vervolgens de benodigde vergunningen moeten worden aangevraagd.

Vooral geologie, natuur- en waterbescherming zijn belangrijke hordes. Denk ook aan de buizenstelsels voor kunstsneeuw die onder pistes en liften moeten komen te liggen. Als dit allemaal ter inzage heeft gelegen en belanghebbenden (inwoners, boeren en milieugroeperingen) hebben hierover hun zegje kunnen doen wordt het plan (als het goed is) goedgekeurd en kan er gebouwd worden.

Wie betaalt dit langlopende en kostbare traject? De Bergbahnen zijn en blijven hoofdverantwoordelijk voor de kosten van vernieuwing en uitbreiding. Dat betalen ze voor een groot deel uit de skipasprijzen die jij en ik afrekenen. In sommige gevallen, vooral de economisch wat zwakkere regio’s, betaalt de overheid mee.

Vaak in de vorm van een garantstelling. Ook zijn sommige gemeenten en toerismebureau’s zelf aandeelhouder van de Bergbahnen. Zij betalen én bepalen dus mee welke investeringen in een skigebied gedaan worden. Soms blijven antieke liftjes bestaan Veel tijd nodig Er gaan dus vaak jaren van onderhandelingen en gesprekken vooraf aan een nieuwe lift.

Zeker als die veel impact heeft en dat geldt niet alleen voor Tirol. Vooral de gesprekken met natuurgroeperingen en grondeigenaren kosten vaak veel tijd en energie. Soms komen ze er ook niet uit, en doen boeren en liftmaatschappijen onderling er alles aan elkaar dwars te zitten.

Ik ken voorbeelden uit het Kleinwalsertal en Nauders. Toch bestaan er tussen Alpenlanden en provincies onderling ook grote verschillen. Zo lijkt Zwitserland zichtbaar heel wat minder geld te kunnen besteden aan liftprojecten, en dat geldt in mindere mate ook voor bepaalde gebieden in Vorarlberg. Een ding hebben ze allemaal gemeen, en dat is dat er veel sneeuw op een berg moet vallen voordat de eerste spade de grond inkan.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? interressante artikelen. Volgens mij wordt er veel strijd geleverd in diverse gebieden. Saalbach wilde al jaren piste 61 besneeuwen en kreeg geen toestemming. De Bernkogel sleeplift had ook al jaren eerder vervangen kunnen worden indien de grond- en restauranteigenaar dit niet tegengehouden had.

See also:  Het Perfecte Plaatj 2022 Wanneer Op Tv?

In Krichberg waren er problemen bij het vervangen van de Silberstube. Na jarenlang gesteggel hebben ze uiteindelijk de Brunn maar gebouwd. Hoe zit dat dan? Wat zou een boer het uitmaken of er een 4 persoons- of een 8 persoonslift over zijn land gaat? En de Bichalmbahn. De bergbahnen wilde deze helemaal niet bouwen; maar warden gedwongen.

Hoe zit dat dan? En hoe werkt het met concessies? vragen, vragen 🙂 Het is overal wel wat volgens mij. Hier in Nederland is de A4 tussen Schiedam en Delft, na ruim 60 jaar getouwtrek, klaar. En dan mogen we blij zijn dat er geen budgetoverschrijding was voor het traject 😀 Heel interessant artikel! Ik vroeg me altijd al af van wie een berg nou eigenlijk was, ik dacht eigenlijk in eerste instantie altijd van boeren.

 • Heb een aantal jaar geleden een sterk verhaal gehoord over dal en bergboeren in Westendorf dus ik ging er maar vanuit dat als je een bergboer bent je dan in de winter je ‘weilanden’ verhuurd als piste! haha Ja, dat verhaal van Kleinwalsertal is ons allen bekend.
 • Het zou toch perfect zijn als ze de Ifen met de Heuberg arena zouden verbinden.

Dat wordt dus echt al jaren tegengehouden. Mooi dat ze de Ifen wel gaan moderniseren, al zet ik vraagtekens bij het nut van besneeuwing. Op zich prima dat er inspraak is! Begin deze zomer leek Les Quatre Valleés uit elkaar te vallen door ruzies tussen de directies van de deelgebieden.

Verbier wilde in eerste instantie uit L4V stappen, omdat ze niet tevreden waren met de verdeling van het geld dat verdiend werd met de verkoop van skipassen. Gelukkig voor de L3V fans (en alle andere wintersporters) zijn de directies van de deelgebieden eruit gekomen en hebben ze een kunnen deal sluiten.

