FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Waar Speelt Les MisRables 2023?

Woensdag 9 t/m zondag 20 augustus 2023 Na een compleet uitverkochte speelperiode afgelopen maart, keert Les Misérables deze zomer nog één keer terug naar Amsterdam. Laatste kans om deze legendarische musicalklassieker met een extra groot decor voor Carré en geheel nieuwe sterrencast te zien!

Waar wordt Les Misérables gespeeld?

Les Misérables komt naar Maastricht Waar Speelt Les MisRables 2023 Cameron Mackintosh’ West End musical in Limburg exclusief te zien in Maastricht Maastricht – Cameron Mackintosh’ West End productie van Les Misérables komt in 2023 naar Nederland. Op initiatief van theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen en in samenwerking met Erwin van Lambaart zal Les Misérables, de langstlopende musical ter wereld, te zien zijn in een zeer select aantal theaters in Nederland.

In Limburg speelt Les Misérables exclusief in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De hoofdrollen in de Nederlandse productie zijn weggelegd voor de uit Limburg afkomstige Milan van Waardenburg (Kerkrade), Freek Bartels, Vajèn van den Bosch, Ellen Pieters, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma en anderen.

Les Misérables is van donderdag 13 t/m zondag 23 april 2023 te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop is nu gestart. De legendarische musical Les Misérables komt naar Maastricht De legendarische musical Les Misérables, naar de roman van de Franse schrijver Victor Hugo uit 1862, staat na vele jaren weer op de Nederlandse planken.

 • Dit op initiatief van theaterproducten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.
 • Het gaat hierbij om de originele en bekroonde West End productie van Sir Cameron Mackintosh.
 • Als producent heeft Mackintosh een aantal van de grootste musicals in de geschiedenis op zijn naam staan: Cats, The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Mary Poppins en Les Misérables,

Mackintosh is nauw betrokken bij de Nederlandse productie en heeft persoonlijk de speelplekken in ons land geselecteerd. In Limburg speelt Les Misérables exclusief in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. ‘World class production’ Na ruim 4 jaar voorbereiding komt Les Misérables naar de Limburgse hoofdstad.

 • Maar liefst 15 trailers vol decors, kostuums, pruiken, rekwisieten, licht, geluid en projecties en twee volle dagen bouwen zijn nodig om deze ‘world class production’ op het toneel van Theater aan het Vrijthof neer te kunnen zetten.
 • De populairste musical ter wereld Op het Londense West End speelt Les Misérables sinds 1985 en is daarmee de langstlopende musical in het Verenigd Koninkrijk.

Op Broadway in New York was het één van de meest succesvolle musicals ooit met acht Tony Awards, Ook in ons land is de musical zeer geliefd. Afgelopen september werden de nummers Breng hem thuis en Nog één dag tijdens de Uitmarkt 2021 door het Nederlands publiek in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Limburger Milan van Waardenburg hoofdrol in Les Misérables De hoofdrollen in Les Misérables worden gespeeld door de Limburger Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette).

De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. Milan van Waardenburg, geboren in Kerkrade (1994) kwam in aanraking met het toneel dankzij zijn oma, die zelf op de bühne heeft gestaan. Als 11-jarige speelde hij in de musicals Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Hij studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en kreeg les van onder meer Edward Hoepelman.

 1. Na zijn afstuderen trok hij naar Duitsland en speelde daar in de musicals Tanz der Vampire (als Herbert) en Der Glockner von Notra Dame (als luitenant Frederic Charles en meerdere keren in de hoofdrol van Quasimodo).
 2. Hij speelde in de Duitse en in de Nederlandse versies van Anastasia de rol van Dimitri.

Op dit moment speelt hij de rol van Hans in de Duitse versie van Frozen in Hamburg. Een tijdloos verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en ongelijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan.

Hoe lang duurt Les Misérables 2023?

De voorstelling duurt 2 uur en 50 minuten, inclusief 15 minuten pauze.

Wat kost een kaartje voor Les Misérables?

Info: Ticketprijzen

Categorie WEEK WEEKEND *
CATEGORIE 1 €69,95 €74,95
CATEGORIE 2 €59,95 €64,95
CATEGORIE 3 €49,95 €49,95
ROLSTOEL €69,95 €74,95

Hoe vaak Les Misérables in Nederland?

‘Les Misérables is een musical in de buitencategorie’ Waar Speelt Les MisRables 2023 Foto – Roy Beusker De spektakelmusical Les Misérables trekt dit jaar door Nederland en België en de verwachtingen zijn hooggespannen. Zeker toen bekend werd dat er twee maanden voor de eerste voorstelling al 75.000 tickets waren verkocht. Een gesprek met producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf.

