FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wanneer Wie Is De Mol 2023?

Wanneer is de finale van Wie is de Mol 2023 op tv? – Finales van het populaire programma worden sinds 2015 live vanuit het VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark uitgezonden, met de coronajaren als uitzondering. Dit jaar kunnen we er ook weer live bij zijn, al is de locatie deze keer Paleis Soestdijk in Baarn. Serie: Wie is de Mol? (1999-) | Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol 2023 25 februari?

25-2-2023 – | 3010 x bekeken | 0 reacties Na het rode scherm van Anke zijn er nog maar drie kandidaten en een Mol. En alsof het prachtige landschap van Zuid-Afrika niet al indrukwekkend genoeg is, komen de kandidaten tijdens een jeepsafari oog in oog te staan met zebras, giraffen en leeuwen.

Al zouden ze misschien liever de Mol in het vizier krijgenof een finale-vrijstelling. In deze uitzending van Wie is de Mol waren Annick Boer, Froukje de Both, Jurre Geluk, Nabil Aoulad Ayad, Ranomi Kromowidjojo, Sander de Kramer en Soy Kroon te gast. De presentatie was in handen van Art Rooijakkers,

Deze uitzending van het programma Wie is de Mol met de titel AFLEVERING 8: BRANDPUNT werd uitgezonden op zaterdag 25 februari door AVROTROS.

Wie is de Mol in het echt spelen?

Spelregels – Het is van belang om de spelregels van Wie is de Mol volledig te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Hieronder staan de belangrijkste regels:

 • Voor dit spel moeten minimaal 5 spelers meedoen.
 • Eén speler wordt gekozen als de Mol.
 • De Mol kiest in het geheim een opdracht uit een potje.
 • De andere spelers moeten proberen te raden wie de Mol is door zijn of haar gedrag te observeren.
 • Op het einde van het spel stemmen de spelers over wie zij denken dat de geheime agent is.
 • De speler met de meeste stemmen wordt onthuld als de de Mol.

Hoeveel afleveringen de Mol 2023 België?

Ongeloof, eerste keren en een prille bromance in de eerste aflevering van ‘De Mol’ Eindelijk! Vanavond werd de eerste aflevering van ‘De Mol’ uitgezonden op Play4. De teaser beloofde ons alvast een spannende eerste aflevering: slechts werden vorige week in ‘Café De Mol’ voorgesteld aan kijkend Vlaanderen.

Geen tien, maar negen. Dat de tiende kandidaat een verrassing zou zijn, voelden we al aankomen Maar wat voor één! ‘Je hebt alle selecties doorlopen. We hebben al negen kandidaten. En jij bent onze tiende kandidaat. Dit hebben we echt nog nooit gedaan.’ Presentator Gilles De Coster houdt ons niet langer in spanning.

In de eerste minuten van de allereerste aflevering van ‘De Mol’ 2023 komen we te weten wie die tiende kandidaat is. Voor het eerst in alle seizoenen zit er een bekende Vlaming in het spel: niemand minder dan Matteo Simoni zal het molavontuur aangaan! En dat avontuur begint al meteen met een eerste, niet zo evidente opdracht.

‘Als jij op de eerste dag van het spel aan je medekandidaten kan wijsmaken dat jij niet Matteo Simoni bent, maar een dubbelganger, dan gaat er 2000 euro naar de groepspot.’ Een pittige eerste opdracht als je ‘t ons vraagt, want wie herkent Matteo nu niet? ‘Het lijkt onmogelijk, maar ik ga het proberen’, aldus de tiende deelnemer.

Matteo kruipt dus – voor heel even – in de huid van fictief personage Steve. © Play4 Het avontuur van de tien kandidaten start in het midden van de Amerikaanse prairie: Ash Fork in Arizona. Voor dit eerste spel worden de deelnemers al in groepen verdeeld. Gynaecoloog Comfort, antropoloog Leïla, leerkracht Thomas en Steve (Matteo) zitten in goep één, terwijl groep twee bestaat uit vastgoedmakelaar Lancelot, patissier Ruben, wiskundedocent Conny en advocaat Samya. © Play4 In de eerste opdracht is tijd van kapitaal belang, want de twee groepen moeten een wandeling afleggen in één uur tijd. De kandidaten stoppen de tijd aan de eindstreep door op een knop te drukken, maar als ze dat in minder dan 58 minuten of meer dan 62 minuten (ze mogen twee minuten naast een uur zitten) doen, verliezen ze de opdracht.

