FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wanneer Begint Een Huis Vol 2022?

Een huis vol is vanaf maandag 28 augustus iedere werkdag te zien op NPO 1.

Welke datum begint Een huis vol?

In Een huis vol volgen we de grote gezinnen Blom, Cudogham, Nagelkerke en Wildeman. Hoe gaan zij om met kleine en grote uitdagingen in het leven? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar? Een huis vol is vanaf maandag 28 augustus 2023 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Bekijk alle seizoenen van Een huis vol terug op NPO Start

Hoe laat begint Een huis vol 2022?

Je ziet Een Huis Vol tot en met vrijdag 5 augustus elke dag om 19.00 uur op NPO 1, behalve op zondag.

Hoe laat begint Een huis vol vanavond?

KRO-NCRV serie Een huis vol weer terug in de winter Vanaf maandag 20 december (om 19.00 uur, NPO 1) is het KRO-NCRV programma Een huis vol terug met een nieuw seizoen. Twee weken lang kun je het leven volgen van drie grote gezinnen. We volgen het wel en wee van de familie Jelies uit Tollebeek, waar inmiddels baby nummer negen ter wereld is gekomen.

De familie Cudogham die met maar liefst zeven kinderen in het centrum van onze hoofdstad leeft en de in Duitsland wonende familie Buddenbruck, bestaande uit elf kinderen en 1 kleinkind, is er dit seizoen ook weer bij! In Tollebeek is de negende Jelies telg geboren, een hele bijzondere gebeurtenis voor het hele gezin.

Tegelijkertijd is het voor Johan en Janneke ook een hele pittige periode. Een baby erbij in een gezin waar al acht kinderen zijn is niet zomaar iets. Iedereen moet er weer even aan wennen en zijn draai zien te vinden. Het elf koppige gezin blijft natuurlijk leuke dingen met elkaar ondernemen maar is er nog wel ruimte voor quality time tussen Johan en Janneke? In huize Buddenbruck valt er altijd wat te vieren.

Dit jaar is er weer een mijlpaal bereikt. Kleindochter Djevaina wordt 1 en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Bij de Buddenbrucks zijn er een hele hoop nieuwe plannen. Dit jaar gaan ze beginnen met het realiseren van een rustgevende wellness in de kelder van hun huis en zet Thaila haar eerste stappen voor een eigen kapperszaak.

Lukt het de Buddenbrucks om deze projecten goed op te starten of nemen ze te veel hooi op hun vork? Bij de Cudoghams is het een drukke boel. Kleine Oos gaat voor het eerst naar de basisschool en tegelijkertijd is oudste zoon Jazz geslaagd voor zijn middelbare school.

 • Iven en Cynthia zijn al 26 jaar samen, maar officieel getrouwd zijn ze niet.
 • Lang geleden is Iven wel op zijn knieën gegaan en heeft hij dé vraag gesteld aan Cynthia.
 • Toch hebben de twee uiteindelijk nooit de stap gezet.
 • Na heel lang verloofd te zijn geweest is daar dan toch het moment! Iven en Cynthia geven elkaar het ‘ja’ woord.

Een huis vol, vanaf maandag 20 december t/m 24 december elke werkdag om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Maandag 27 t/m donderdag 30 december kun je het programma na het schaatsen zien, rond de klok van 21.30 uur. Op oudejaarsdag is de laatste aflevering te volgen op het vertrouwde tijdstip van 19.00 uur.

Hoe lang duurt Een huis vol?

Een huis vol
Logo
Genre Docusoap
Speelduur 50 minuten

Wie spreekt Een huis vol in?

Pixie-Lien Cudogham is met haar familie dit seizoen voor de eerste keer te zien in Een huis vol. Ze vertelt hoe trots ze op haar ouders is en hoe ze het vindt om op te groeien in een gezin met zes broertjes en zusjes. Naam: Pixie-Lien Leeftijd: 11 jaar Gaat bijna naar: Groep 8 Ik hoop dat we allemaal zo lang mogelijk bij elkaar blijven.