“Les Misérables is een buitencategorie.” De musical Les Misérables, gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862, was en is een wereldwijd succes. Van 1991 tot 1992 stond de Nederlandse versie van Les Misérables in het Amsterdamse Carré en in het nieuwe Circustheater in Scheveningen. In 2008 werd de musical voor de tweede keer in Nederland opgevoerd.

Dit keer in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Een jaar later keerde de musical terug in Carré. Beide keren geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Vanaf 5 maart 2023 is Les Misérables voor de derde keer in Nederland te zien. Deze keer als rondtrekkend spektakel van De Graaf & Cornelissen Entertainment.

See also:  Wanneer Volle Maan 2023?
Hans Cornelissen (c) Marcel Koch Ruud de Graaf (c) Roy Beusker

Hoe is het idee ontstaan om Les Misérables opnieuw naar Nederland te halen? Hans Cornelissen (HC): “Een jaar of vijf geleden hebben we met Erwin van Lambaart (voormalig producent bij Joop van den Ende Theaterproducties) afgesproken om een keer in de zoveel tijd te gaan sparren.

Tijdens een van die sessies kwamen we op Les Misérables. Waarom brengen we deze musical niet terug? Een afspraak in Londen met Cameron Mackintosh, die de rechten beheert, was snel gemaakt, waarna een lange weg volgde van gesprekken en onderhandelingen. Op het moment dat de intentie er was om de musical weer in Nederland op te voeren, gooide de wereldwijde pandemie roet in het eten.

Uiteindelijk hebben we het 2,5 jaar moeten uitstellen.” We hebben een aantal keren gedacht: dit gaat hem niet meer worden. Ruud de Graaf (RdG): “We hebben een aantal keren gedacht: dit gaat hem niet meer worden. Het was een lange, zware weg, maar toch hebben we het plan levend kunnen houden. Waar Speelt Les MisRables 2023 De aanhouder wint, want in december werd bekend dat er al 75.000 tickets waren verkocht. Een voorlopige kroon op het werk? RdG: “Het gaat nooit om de eerste 75.000, maar om de laatste 75.000 kaartjes. Die kroon is er dan ook pas als op het einde van de rit alle tickets zijn verkocht.

Desalniettemin is dit resultaat nu al fantastisch. We gaan geen nieuwe verkoopcijfers bekendmaken. Wel kunnen we zeggen dat het heel goed doorloopt en dat het zeker niet minder wordt!” Het gaat nooit om de eerste 75.000, maar om de laatste 75.000 kaartjes. De vorige edities van Les Miserables stonden in een of twee theaters.

Nu is de productie te zien in negen. HC: “Onze insteek is om Broadway en het Britse West End in de Nederlandse achtertuin te brengen. Daarom hebben we gekozen voor een reizende productie. Iets dat met dit soort grote producties steeds minder gebeurt. We blijven een relatief lange periode in ieder theater staan. Waar Speelt Les MisRables 2023 Onze insteek is om Broadway en het Britse West End in de Nederlandse achtertuin te brengen. Aan het eind van de tournee maken jullie een uitstap naar België. Met wie werken jullie hiervoor samen? HC: “Dat doen we in een coproductie met Studio 100, een grote speler in de Vlaamse musicalmarkt.

Er staan twee lange series gepland in Antwerpen en Gent. Een aantal hoofdrollen zal daar vertolkt worden door Belgisch toptalent in combinatie met een deel van onze Nederlandse cast.” Hoeveel mensen werken aan Les Misérables? RdG: “Tijdens de tour zijn dat er heel veel. Je moet alleen al denken aan een cast van 35 en een orkest met 15 muzikanten.

Per avond zijn er zo’n 85 mensen aan de slag. Dan heb ik het niet eens over de productie, publiciteit en marketing. De voorstelling kent ook drie belangrijke kinderrollen en de Nederlandse regels van de Arbeidsinspectie zijn een stuk strenger vergeleken met bijvoorbeeld die in Engeland.

We hebben dus veel kinderen nodig en daarvoor zijn er weer kinderregisseurs en begeleiders.” Hoe verklaar je het aanhoudende ­succes? HC: “Dat komt vooral doordat de kwaliteit van de musical, waar deze ook te zien is, ontzettend hoog is. Een andere belangrijke factor is het verhaal van Victor Hugo met elementen die van alle tijden zijn en wereldwijd voor iedereen herkenbaar.