 • Als het lukt, kunnen ze geld verdienen.
 • Elke kandidaat die de eindmeet haalt is 500 euro waard, maar ze kunnen hun teamleden ook achterlaten tijdens de wandeling wanneer ze denken dat ze in tijdsnood zitten.
 • In totaal valt er met dit spel dus 4000 euro te winnen.
 • De teamleden kiezen attributen uit waarmee ze de tijd het liefst meten: een rookmelder, een filmpje van Usain Bolt, een zandloper, De tools zijn uiteraard niet voor de hand liggend.

Een rustige wandeling belooft het niet te worden, want de minigames op de weg zorgen voor obstakels. © Play4 Aan de eerste stop draait het allemaal om mensenkennis. Op een bord hangen acht uitspraken met daarbij ook acht gezichten. Aan de kandidaten om de juiste quotes met de juiste identiteiten te verbinden. Dit spel wordt gespeeld door twee van de vier personen, het duo dat niet speelt mag elk moment vertrekken en medekandidaten achterlaten, mits een opoffering van de groepspot.

 • Conny en Samya vormen het eerste team.
 • Hen valt onmiddellijk iets op bij de foto van Steve: ‘Dat is precies Matteo Simoni! Daar is gewoon een bril opgeplakt!’, klinkt het bij Conny.
 • Samya lacht zich te pletter maar gelooft er niets van.
 • Het duo kan via een walkietalkie communiceren met de spelers van het andere team, Thomas en Leïla.
See also:  Welke Dieren Mogen Niet Meer In 2024?

Zij slaan er uiteindelijk in alle uitspraken juist te plaatsen. Conny en Samya krijgen hier niet genoeg tijd voor, want Ruben en Lancelot laten hen – en zo ook 1000 euro voor de groepspot – onverbiddelijk achter. © Play4 De tweede opdracht is er eentje voor durvers. Lancelot en Ruben staan oog in oog met een gigantische en vreselijk harige spin, Steve (Matteo) en Comfort krijgen te maken met een akelige slang. Ze moeten het dier zo rustig en voorzichtig mogelijk in één van de drie juiste kooien zien te krijgen terwijl ze een helm dragen met een gevoelige bewegingssensor.

Is het de foute kooi of bewegen ze te veel? Dan moeten ze opnieuw beginnen. Lancelot neemt de spin in zijn handen en bekijkt de opties: de wolfspin, de Arizona blonde tarantula of de rose hair tarantula, Vol zelfvertrouwen gaat hij op de Arizona blonde af, en dat blijkt meteen de juiste keuze te zijn.

Het duo kan dus snel verder op pad. Ook Steve (Matteo) brengt de slang naar de juiste kooi: die van de koningsslang. © Play4 Gilles staat de groepen op te wachten, maar niet alleen. Er zijn tot nu acht kandidaten bezig met het spel, dus blijven er nog twee over: Lieselot en Toos. Zij staan daar samen omdat ze al heel snel voor zichzelf kozen. Alle kandidaten namen tijdens de selecties van dit seizoen namelijk de hoorn van een rode telefoon op.

 1. Proficiat, jij bent één van de tien kandidaten van “De Mol” 2023.
 2. Om je deelname te bevestigen, druk één.
 3. Of blijf je liever thuis?’, klonk het toen.
 4. Alle kandidaten drukten één, uiteraard.
 5. Maar toen volgde: ‘Wil je ook al een plekje in aflevering twee bemachtigen? Voor een vrijstelling, maar eentje die ook weleens een risico zou kunnen zijn voor jezelf, druk opnieuw één.’ Lieselot en Toos drukten toen heel snel.

Terwijl de andere kandidaten op wandel zijn, komen Toos en Lieselot in deze eerste aflevering oog in oog met elkaar te staan in een ouderwets duel. Ze moeten als eerste het spiegelbeeld van de andere kapotschieten. Wie wint, krijgt een vrijstelling. De verliezer een groot nadeel: hij/zij wordt onmiddellijk uit de groep gestuurd tot het moment van de eliminatietest. © Play4 Ruben en Lancelot komen als eersten aan bij de eindmeet. Daar moeten ze nog een belangrijke beslissing maken: ze moeten raden wie de winnaar van het duel is. Enkel als ze én de winnaar én de tijd correct inschatten, winnen ze geld. De winnaar van het duel wil niet ontmaskerd worden, want dan verliest ie misschien de vrijstelling.