Op wie lijk je het meest? Op mijn vader. Ik heb dezelfde ogen als mijn vader. Mijn moeder heeft meer grote ogen en ik heb weer wat kleinere ogen. Op wie lijk je het meest qua gedrag? Ik lijk qua gedrag ook wel een beetje op mijn moeder. Het is een beetje fifty-fifty. Waarom ben je trots op je ouders? Het is toch soms best moeilijk om zoveel kinderen te hebben.

En daar kunnen ze goed mee omgaan. Hoe vind je het om zoveel broertjes en zusjes te hebben? Heel erg leuk. Je bent nooit alleen thuis. Als je enig kind bent, krijg je vaker meer speelgoed en dan spreek je meer met vriendjes en vriendinnetjes af. Maar nu kun je ook gewoon met je broertjes en zusjes spelen.

 1. Wil je later ook een groot gezin? Ja, ik wil later acht kinderen.
 2. Misschien wel meer.
 3. Wat vind je heel grappig aan je vader? Hij doet heel vaak van die rare, grappige dingen.
 4. Laatst waren we bij een soort speelpretpark.
 5. Hij had een korte broek aan en toen had hij die helemaal over zijn buik gedaan.
 6. Ik schaamde me echt kapot.
See also:  Wat Gaat De Rente Doen In 2024?

Wat vind je grappig aan je moeder? Mijn moeder is ook wel heel erg grappig. Ik kan het niet zo één, twee, drie opnoemen, maar soms moet ik wel heel hard lachen om iets wat ze dan zegt. Wat vind je het leukste om te doen met je vader? Ik vind het leuk om met mijn vader even quality time te hebben.

 • Soms gaan we even samen shoppen, en dan wat drinken en samen lunchen.
 • Dat vind ik ook heel erg leuk met mijn moeder.
 • Dus eigenlijk vind ik dat met allebei leuk om te doen.
 • Iedereen heeft weleens een dagje, even quality time.
 • Waar is je moeder goed in? Mijn moeder is heel erg creatief.
 • Ze houdt van bakken.

En ze heeft een kinderkookstudio en een knutselstudio. Ik houd ook heel erg van bakken door haar. Soms maken we samen een vegan cake of een taart, wel gewoon lekker. Daar is ze heel erg goed in. Waar is je vader goed in? Mijn vader is goed in dingen vertellen, vind ik wel.

Hij kan goed voorlezen. Alles wat hij voorleest is alsof het in een film is. Het is heel sprekend. Hij was vroeger ook presentator, dus hij weet ook hoe dat moet. Wat wil je later worden? Ik wil rechter worden. Ik denk dat ik er van kan leren, en het is belangrijk want er moeten meer vrouwenrechters komen vind ik.

Het lijkt me heel leuk en ik wil het al heel erg lang. Ik vind het gewoon een mooi beroep eigenlijk. Wat is je mooiste herinnering met je vader en moeder? Ik heb meer mooie herinneringen met z’n allen. De allermooiste herinneringen dat zijn de vakanties.

Wat is de echte naam van Toetie Buddenbruck?

Liesbeth Levy – De familie Buddenbruck, een spiegel van onze tijd. | Graaf Florisstraat | de eerste website met een eigen straat De roman Buddenbrooks, die verscheen in 1901, was het debuut van een van de grootste Duitse schrijvers van de 20e eeuw, Paul Thomas Mann (1875-1955).

 • Het is een sleutelroman over zijn eigen familie en zijn geboortestad Lübeck.
 • In deze roman wordt de bloei en neergang van een koopmansgeslacht over meerdere generaties in de 19e eeuw beschreven.
 • De oprichter van de firma is de patriarch Johan Buddenbrook senior.
 • Samen met zijn ijverige zoon Johan junior heeft hij de grondslag gelegd voor een solide en machtige familieonderneming.

Met Johans junior’s zoon Thomas, een bohemien die veel te kunstzinnig is voor de handelspraktijk, begint de neergang van het bedrijf. In Thomas’ zoon Hanno bereikt de tegenstelling tussen burger en kunstenaar – een terugkerend thema in Mann’s oeuvre – een symbolisch hoogtepunt in de persoon van deze sensitieve nazaat.