Het verhaal gaat over onderdrukking, macht, liefde, leven en dood. En laten we ook de goddelijke muziek niet vergeten. Een aantal nummers uit Les Misérables is niet alleen uitgegroeid tot evergreens, maar ook tot strijdliederen in bijvoorbeeld China, Iran en Oekraïne. Waar Speelt Les MisRables 2023 Hoewel het boek in 1862 verscheen, gaat Les Misérables ook over wat er nu speelt in de wereld. De kaartverkoop kent weliswaar een vliegende start, maar tegelijkertijd zorgt de nasleep van corona ervoor dat theaters nog niet zo vol zitten als voor de pandemie.

Baart dit zorgen? RdG: “Het was vooral in het begin van ­vorig jaar lastig om het publiek, na twee jaar stilstand, weer het theater in te krijgen. Je ziet nu wel dat de bezoekers hun weg naar het theater weten te vinden. Dit alles zorgt ervoor dat iedereen nog scherper is. Wij moeten op alle fronten, of je het nu over marketing, productie of artistieke kwaliteit hebt, onze stinkende best blijven doen.

En dat doen we. Ik denk dat we boffen dat Les Misérables toch gezien wordt als een ­buitencategorie. Het zit in het DNA van een enorm grote groep theaterbezoekers. Zij vinden Les Misérables iets speciaals en dat gevoel wordt wereldwijd heel breed ­gedragen.” 26 november is de laatste voorstelling in Nederland.

 • Is de koek dan echt op of denken jullie al stiekem aan een vervolg? HC: “In België loopt de voorstelling nog tot medio januari 2024.
 • Alles kan, we sluiten niets uit.
 • Je gaat daarover pas echt goed nadenken als je weet dat het overal zo goed als vol zit.
 • Daarnaast moet je rekening houden met de beschikbaarheid van de cast.
See also:  Wanneer Is Bouwvak 2023?

Maar ja, niets is onmogelijk. Als het moment daar is, zullen we er zeker over nadenken.”

Waar speelt Les Misérables in Londen?

Beleef ‘s werelds langstlopende West End-musical met tickets voor ‘Les Misérables’ in Londen in het Queen’s Theatre. Deze vele malen bekroonde musical is gebaseerd op de indrukwekkende roman van Victor Hugo en vertelt het verhaal van Jean Valjean, een voortvluchtige in het 19e-eeuwse Frankrijk.

Wat betekent Les Misérables in het Nederlands?

Les Misérables
1e editie uit 1862
Auteur(s) Victor Hugo
Land Frankrijk
Taal Frans
Genre Sociale roman
Oorspronkelijke uitgever A. Lacroix Verboeckhoven & Cie
Uitgegeven 1862
Pagina’s 1463
Verfilming Zie “Filmadapties”
Portaal Literatuur

/td>

Cosette, illustratie van Émile Bayard, 1862 Les Misérables (Nederlands: De Ellendigen, dan wel De miserabelen ) is een sociale roman van Victor Hugo uit 1862, Hugo had vanaf 1842 aan het boek gewerkt.

Wie speelt er vandaag in Les Misérables?

Les Misérables zonder draaischijf – Dat de fameuze draaischijf van het Les Misérables -podium is verdwenen, vindt Van Kooten niet raar. „Dat noem ik eerder het volwassen worden van een musical. Waarom kan bij toneel Hamlet of Romeo & Julia elk jaar opnieuw worden gespeeld? Omdat een regisseur er elke keer een nieuw beeld op loslaat.

Musicals zitten vaak heel lang vast aan wat het was, dus ik vind het verfrissend. Het kan verkeerd uitpakken, maar ik vind het gedurfd als je ergens een nieuwe versie op loslaat.” Als je het dan zoveel jaren later als ouwe lul in het vak, zoals mensen me inmiddels zien, weer mag doen dan vind ik dat heel bijzonder.

In Londen bestaat die draaischijf inmiddels al vier jaar, inclusief corona, niet meer. Op West End draait Les Misérables sinds 1985 onafgebroken. Channah Hewitt, midden twintig, bestond toen nog lang niet, maar vanaf vandaag is zij er als nieuw gezicht helemaal bij.

 1. Hewitt speelt Fantine, een alleenstaande vrouw die in de prostitutie belandt en jong overlijdt.
 2. Zij mag zich daarmee de opvolgster van Pia Douwes en Nurlaila Karim noemen.
 3. Nederland kent haar nog niet zo heel goed, als stond zij in Scheveningen in The Lion King, die,
 4. Om Fantine te mogen zijn, moest Hewitt vier auditierondes ‘overleven’.