We kunnen nu de komende 18 jaar in het hele aaneengesloten gebied skië! Ik vraag me dan wel af hoe het zit met het bestuur en het eigendom van de skigebieden die uit deelgebieden bestaan? The mountains are calling en, deelgebieden kunnen verschillende eigenaren hebben.

Ik haal het Kleinwalsertal maar weer aan, waar “Das Höchste” eigenaar is van de meeste deelgebieden maar er apart nog de “Heuberg Arena” is. Dat verklaart ook soms dat verbindingen niet 123 geregeld zijn. Het nut van besneeuwing is er. De Ifen heeft een dalafdaling op het zuiden. Als hier meer skiërs gaan komen is kunstsneeuw geen overbodige luxe.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger Zo hebben er ook wel eens liften in het gebiedje van Les Houches vlakbij Chamonix letterlijk stil gestaan vanwege een ruzie tussen twee families 😉 Click. Click. Peace “Zo lijkt Zwitserland zichtbaar heel wat minder geld te kunnen besteden aan liftprojecten” Misschien is Zwitserland wat terughoudender en klampen ze zich niet zo aan de “stilstand is achteruitgang” stelling vast.

 • Want als er ergens een land is waar ze naar de ecologische aspecten kijken, is het in mijn optiek daar wel.
 • Ijk maar eens naar de megaprojecten als de nieuwe Gotthard en Lotschberg basistunnels.
 • Dus ik vraag me af of het “kunnen” is Misschien is het wel “willen” Rob Dus de grond onder pistes wordt gepacht? Puur nieuwsgierig, maar levert dat nog veel op? Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

En wie zijn dan van oudsher eigenaar van die Bergbahnen AG of GmbH’s? Ooit zijn ze ontstaan en die infrastructuur is dus van iemand. Ik las al dat vaak gemeentes aandeelhouders zijn. Maar verder dan? Ook de boeren, landeigenaren? Provincies? First powder, last beer.!, ik denk dat het vooral een leuke bijverdienste is.

Hij kan er ‘s winters toch niks mee, als ze maar zorgen dat de grond op tijd weer vrij is., er kan ook een grote investeerder achterzitten (Bv. Schultz Gruppe in Hochzillertal), maar vaak is het dus een samenwerking van toerismebureau’s en overheden en eventuele derden. Weerman, redacteur, skiër, Limburger in de winter is grond sowieso onbruikbaar voor de boeren in de Alpen 😉 Heb vele verhalen gehoord over pachtprijzen.

Maar geen harde bewijzen. Schijnt dat je er een aardig zak geld voor krijgt. Maar hiervoor staan ook weer flink wat verplichte werkzaamheden tegenover. Jullie moeten ook niet vergeten dat de boeren hun grond veel later kunnen gebruiken op pistes die besneeuwd worden.

 • Op pistes die besneeuwd worden blijft in het voorjaar veel langer sneeuw liggen, waardoor het langer duurt voordat het gras weer gaat groeien e.d.
 • Hierdoor kunnen de boeren hun kudde daar minder laten grazen, dus hebben ze minder opbrengst van hun grond.
 • Ik kan me daarom ook wel voorstellen dat er boeren zijn die kunstsneeuw op hun weides willen voorkomen.

Born to Ride Heb mij laten vertellen dat Stubai gletger van 1 familie is. : Van wie is een skigebied? (Tirol)

Wat is het duurste land om te skiën?

8. Zwitserland: – Het zal je niet verbazen dat Zwitserland het duurste wintersportland in Europa is. De natuur en de skigebieden in dit land zijn werkelijk prachtig, alleen moet je wel beseffen het gemiddele prijsniveau iets hoger ligt. Hier betaal je gemiddeld per dag €136,- euro.

Het verschil tussen het goedkoopste en duurste wintersportland is circa €90,- per dag. Dit komt op weekbasis per persoon neer op een bedrag van €540,-. Moet je nagaan als je gezin bestaat uit vijf personen. Dan kun je €2.700 per week besparen als je naar Polen gaat in vergelijking met Zwitserland. BIZAR! Als je dit overzicht bekijkt besef je pas hoe duur een wintersportvakantie eigenlijk is.