 1. Terwijl hij zwelgt in de muziek achter de piano gaat de grote familietraditie ten onder.
 2. Met deze roman verbeeldt en documenteert Mann de opkomst en decadentie van de negentiende-eeuwse Duitse en Europese burgerlijke cultuur.
 3. Had Thomas Mann het eeuwige leven gehad, dan had hij ook in de 21 e eeuw zo’n sleutelroman kunnen schrijven maar dan over de familie Buddenbruck.
See also:  Wanneer Is De Meivakantie 2023?

Voor wie deze familie nog niet kent, sinds een jaar of vier is op de publieke omroep het programma Een huis vol te zien. In dit programma kunnen we het wel en wee volgen van grote gezinnen. Onbetwiste ster van de serie is de familie Buddenbruck. Bij aanvang van de serie woonden zij in Heerlen met maar liefst tien kinderen.

Inmiddels wonen ze in het Duitse Hückelhoven en telt het gezin maar liefst elf kinderen en een kleinkind. Moeder Thaila is elk jaar zwanger en probeert, voor dat zover mogelijk is, de kinderen enigszins in het gareel te houden. Opmerkelijk zijn de namen die de kinderen hebben, een greep: Chariënne, Shaëlle, Jenaux, Shevaign, Gidiën, Dareau, Shevaign, Dévaugn.

Als reden voor deze keus wordt de voorliefde van de ouders voor Franse namen genoemd. De Franse spellingscontrole herkent deze namen overigens niet maar misschien is er een Limburgse twist aan gegeven. Wie het weet mag het zeggen. Alhoewel het aan gulle ouderlijke liefde niet ontbreekt, is het voor de kleine Buddenbruckjes vechten om aandacht.

 • Mijn hart draait zich om als ik zie hoe de kleintjes steeds worden weggeduwd door de groten, als ze in de weg lopen bijvoorbeeld.
 • Vooral de jongste van het stel, de eenjarige Dévaugn, krijgt vaak een duw als hij aan komt dreutelen, en wordt nu al voorbijgestreefd door zijn bijna even oude en nu al beeldschone nichtje Devaigna, de dochter van oudste broer Miquel.

Gidiën van 6 wordt dagelijks op zijn kop gezeten door zijn twee jaar jongere zusje Shaëlle, ook wel Toetie genoemd. Een schattige guit die slim uit haar oogjes kijkt in tegenstelling tot haar zwakbegaafde achttienjarige zus Chariënne. Dan is er nog de lieve Xavier van zestien die zowel moeder als vader tot steun is en door te sporten en door te lijnen zijn overtollige kilo’s is kwijtgeraakt.

 • Tenslotte is er nog een kluwen van vier onrustige jongens die moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.
 • Moeder Thaila heeft er desondanks de wind onder en haar volgetatoeëerde moeder is daarnaast even liefdevol en bovendien een baken van rust voor al haar kleinkinderen.
 • En dan is er nog vader Rob.
 • Een goedmoedige kaalkop met een lui oog.

Hij staat wat op afstand van de dagelijkse drukte vanwege zijn werk. Hij zit, naar eigen zeggen, in de glasvezeltechniek. Rob heeft het vermogen om – zelfs als de kinderen elkaars hersens inslaan – het tafereel met genoegen gade te slaan en er zijn geheel eigen optimistische en positieve draai aan te geven.

Ook de familie Buddenbruck heeft zijn eigen Hanno, in de persoon van Yoriën. Yoriën is twintig en woont nog thuis. Als hij in beeld komt kijkt hij droefgeestig voor zich uit. In tegenstelling tot zijn luidruchtige broertjes en zusjes spreekt hij bijna geen woord. Uitgerekend hij blijkt een Limburgs lokaal raptalent.

In een van de meest recente afleveringen verrast vader Rob Yoriën met een bezoek aan zijn favoriete Limburgse rapper, een plaatselijke beroemdheid. Apestoned bezoekt Yoriën zijn studio, samen met trotse vader Rob. De zwart bebaarde rapper geeft hem een wijze levensles, te weten dat het in het leven niet om geld maar om familie draait.