De vingers wijzen dus meteen naar elkaar, maar Ruben en Lancelot kiezen voor Toos als winnaar. Dat blijkt de juiste keuze te zijn. De timing wordt veel slechter ingeschat, want ze drukken maar liefst vijf minuten te vroeg En dat betekent geen geld in de groepspot. Dat Steve als twee druppels water op Matteo Simoni lijkt, is meteen hét gespreksonderwerp als de twee groepen elkaar ontmoeten.

Volgens Conny kan het niet anders: ‘Gij zijt Matteo Simoni, dat is overduidelijk!’ Steve houdt het geheim niet langer voor zichzelf en toont zijn ware gelaat: dat van acteur Matteo Simoni. Dat wil zeggen dat de opdracht van Matteo mislukt en er geen 2000 euro in de groepspot komt.

Conny heeft het dan wel meteen door, sommige andere kandidaten geloofden de façade waarachter Matteo zich schuilde wel. ‘Ik dacht dat die daarop leek, maar zou me verder echt geen vragen meer gesteld hebben’, klinkt het bij Thomas. Jammer maar helaas, van de 6000 euro die de groep kon verdienen in deze eerste opdracht, is de buit een dikke nul.

Na een lange, maar spannende eerste dag vertrekken de kandidaten naar hun slaapplaats: een prachtige villa in Sedona. Tijdens de autorit wordt al snel duidelijk dat iedereen blij is met de deelname van Matteo. Wie met hem een bed zal delen, is dan ook de grote vraag. © Play4 Behalve een leuke meerwaarde vrezen enkele kandidaten toch voor de acteerskills van de bekende Vlaming. ‘Matteo zou het spel als de mol heel goed kunnen spelen’, zegt Toos. Samya vindt de ontmaskering dan weer verdacht: ‘Matteo is zo’n goeie acteur, maar het dan zo snel opgeven bij de vermomming? Wetende dat je iets positief kan bijbrengen.’ Gilles deelt op het einde van de dag alle molboekjes uit.

Lancelot lijkt de minuten naar boven af te ronden tijdens de wandeling. De quote tijdens het eerste spel luidt voor Matteo: ‘Ik heb nog nooit een mol juist geraden.’ Ruben lijkt heel dicht bij Matteo te blijven. Probeert hij zijn acteerskills te achterhalen of is hij gewoon echt een grote fan?

See also:  Wanneer Klok Verzetten 2023?

De kandidaten worden wakken in het prachtige Sedona, een streling voor het oog. Matteo en Ruben lijken maatjes te worden en duiken samen in de jacuzzi. Na het ontbijt kondigt Gilles de tweede opdracht aan. ‘Het woord van vandaag is “linedance”‘, verklapt de presentator. © Play4 Voor die laatste groep staan linedance-docenten Annette en Ginny hen op te wachten op een ranch. De bedoeling van deze opdracht is dat er vier dansjes gebracht worden: de eerste drie op eenvoudige maar ook iets meer uptempo beats door Lancelot, Matteo en Leïla en de laatste, allermoeilijkste door Conny en Thomas.

De kandidaten moeten de dansjes volledig foutloos uitvoeren willen ze geld verdienen. Bij de minste fout, valt het te behalen bedrag weg. Elke foutje telt, want telkens er iets misgaat in deze groep, voelt het ander team daar de gevolgen van Daar gaat het iets avontuurlijker aan toe. Tussen twee bergen, op kilometers hoogte van de vertrouwde grond, is een koord gespannen waar een spaarvarkentje aanhangt.

De leden van deze groep moeten om de beurt het touw trotseren en munten in het spaarvarken mikken. De eerste drie kandidaten krijgen elk vijf munten van 200 euro. Als ze die er allemaal inkrijgen, valt er dus 3000 euro te winnen. Maar dit enkel en alleen als de laatste persoon erin slaagt het spaarvarken van het touw te klikken en veilig naar de kant te brengen. © Play4 Comfort deed aan turnen, Toos klimt dan weer graag. De volgorde is in dit spel belangrijk, want het zorgt ervoor dat de groepspot – letterlijk – in duigen kan vallen. Toos start met de opdracht, gevolgd door Samya en Ruben. Comfort neemt de laatste en dus moeilijkste plaats in.