De hierboven genoemde prijzen zijn alleen gebaseerd op de skipassen en accommodaties. Dit is nog exclusief het eten op de berg, de kleding, ski’s en andere overige uitgaven. : Wat is het goedkoopste en duurste wintersportland van Europa?

Welk skigebied ligt het dichtst bij Nederland?

1. Skiliftkarussell Winterberg – 310 km – Een van de bekendste skigebieden dicht bij Nederland is Skiliftkarussel Winterberg, Vanaf Utrecht is het iets meer dan 300 km rijden naar het Duitse dorpje Winterberg in het Sauerland. Als het niet al te druk is op de weg, doe je daar 3,5 tot 4 uur over.

 • Dat is niet alleen fijn voor een week wintersporten, maar ook als je graag een weekendje weg wilt naar de sneeuw.
 • Skiliftkarussell Winterberg telt 27 km aan pistes en daarvan is slechts 1 km zwart.
 • Vooral gezinnen met kinderen weten het skigebied te waarderen en daarom kan het er in de schoolvakanties behoorlijk druk zijn.

Wil je het aantal pistekilometers uitbreiden? Op 30 km afstand ligt Willingen, waar je nog eens 16 km aan pistes tot je beschikking hebt. Houd er bij beide bestemmingen wel rekening mee dat de sneeuwcondities erg wisselend kunnen zijn en dat sneeuw niet altijd gegarandeerd is.

Is skiën in Zwitserland duur?

Skimateriaal en skipassen in Zwitserland – Skiën in Zwitserland is over het algemeen prijziger dan in Oostenrijk of Frankrijk. Het is aan te raden op tijd te boeken, want wie vroeg boekt, profiteert vaak van kortingen, Ook het online boeken van een skipas scheelt in de kosten.

Hoe duur zijn ski lessen?

Skigebied –

 1. Net zoals de huizenprijzen in Amsterdam anders zijn dan in Venlo, geldt hetzelfde voor skilessen en skigebieden.
 2. Duurdere skigebieden zoals in Zwitserland beginnen bij CHF 75,- per dag voor groepslessen en CHF 540, – per dag voor privélessen.
 3. Laat dit je niet afschrikken!

Er zijn veel skigebieden in de Alpen die skilessen aanbieden tegen eerlijkere prijzen. Probeer eens in Frankrijk, of en in Oostenrijk. Deze populaire resorts hebben meer concurrentie en vertegenwoordigen dus een marktgemiddelde. De kosten van lessen bedragen ongeveer €30,- tot €50,- per dag voor groepslessen en tussen €300,- tot €400,- per dag voor privélessen.

Hoeveel lessen wintersport?

Ski & Snowboard lessen Als beginner heb je zeker een week groepsles nodig of drie maal twee uur privéles om je veilig en in controle te voelen op je ski’s of snowboard. Hoe meer lessen, hoe sneller je zal verbeteren. Als je verbetert, krijg je ook meer vertrouwen om steilere pistes aan te kunnen en verschillende soorten bochten te maken. Het leren stopt nooit! : Ski & Snowboard lessen

Welke maanden skiën Oostenrijk?

Welke maand voor wie? Het skiseizoen loopt van november tot en met mei. Zeven maanden is meer dan de helft van het jaar en toch skiën de meeste mensen slechts in december en februari. Vooral maart en april zijn maanden die te vaak links blijven liggen.

Met een beetje zoekwerk zijn de condities die maanden namelijk opperbest. Misschien willen we te snel op wintersport en treedt er een soort wintersportmoeheid op op het moment dat de condities het allerbeste zijn. Welke maand is de beste skimaand? En welke maand is het best geschikt voor wie. Hier een opsomming van alle wintermaanden.

Dit artikel verscheen eerder in het November: De gelukzoekers Wat was de zomer lang en wat hebben we lang moeten wachten om weer echt te kunnen skiën. In oktober kleurden de webcams al regelmatig wit en dat verhoogt de voorpret alleen maar. De hoogste tijd om te gaan skiën! Maar eigenlijk is november nog heel erg vroeg.

 • November is echt een alles of niets maand.
 • Of er ligt nog helemaal geen sneeuw, of je skiet door geweldige poeder.
 • Hoe later je in de maand bent hoe meer kans op sneeuw.
 • Zo weet je vrij zeker dat je in het laatste weekend van november in Val Thorens, Tignes of Ischgl al op niet-gletsjerpistes kunt skiën.