 1. Vervolgens mag Yoriën een recente zelf geschreven raptekst laten horen.
 2. Yoriën pakt zijn telefoon en wij horen wat onverstaanbaar gereutel.
 3. Vader Rob hoort het glimmend van trots aan en pinkt een traantje weg.
 4. De rapper prijst Yoriën om zijn doorleefde tekst die volgens hem duidelijk illustreert dat hij de wereld echt iets te vertellen heeft.
See also:  Wat Wordt De Aow In 2023?

Zijn tip aan hem is: als je aan niemand laat horen waar je mee bezig bent doe je het eigenlijk voor niets. Daarna mogen de heren nog een ritje maken in de chique bolide van de rapper want geld maakt natuurlijk niet gelukkig maar het maakt het leven toch wel een stukje mooier.

De docusoap is als genre te vergelijken de roman van 20 e eeuw in die zin dat beiden een venster op de wereld bieden. Zowel in de roman van Thomas Mann als Een Huis Vol zijn we getuige van de onmacht van de vader om de zoon te verstaan en te begrijpen. In de roman van Thomas Mann is daarbij nog sprake van een tegenstelling tussen burger en kunstenaar, dat is in het geval van Vader Rob en zoon Yoriën afwezig.

Vader Rob mist juist het vermogen om zijn zoon kritisch te beschouwen. En juist door dat laatste staat hun relatie symbool voor decadentie en verval in onze huidige tijd. Zoals Buddenbrooks symbool stond voor de overgang van naturalisme naar symbolisme staan de Buddenbruckjes symbool voor de overgang van postmodernisme naar populisme, voor het totale gebrek aan reflexief onderscheidingsvermogen en historisch besef dat onze huidige samenleving kenmerkt.

 • Cultuurpessimist Schopenhauer merkte al op dat wij niet door onze rede maar door ons verlangen worden gedreven.
 • Hij ziet maar een uitweg uit dit determinisme, en dat is tegen de wil in gaan, wat mogelijk is door grenzeloos onzelfzuchtig te zijn of door het willoos schouwen van kunst.
 • Het zijn nog steeds ware woorden en zo van toepassing tijdens deze akelige Covid pandemie.

Toch pas ik ervoor een cultuurpessimist te worden. Wat er nodig is om het huidige nihilisme tegen te gaan blijft daarom voor mij vooralsnog een vraagstuk waarop ik het antwoord niet heb gevonden. Ook het optimisme is immer gemakzuchtig, zo kunnen we leren we van de Buddenbruckjes.

 1. De huidige wereld is door en door ambivalent.
 2. Ik herken bovendien maar al te goed ook mijn eigen onderbuikgevoelens en dat vraagt veel van mijn (zelf)kritisch vermogen.
 3. Gelukkig breng ik deze kerstdagen door op een heuse Toverberg in Italië, en laaf me daar aan de woorden die gesproken worden in de gelijknamige roman van Thomas Man: ‘ De mens mag omwille van goedheid en liefde de dood geen heerschappij toestaan over zijn gedachten.

‘ : Liesbeth Levy – De familie Buddenbruck, een spiegel van onze tijd. | Graaf Florisstraat | de eerste website met een eigen straat

Waar woont de familie Gundogan?

De familie Cudogham uit ‘Een Huis Vol’ woont met hun zeven kinderen in Amsterdam, waar de ruimte schaars is. Het is dan ook passen en meten om iedereen een eigen plekje te geven. Kijkers van het succesvolle programma staan deze week met hun mond vol tanden over de verhuis- en behangskills van het gezin.

“Ik krijg er stress van, gewoon hier thuis op de bank” In huize Cudogham staat een belangrijke verhuizing op het programma. Dochter Loïs is inmiddels 15 en toe aan wat eigen ruimte. Moeder Cynthia heeft daarom bedacht dat ze moet wisselen met Seven en Oos. En dat betekent werk aan de winkel. Ook de kleintjes helpen mee en dat is maar goed ook, want vader Iven heeft een broertje dood aan klussen.

“Ik kan niet echt goed klussen, maar ik heb wel een heel goede assistent met heel goede spullen”, lacht hij.

Hoe lang duurt Een huis vol?

Een huis vol
Logo
Genre Docusoap
Speelduur 50 minuten