De opdracht is niet enkel een kwestie van evenwicht, maar ook van dansmoves. Want telkens ze in de andere groep een fout maken, gaat het spaarvarkentje twee meter achteruit. Het eerste en makkelijkste dansje is op de beats van ‘Jambalaya’ van John Fogerty. Het lukt de kandidaten om de dans foutloos uit te voeren wat hen 500 euro oplevert en het Toos aan de andere kant extra makkelijk maakt.

Hij slaagt erin de vijf munten van 200 euro in het spaarvarkentje te mikken, wat hen mogelijks 1000 euro opbrengt. Dan is Samya aan de beurt, maar de angst is van haar af te lezen. Toos probeert haar nog kalm te houden: ‘Je moet geen schrik hebben van dat gewiebel, dat is normaal.’ Maar de groep dansers maakt het haar niet makkelijk. © Play4 Het is de beurt aan Ruben en aan Nancy Sinatra met ‘These Boots Are Made for Walkin’. Ook hem lukt het de 1000 euro in de spaarpot te krijgen, ondanks de meters dat die achteruit ging. Ruben klinkt gefrustreerd: ‘Hoeveel fouten kunnen die dansers maken?!’ De laatste dans is voor Conny en Thomas op ‘Kom doe de linedance’ van Will Tura.

 • Daarmee kan het duo 1000 euro verdienen, mits ze het dansje zonder fouten brengen.
 • In het andere team ligt alle druk nu op Comfort, want als het haar niet lukt om het varkentje met ondertussen 3000 euro eraf te halen en veilig naar de kant te brengen, dan verdienen ze niks.
 • Thomas gaat al snel de fout in waardoor ze de 1000 euro kwijt zijn.

Ook Conny maakt een fout, en nóg een fout. Het varken gaat alsmaar naar achter, maar het lukt Comfort toch er te komen. Al lijkt ze, als kleinste van de groep, niet de ideale kandidaat om de spaarpot van het touw te halen. Ze probeert wel, maar verliest haar evenwicht en valt.

De 3000 euro mogen ze dus niet meenemen. Comfort voelt haar schuldig, maar haar teamleden maken duidelijk dat het niet haar fout is. ‘Wij balen ook, maar voor het geld, jij moet jezelf niets verwijten’, klinkt het bij Toos. © Play4 Opnieuw een zielige buit: de ene groep verdiende niets, de andere een povere 500 euro.

Opvallend?

Ruben lijkt de opdracht in de bergen al meteen te raden tijdens het ontbijt. Toeval? Lancelot maakt als eerste twee fouten met het dansen, en dat al tijdens het tweede makkelijkste dansje. Vooraleer Ruben zijn opdracht uitvoerde, vroegen zijn teamgenoten te checken hoe makkelijk dat spaarvarkentje van het touw afkwam. Al riepen zijn groepsleden het hem nog luid en duidelijk na, toch draaide hij zich om en vergat hij dat te doen. Al is Comfort de kleinste van het team, toch werd zij uitgekozen om het spaarvarkentje van het hoge touw af te halen.

Na een gezellige picknick keren de kandidaten terug naar de villa. Daar ligt het molboekje van Lieselot én een rode telefoon – net zoals tijdens de selecties – hen op te wachten. ‘De eliminatietest van Lieselot start over exact dertig minuten, gelieve aan de lijn te blijven’, klinkt het door de telefoon.

See also:  Wanneer Is De Bouwvak 2022?

Lieselot wordt doorverbonden met de groep op en vraagt meteen raak : ‘Mag ik een West-Vlaming aan de telefoon?’ Thomas neemt het over en Lieselot gaat verder: ‘Ik zit opgesloten in een caravan in jullie tuin en ik heb geen sleutel, die ligt bij jullie.’ Aan de groep dus om Lieselot uit de caravan te bevrijden.

Of niet? Hoe sneller ze haar bevrijden, hoe meer informatie Lieselot uit de kandidaten kan trekken vooraleer haar test effectief begint. Maar ze kunnen er ook een voordeel uithalen: bij Lieselot staat een zware blok, telkens ze deze optilt, verdienen ze geld.

 1. Hoe langer ze het volhoudt, hoe meer geld er te verdienen valt.
 2. Lieselot kan hiermee tot 3000 euro voor de groepspot verdienen.
 3. Als ze haar bevrijden, natuurlijk © Play4 Toen Toos op de eerste dag het duel van Lieselot won en de vrijstelling bemachtigde, zei hij dat hij haar zou helpen als dat kon.
 4. Aan hem om dat waar te maken.