„Het ging meteen goed, ik had eigenlijk meteen een klik met het Britse team.” Waar Speelt Les MisRables 2023 Channah Hewitt. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Wat is Rang 1 in Carré?

Rang 1: duurste plaatsen dat is loge 8a, rang 2 dat zijn plaatsen op de stalles (volgens de site).

Wat is een swing in een musical?

Soortgelijke functies – : Een acteur die alleen te zien is wanneer de eerste acteur uitvalt. Alternates spelen minimaal één keer per week als de eerste acteur een dag(deel) vrij heeft. Het komt voor dat alternates vaker te zien zijn dan de acteur die daarvoor gecast is.

Kan je nog een kaartje kopen?

Een los kaartje voor bus, tram of metro kopen – Voor het reizen met de bus, tram en metro kun je ook losse kaartjes kopen. Het kopen van een los kaartje kan uitmaken in de prijs van je reis. In de meeste gevallen ben je duurder uit in vergelijk met het reizen op saldo op een OV-chipkaart. Let wel op, want je kunt in de meeste gevallen niet meer met contant geld betalen bij de chauffeur.

Wat kost kaartje Nederland Belgie?

Nederland – België – Woensdag 9 november, 20.45 uur Amsterdam ArenA Oefeninterland Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 23 euro. Voor het familievak zijn tickets vanaf 16,50 euro te bestellen (kinderen onder 15 jaar). Oranje ClubCardhouders krijgen 10 procent korting. Nederland – België Bestel nu jouw tickets online!

Waar kun je kaartjes kopen?

Weet waar je koopt (punt nl) – In de strijd tegen doorverkopers kwam organisator Mojo, bekend van Lowlands, met de website en het label Weetwaarjekoopt.nl. Op die site vind je een hele trits aan sites waar je veilig kaartjes kan kopen. De belangrijkste en meest bekende zijn Ticketmaster, Eventim, Nationale Theaterkassa en Ticketpoint.

 1. Aartjes voor voetbalwedstrijden koop je via de site van de club.
 2. Soms gebeurt het dat je wordt doorgestuurd naar sites van ticketsystemen als Paylogic en Eventbrite.
 3. Ook dat zijn veilige sites, zegt Mojo.
 4. Maar altijd geldt: voor je een ticket koopt, eerst even Weetwaarjekoopt.nl checken.
 5. Bij doorverkoopsites, zoals rechts in het schema, is de kans aanwezig dat je meer betaalt voor een ticket.

Wie niet wil dat een tussenpartij geld verdient aan de doorverkoop, wordt afgeraden er tickets te kopen. Wie via een particuliere doorverkoper kaartjes (bv. via Marktplaats) koopt, kan opgelicht worden. Waar Speelt Les MisRables 2023

Wat is de langstlopende musical ter wereld?

De wereldberoemde musical The Phantom of the Opera stopt na 35 jaar. Het is daarmee de langstlopende musical van Broadway. Wat betekent het dat de musical die duizenden keren werd opgevoerd op het Amerikaanse musical-Walhalla ermee ophoudt? Maaike Widdershoven en Ben Cramer, speelden samen in de jaren 90 de hoofdrollen in de Nederlandse cast van de musical en waren te gast bij NOS Met het Oog op Morgen.

 • Volgens toenmalige hoofdrolspeler Cramer maakt het verhaal van de musical het stuk zo bijzonder.
 • Andelaars van zo’n vier meter kwamen uit de grond, het werd groots aangepakt.
 • Ook de cast en het orkest hebben het zo succesvol gemaakt.” Dertig jaar geleden heeft de musical drie jaar lang in Nederland gespeeld.

The Phantom of the Opera was ook in Nederland lange tijd de best bezochte musical in de geschiedenis, totdat het record verbroken werd door Soldaat van Oranje. Voor Cramer is het een raadsel dat het stuk nooit is teruggekomen.

Wie haalde Les Misérables naar Nederland?

Henk Poort, Pia Douwes en Joke de Kruijf vestigden er hun naam mee. Joop van den Ende was toentertijd de producent. Hij liet ‘Les Mis’ in Carré in première gaan en verschafte het musicalgenre de broodnodige grandeur. Van den Ende haalde de musical in 2008 opnieuw naar Nederland.

Wat is de eerste musical?

Showboat – Het muziekstuk dat gezien wordt als de eerste echte musical is Showboat. Deze musical was veel grootschaliger dan eerdere musicals. Showboat komt uit Amerika en werd in 1927 voor het eerst gespeeld. Liedjes, muziek en dans waren geen aparte onderdelen meer, maar een eenheid.

Wie speelt er vandaag in Les Misérables?