Maar voor de rest: zoek het op de gletsjer. Verwacht niet teveel dan valt het altijd mee. En, het kan echt, je kunt de meest geweldige sneeuw ooit vinden. Maar heb je maar één wintersportvakantie? Dan is november niet de maand om te gaan. Warme dagen in november doen sneeuw voor de zon smelten.

 • Gebieden: Alle Oostenrijkse gletsjers, Tignes, Zermatt, Saas Fee
See also:  Wie Is De Mol 2023 Datum?

December: Winter-liefhebbers Begin december is het net aan! Maar eind december, na Kerst is het over het algemeen gewoon prima. Meestal ligt er al sneeuw in de dorpen, en verder is het koud zodat de sneeuwkanonnen kunnen draaien. December is een echte wintermaand.

 1. Oude nachten, heldere maar koude en korte dagen.
 2. Het is echt winter.
 3. Je moet geluk hebben om lekker op het terras te kunnen zitten.
 4. Als er maar een beetje wind staat is het snel ijskoud en om de laagstaande zon te zien moet je geluk hebben.
 5. Zoek hier dus je skigebied op uit.
 6. Sowieso doet een beetje zon de pistes goed in deze koude maand.

Echte koude schaduwrijke hellingen zijn vaak één en al ijsplaat. Over het algemeen is de kerstvakantie een echte familieperiode, de traditionele familiegebieden zijn dan ook de gebieden die het allerdrukste (en duurste) zijn. Wie echter een beetje zoekt buiten de bekende gebieden kan in de Kerstvakantie voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

 1. Gebieden: Vanaf halverwege de maand alle niet extreem hoge gebieden.
 2. Bij voorkeur zonnige gebieden.
 3. Een geheimtip voor deze maand is Val d’Anniviers Januari: Op zeker gokken Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties dan is januari echt een geweldige maand.
 4. Hoe later in de maand hoe meer zon je zult hebben.

Verder is januari een echte wintermaand. Het is nog echt koud en je hebt grote kans dat de sneeuw ook in de dorpen nog echt poederig blijft. Het einde van de winter lijkt verder weg dan ooit, de dorpen liggen onder een dik pak sneeuw. Als het sneeuwt hoef je je zelden zorgen te maken over de sneeuwgrens.

Kortom winter zoals winter hoort te zijn. Verder is het vaak een goedkope maand. Bijna niemand heeft vakantie. De skigebieden zijn voor vrijwel 100% geopend. Ook nu vind je vaak de beste sneeuw in de niet al te hoge gebieden. Lekker skiën of boarden tussen de besneeuwde bomen. Gebieden: Elk gebied, maar liever niet te hoog.

Denk aan Skiwelt, Skijuwel, Salzburger Land, Portes du Soleil, Grand Massif en het zeer sneeuwzekere Serre Chevalier. Februari: Zon en sneeuw! De grote wintersportvakantiemaand! Het is overal goed, en zo niet dan zorgen de sneeuwkanonnen en piste-bully chauffeurs hier wel voor.

 • Dit is de maand dat skigebieden hun geld verdienen.
 • De maand dat ongeveer heel Europa op vakantie is en dat alle skigebieden op volle toeren draaien.
 • De sneeuw is vaak goed, de temperaturen beginnen aangenaam te worden.
 • Het enige nadeel is de drukte en de prijzen.
 • Maar verder is er geen enkele reden om in deze periode niet op vakantie te gaan.

Boek je vakantie slim. Kijk welke delen van Europa vakantie hebben voordat je je vakantie boekt. Grotere gebieden met snelle liften en relatief weinig toeristenbedden zijn de aangewezen skigebieden. Kleine gebieden kunnen de drukte niet aan en beroemde gebieden met veel bedden zijn erg druk! Gebieden: Kan niet mis zitten.

 1. Vermijd de middelgrote gebieden die de drukte niet aankunnen en kijk naar de verhouding bedden/km pistes.
 2. Maart: Heerlijk weer, heerlijke sneeuw Terwijl in november iedereen staat te springen om te gaan wintersporten, neemt het in maart alweer af met de voorpret.
 3. Dit is jammer want maart is misschien wel de beste skimaand van het jaar.

Tot begin maart neemt de hoeveelheid sneeuw in de bergen alleen maar toe en het begint wat warmer te worden. Lekker zachte pistes, geen ijs en vaak dumps met geweldige poedersneeuw; Voor off-piste skiërs is maart misschien wel de allerbeste maand. Goede poeder op elke hoogte, lekker weer en vaak een eenvoudiger (m.b.t.

lawinegevaar) sneeuwdek. Op de piste is het ook feest. Harde pistes vindt je bijna niet meer. Grijs ijs ook niet en elke ochtend zijn de pistes geweldig geprepareerd. Ook zijn alle gebieden vaak nog 100 % geopend terwijl het al wel rustiger wordt. Kortom maart is de topmaand. Wel worden de lager gelegen gebieden langzaam iets minder, maar ook daar kunnen de condities nog prima zijn! Gebieden: Zoek het steeds hoger op.

Gebieden als Ischgl, Zermatt, Tignes, Paradiski zijn ideaal. April: Hooggebergte liefhebbers April is voor veel skigebieden de laatste maand. Dit heeft vaak meer te maken met teruglopende bezoekersaantallen dan met de mindere hoeveelheid aan sneeuw. In principe kun je met kunstsneeuw in bijna elk gebied tot eind april prima skiën, zolang het gebied maar open is.

Men is echter al druk bezig met de zomer en denkt niet meer echt aan de winter. Het is dus rustig op de pistes. De hellingen worden in de loop van de ochtend ook steeds natter, maar wie de eerste lift neemt en slim skiet heeft geweldige sneeuw tot zeker een uur of twee. Dat is een flinke dag knallen. En verse sneeuw? Ik kan jullie zeggen dat mijn diepste en mooiste poederdagen vaak in April zijn.

April kan nog een echte wintermaand zijn, een aanrader voor iedereen die van wintersport houdt. Ook zijn er geweldige deals te vinden en zit je vaak voor weinig in de mooiste gebieden. Vergeet de laagste gebieden. Hoe hoger hoe beter. Vaak zijn de Franse Zuidalpen heel goed in deze periode.

Mei: Ik kan niet genoeg krijgen en toerskiërs! Als je echt geen genoeg kan krijgen van wintersport dan kun je in mei nog skigebieden opzoeken. In de hoge gebieden zijn de condities beter dan in november, er ligt duidelijk meer sneeuw. Logisch het is nog geen zomer geweest. Maar de condities zijn wel wisselend.

De ene dag is het geweldig en de andere dag begrijp je waarom ook de hoogste gebieden dichtgaan. Echter voor toerskiërs is mei nog een geweldige maand, maar dan moet je er wel voor over hebben om zelf omhoog te klimmen. We raden je alleen aan in mei te gaan skiën als je er echt geen genoeg van kan krijgen.

 1. Of als je van feesten houdt want in Ischgl en Val Thorens gaat het dak er deze maand nog goed vanaf Gebieden: Alleen de allerhoogste (gletsjer)gebieden.
 2. En toerskiën, waar de sneeuw ligt.
 3. Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Eigenlijk altijd in januari.
 4. Na afgelopen jaar van de 10 dagen er 2 zonnig waren en de rest bewolkt, mist en sneeuw besloten om dit jaar half maart te gaan proberen.

Hopen op iets meer zon dus. School gaande kinderen, dus kerst of carnaval. Paar jaar gelden hadden ze ook nog paasvakantie, dat was perfect. Toen in obergurlg geweest. Nu wordt het weer de carnaval. Dit jaar wordt de periode vooral bepaald door de schriftelijke examen week direct na de krokusweek voor regio Noord.

Mijn oudste heeft dit jaar examen, en dat gaat voor! Ik ga dus de eerste week van de kerst naar Montafon. Als ik de keuze had ik gehad dan was ik inderdaad op een ander moment gegaan. Voor mijzelf geldt dat ik niet om 12u ‘s middags in pap wil skiën vanwege de temperatuur, houd van de kou die bij wintersport hoort.

Oh ja, nog een aanvulling, in mei ga ik liever naar de seizoensopening op Ibiza! Alle niet extreem hoge gebieden vanaf half december Dat lijkt een beetje achterhaald. Al heel wat jaren geweest dat het behelpen was met kerst in de lagere gebieden. Geef mij maar een hoog gebied de week voor kerst bij vooraf boeken (want daar lijkt dit stuk voor bedoeld, bij laat-middeleeuwse kan je tenslotte zelf ook wel zien waar er sneeuw ligt).