Les Misérables zonder draaischijf – Dat de fameuze draaischijf van het Les Misérables -podium is verdwenen, vindt Van Kooten niet raar. „Dat noem ik eerder het volwassen worden van een musical. Waarom kan bij toneel Hamlet of Romeo & Julia elk jaar opnieuw worden gespeeld? Omdat een regisseur er elke keer een nieuw beeld op loslaat.

 • Musicals zitten vaak heel lang vast aan wat het was, dus ik vind het verfrissend.
 • Het kan verkeerd uitpakken, maar ik vind het gedurfd als je ergens een nieuwe versie op loslaat.” Als je het dan zoveel jaren later als ouwe lul in het vak, zoals mensen me inmiddels zien, weer mag doen dan vind ik dat heel bijzonder.

In Londen bestaat die draaischijf inmiddels al vier jaar, inclusief corona, niet meer. Op West End draait Les Misérables sinds 1985 onafgebroken. Channah Hewitt, midden twintig, bestond toen nog lang niet, maar vanaf vandaag is zij er als nieuw gezicht helemaal bij.

Hewitt speelt Fantine, een alleenstaande vrouw die in de prostitutie belandt en jong overlijdt. Zij mag zich daarmee de opvolgster van Pia Douwes en Nurlaila Karim noemen. Nederland kent haar nog niet zo heel goed, als stond zij in Scheveningen in The Lion King, die, Om Fantine te mogen zijn, moest Hewitt vier auditierondes ‘overleven’.

„Het ging meteen goed, ik had eigenlijk meteen een klik met het Britse team.” Waar Speelt Les MisRables 2023 Channah Hewitt. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Wie speelt er vanavond in Les Misérables?

Na jaren van afwezigheid is Victor Hugo’s klassieker Les Misérables nu weer te zien in de Nederlandse theaters. Deze topproductie is in een nieuw jasje gestoken en is nu grootser en meeslepender dan ooit. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Milan van Waardenburg, Freek Bartels en Vajèn van de Bosch.

Decennialang geldt Les Misérables wereldwijd als de grote publiekslieveling. De musical won dan ook al vele Tony Awards, Oscars, Grammys en Musical Awards. Ook in ons land waren de producties van Joop van den Ende een ongekend succes. In de jaren 90 waren de rollen weggelegd voor onder meer Pia Douwes, Henk Poort, Ernst-Daniel Smit, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw,

In de latere versie van 2008 zagen we onder anderen René van Kooten, Jamai Loman en Carlo Boszhard op het podium.

Wie speelt wanneer Les Misérables?

Vanaf maart 2023 zal Freek wederom spelen in de legendarische musical Les Misérables, dit keer in de rol van Javert.

Wie speelt de hoofdrol in Les Misérables?

Milan van Waardenburg speelt de hoofdrol in de musical ‘Les Misérables’

Milan van Waardenburg speelt de hoofdrol in de musical ‘Les Misérables’

MAX 10 maart 2023 12:00 – 14:00 ‘Les Misérables’ is terug in Nederland! Het is het wereldberoemde verhaal over de Franse revolutie en studentenopstand, in het Parijs van de 19e eeuw. Gebaseerd op het legendarische boek van Victor Hugo uit 1862. Afgelopen zondag ging de musical in Carré Amsterdam in première, tijdens Lunch Lekker vertelde hoofdrolspeler Milan van Waardenburg er alles over.

Ik werd maandag wakker met het gevoel dat het erop zat, maar de tour begint nu pas. Het is allemaal zo mooi en onwerkelijk!” Milan speelt de rol van hoofdrolspeler Jean Valjean, extra bijzonder omdat hij de jonge en de bejaarde Jean Valjean speelt. “Ik zag een beetje tegen dit ‘aging-proces’ op, maar daar heb ik nu juist het meest plezier in! Het is echt een uitdaging.

Het ouder worden gaat over universele gevoelens, dat maakt het heel bijzonder”. De hoofdrol van Jean Valjean is een van de meest begeerde rollen. “Het was een behoorlijke strijd met vele auditierondes, ik ben heel blij dat ik hem heb gewonnen en deze rol dit jaar mag vertolken”.

 • Tijdens de begrafenis van mijn oma heb ik ‘Breng Hem Thuis’ mogen zingen.
 • Zo is zij er nu toch elke avond een beetje bij Milan van Waardenburg ‘Les Misérables’ is tot het einde van het jaar door het hele land te zien: Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere.
 • Meer informatie en tickets:,

: Milan van Waardenburg speelt de hoofdrol in de musical ‘Les Misérables’