 1. Te koud? Eind februari in Zell am see ook al eens -20 gehad en met een beetje goede kleding gaat dat prima Natuurlijk hangt dat van de natuurlijke sneeuwval af, zoals de hele winter.
 2. Maar bij normale winters zul je minder dumps zien in het echte hooggebergte ((vaak inter-alpien) vanaf midwinter.
 3. En alle uitzonderingen die jij noemt bestaan zeker maar gemiddeld genomen in het kouder half-december dan midden maart Click.

Click. Peace

 1. Oktober: techniektraining November: ski’s testen December: cruisen, genieten Januari: knallen, freeriden Februari: mensenmassa’s vermijden, af en toe een weekend als het heeft gedumpt Maart: freeriden April: meer freeriden
 2. Mei: toerskiën oppakken

wat betreft die dumps heb je wel gelijk inderdaad. Ik was meer het denken aan de pisteomstandigheden. Die zijn in ischgl bijv. met zekerheid top in deze periode. Voor een gebied als Saalbach kun je dat niet zeggen. Beetje jammer dat de touroperators denken dat het skiseizoen half maart al stopt.

 1. Ik zit nu te zoeken naar iets voor de eerste week ;van mei, maar dat valt nog niet mee.
 2. Eén van onze ideeën is Åre in Zweden maar ik kom niet verder dan eind maart bij Scanbrit.
 3. Ik kom nu wel iets van Scandinavian Dreams tegen.
 4. Ent iemand deze touroperator? Ik vindt alle maanden heerlijk, van half december t/m de Pasen, verse sneeuw, zonnetje en vrieskou, hoort er allemaal bij 😀 Als ik maar èèn keer kan gaan zou ik voor 2e helft Januari kiezen.

, Ben jij eigen baas of heb je zo’n aardige werkgever dat je zo vaak kan gaan? 😀 Dienten Die Alte schule Eigen baas inderdaad. Maar er zitten ook veel lange weekends bij (hoef je alleen een maandag of vrijdag extra vrij te nemen), dus met een vaste baan zijn dit soort programma’s ook haalbaar.

Zeker als de zomervakantie je niet boeit Half december naar Tignes, begin februari Saalbach en half maart naar Val Thorens Kan genieten van de diepe winter in december waarbij de kou in je wangen bijt maar ook de lange zonnige dagen in maart waarbij tussen de lange skitochten in tijd wordt gemaakt voor een terrasje in de zon.

Maar daar noem je er ook een met Ischgl, zonder zelfs maar met een vlok natuurlijke sneeuw heeft dit gebied geweldige pistes. Hier kunnen ze met heel weinig sneeuw geweldige dingen doen. Een beetje valse concurrentie als je het mij vraagt. Click. Click. Peace Dit jaar helaas (nog) geen plannen voor een trip in november.

 1. Tenzij iemand nog plaats heeft in de auto ? 😀 Maar normaal gezien vind ik dat wel geweldig.
 2. Maar de mogelijkheden (en aantal kilometers) zijn natuurlijk wat beperkt, dus meer dan een dag of 3-4 hoeft dat niet te zijn.
 3. In december met kerst een eerste week als skimonitor mee naar Noord-Italië.
 4. Halverwege januari vertrek ik dan opnieuw tot en met de paasvakantie in april.
See also:  Waar Is Het Wk 2024?

🙂 Daarna zal ik helaas nog een anderhalve maand moeten spenderen aan het afwerken van m’n masterproef. Anders zou ik daar nog wel een tripje durven plannen. Als ik nog niet platzak ben tenminste. Vorig jaar was het de eerste keer dat ik in maart & april nog ben gaan skiën.

Die maanden kan je echt nog perfect skiën. Soms wat slush onderaan een dalafdaling of op de warmere dagen, maar je kan sowieso nog prima skiën. December skien met de hele familie en februari skien met vrienden. Dit jaar zijn we als extraatje gaan lente skien in Portes du Solei, April dus wij gingen uit van een heerlijk zonnetje en aangename tempraturen, uiteindelijk weinig zon gezien, 3 dagen gedumpt met als hoogte punt een wit pasen.

Dit jaar gewoon weer ouderwets naar Tirol in december, al word de december maand wel steeds slechter. Afgelopen 2 december vakanties hadden een slechte start met veel groen in het dal en op de piste dus het word duimen voor dumps in december De vroegste datum dat ik geweest ben was 1 maart.(Duitsland niet meegerekend ) Kwam gewoon zo uit, altijd top condities gehad.

 1. Maar nog nooit sneeuwval in de periode dat ik er was.
 2. Altijd het geluk gehad dat er vlak voor aankomst (1 of max 2 dagen) er veel viel en dat is ook prima.
 3. Al wil ik wel meemaken hoe het is om sneeuwval in de bergen mee te maken.
 4. Als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan? vorig jaar kerst was de sneeuw in Scheffau wel erg slecht vond ik jammer genoeg 🙁 Afgelopen twee jaar twee keer met kerst inderdaad wel behelpen geweest, maar drie keer is scheepsrecht, houden we ons maar voor.

Nu gaan we zelfs twee weken in de kerstvakantie (naar Obersaxen). Wij kunnen enkel in de schoolvakanties weg en doen dat dan ook: naast de kerstvakantie in de laatste week van februari nog naar Portes du Soleil (Champoussin). Skiën is natuurlijk heel leuk maar vorig jaar hebben we in de kerstvakantie bij gebrek aan sneeuw ook prachtig gewandeld en het uitgespaarde geld van de skipassen zagen we ook maar gewoon als een meevaller 😉 Mede doordat we in december al gaan en we vanaf medio september de kinderen al elke week de kunstpiste in Nieuwegein afjagen, zijn we na de krokusvakantie ook wel klaar met het skiën.

Ik ken die tour operators niet, woon in Noorwegen en pak gewoon de auto als ik de bergen in ga. Åre is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Trondheim in het westen of vanuit Østersund in het oosten dus je kunt het makkelijk zelf regelen. Skandinavia heeft vele sneeuwzekere gebieden maar zou niet een sneeuwvakantie voor in Mei nu al boeken.

Åre gaat volgens mij zowieso dicht eind April maar kan wel Narvik aanbevelen. Ik ben er zelf niet in Mei geweest maar weet wel dat Narvik hier in Noorwegen een bekende bestemming is voor in de lente. Zelfs Narvik is niet helemaal sneeuwzeker in die periode (dus je kun beter niet van te voren reserveren) maar als je mazzel hebt kun je er snachts skien met naruurlijk zonlicht en uitzicht op de bergachtige eilanden voor de kust.

Dit jaar eind november/begin december proberen om een short ski te boeken, maakt niet zoveel uit waarheen we beslissen toch pas een paar dagen van tevoren. Normaal gesproken een week in januari deze is al een half jaar van te voren geboekt aangezien we dan met een grote groep zijn. Weekje in maart (misschien met de lekkerste maand in het wintersportseizoen) de dagen zijn langer het wordt mooier weer en de sneeuw ligt er vaak uitstekend bij.

“respect the mountains” Voor onze Nederlandse vrienden: als je later wil gaan skiën via aan touroperator, kijk dan eens bij sunjets.be Is normaal één van de goedkopere Belgische operators, en vermits wij vanaf 26/3 twee weken paasvakantie hebben, loopt het boekingsseizoen daar nog langer door dan in Nederland.

Als je met kinderen wil gaan skiën tijdens deze vakantie is Valloire daar een goed idee. Per volwassene krijgen daar vier (ja inderdaad 4) kinderen een gratis skipas. Glij blij door die brei 🙂 afgelopen jaren zowel in januari als in maart gegaan, komend seizoen waarschijnlijk niet in januari meer maar 2 weken in maart.

In de herfstvakantie (eind oktober – begin november) drie dagen met vrouw en vriendengroep naar de gletsjer. Echt volop genieten van het skiën en de bergen. Januari shortski van vier dagen met ‘de mannen’. Genieten van skiën en feesten. En krokusvakantie (dit jaar begin februari) een weekje met het gezin en familie.

 • Genieten van het genieten van het skiën van de dochters en van de neven en nichtjes.
 • Laatste jaren en dit jaar ook weer in januari.
 • Heerlijk rustig en betaalbaar.
 • Ik ben een echte winterliefhebber en dan is januari met zijn kortere dagen en relatief lage temperaturen ideaal.
 • Maar na het skiën op een terrasje in de zon is ook wel lekker ipv aan de bar hangen ;-).

Dus als de financiën het toelaten in de toekomst de wintersportvakantie aanvullen met een weekje in het voorjaar (maart of april).

 • Het winterseizoen is voor mijn vrouw en ik, beide zzp’er het laagseizoen en aangezien wij van alle facetten van de wintersport houden hebben wij de volgende vakanties geboekt. januari 3 weken naar Les Menuires en 1 week naar Valloire maart 2 weken naar Italië de Dolomieten, San Cassiano
 • mei naar de Dutchweek in Val Thorens

Born2ski Normaal ging ik elke jaar de tweede of derde week van Januari. Altijd genieten. Dit seizoen voor het eerst in de eerste week van Maart naar de Dolomieten (Selva). Ik ben erg benieuwd hoe de condities zijn ten opzichte van het weer.

 1. Ik ben jarenlang in januari geweest, beviel mij goed Nu voor het tweede jaar met de carneval, ook nu weer naar Vigo di Fassa en zitskiën in het gebied Carezza
 2. Heb er weer zin in, en hopelijk nog een paar lessen in de sneeuwhal

Als het maar buiten de vakanties is, vind ik het al snel prima! Normaal januari. Aankomende winter in januari naar lapland dus misschien in maart nog een keer 🙂 : Welke maand voor wie?

Is wintersport gezond?

#1. Goed voor je hart – Tijdens de wintersport ben je iedere dag een paar uur actief aan het sporten, zonder dat dit zo voelt! Door actief bezig te zijn verlaagt het cholesterol gehalte, verlaagt de bloeddruk en vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Kun je in maart nog skiën in Oostenrijk?

Obertauern: sneeuwzeker in maart, makkelijke pistes – Obertauern is een extreem sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk, Dankzij de hoge ligging blijft de sneeuw lang liggen en krijgt het wintersportdorp veel zon. Van deze heerlijke combinatie van sneeuw en zon kan je dit seizoen genieten tot begin mei.

Goed nieuws voor iedereen die in maart nog op wintersport wil! Een groot deel van het skigebied van Obertauen bestaat uit makkelijke pistes, Meer dan 60% van de 100 kilometer aan piste in Obertauern is als blauw gemarkeerd. Verder zijn er ook veel prachtige, lange afdalingen. Vakantiegangers die niet de piste op willen, kunnen in Obertauern prachtig winterwandelen, een tocht met de paardenkoets maken of rodelen.

Meer weten? Lees dan een onze artikelen over wintersport in Obertauern:

 • Wintersport Obertauern: sneeuwzeker skigebied voor de hele familie,
 • Geniet tot begin mei van zonovergoten wintersport in Obertauern.
 • Obertauern nog kindvriendelijker door komst Bobby’s Monsterland

aanbiedingen bekijken Genieten van de zon en sneeuw in maart in Obertauern.

Wat kost wintersport 2023?

Skipasprijs 2022 – 2023 hoeveel is de verhoging?

Skikaart SuperSkiCard seizoen 2022-2023
skipas Volwassen tot 17 dec 2022 /vanaf 2 april 2023 Volwassen vanaf 18 dec 2022 – 1 april 2023
6 dagen € 324 € 352
7 dagen € 354 € 385
Skipas prijzen afgelopen jaar

Wat kost 5 dagen wintersport?

Wat kost een wintersportvakantie? – Volgens cijfers van TNS NIPO (continue vakantie-onderzoek) zijn de gemiddelde kosten voor een wintersportvakantie 700 euro per persoon. Dus gemiddeld 2800 euro voor een week skiën met een gezin met twee kinderen.60 procent van de Nederlanders gaat naar Oostenrijk, het overgrote deel daarvan boekt een drie- of viersterren hotel of een pension.

 • Je hebt studententrips die naar een goedkope accommodatie ergens in een onbekend Frans gebied gaan.
 • Bert Romani kent dat soort aanbiedingen wel.
 • Dat wordt dan in januari aangeboden voor 199 euro met de bus.
 • Dan heb je bus, verblijf en skipas en dan wordt de hele bus volgestopt met pasta en aardappels en die zijn voor 350 euro uit en thuis.

Dat is echt voor een student. Als het je als gezin lukt om voor 400-500 euro per persoon per week op wintersport te gaan, dan is dat goedkoop.”

Hoeveel kost 1 week wintersport?

Voor 600,- per persoon op wintersport met je gezin – Wintersport met je gezin is erg leuk, een herinnering om nooit te vergeten. Gemiddeld kost een weekje wintersport zo’n 600 euro per persoon. Een gezin van vier personen betaalt dus al snel rond de 2000 euro voor een weekje wintersport.