Lieselot speelt in op de emoties van Toos en herinnert hem aan zijn belofte. ‘En ik wil hier rap uit, want ik ken niet eens de namen’, voegt ze er nog aan toe. De clue naar de sleutel ligt bij Lieselot zelf, want daar hangt een papiertje waarop geschreven staat: ‘Je medekandidaten moeten de sleutel binnen de tijd vinden.’ Dat is heel letterlijk te nemen, want de sleutel zit verstopt in een klok die in de villa hangt.

 • Matteo heeft deze klok al van in het begin vast, maar lijkt niets te bespeuren.
 • Het is uiteindelijk Conny die de sleutel vindt in diezelfde klok.
 • Nu ligt de beslissing bij de kandidaten: bevrijden ze Lieselot of niet? Gaan ze voor het geld? En als ze haar bevrijden, geven ze haar dan ook informatie of zwijgen ze als een graf? Voor Samya is het alvast duidelijk: ‘Je verkleint je eigen kansen door info te geven.’ Toch beslist de groep haar te bevrijden.

Thomas en Toos openen de deur en Lieselot vliegt in hun armen. ‘Matteo Simoni is er ook bij’, vertellen de jongens. Lieselot kan het niet geloven: ‘De échte?!’ © Play4 Ze groet iedereen en stelt meteen vragen: ‘Welke opdrachten hebben jullie gedaan? Hoeveel geld hebben jullie verdiend?’ De kandidaten geven toe dat het niet veel is.

Hoe komt dat? Waar is het misgelopen?’, vraagt Lieselot verder in de hoop alle informatie te vergaren die ze nog kan loskrijgen. Matteo probeert haar op andere gedachten te brengen door te vragen wat zij allemaal heeft gedaan in die twee dagen, en dat lukt, want de tijd is om. ‘Ik druk nooit meer voor een vrijstelling, daar mag je zeker van zijn’, zegt Lieselot zelfzeker.

Lieselot verdiende met het optillen van de blok 930 euro. Tel dat samen met de 500 euro van het linedancen, en je bekomt een magere groepspot van 1430 euro. Dat terwijl er maar liefst 14 500 euro te verdienen viel. Opvallend?

Lieselot leek alle namen binnen de minuut te kennen, al spendeerde ze nog geen tijd met hen. Ze vindt het ook niet erg om te liegen, want vertelde leugens over de resterende minuten in de caravan.

Het is tijd voor de kandidaten om hun eliminatietest in te vullen: twintig vragen over de identiteit van de mol en wat die deze dagen al heeft uitgestoken. Een moeilijke opdracht voor Lieselot, want zij heeft niks of niemand kunnen volgen. ‘Mijn tactiek is zoveel mogelijk te spreiden.

Welke kleur ogen of welke kleur het molboekje van de saboteur heeft, weet ik niet. Maar ik weet wel dat de mol al goed werk heeft geleverd aan de groepspot te zien.’ Het is zover. De eerste afvaller van dit seizoen zal onverbiddelijk het spel moeten verlaten. Lieselot heeft reden tot paniek, maar krijgt verwonderlijk als eerste een groen scherm.

Thomas, Comfort en Leïla krijgen op hun beurt datzelfde, groene scherm te zien. Maar wanneer het de beurt is aan Matteo © Play4 De eerste bekende Vlaming in ‘De Mol’ is ook meteen de eerste afvaller. ‘Dat kan niet’, klinkt het bij Matteo. ‘Als eerste afvallen was mijn grootste angst.

Maar de andere kandidaten waren zó goed.’ Matteo geeft zijn molboekje aan Gilles. ‘Mag ik echt niet teruggaan?’, lacht hij. ‘Ik wilde nog bungeejumpen, paardrijden en andere dingen doen. Maar toch merci dat ik mocht meedoen.’ Iedereen vindt het spijtig. Vooral Ruben, want tussen hen ontstond stilaan een bromance.

‘Elke dag samen in de jacuzzi en een kamer delen, dat schept een band.’ Conny vindt het ook jammer dat Matteo de groep moet verlaten. ‘Hij noemde mij ons moeke’, lacht ze. Wij vinden het ook heel stom, maar het spel is nu duidelijk begonnen Lees ook: : Ongeloof, eerste keren en een prille bromance in de eerste aflevering van ‘De Mol’

Wie is de Mol 7 januari 2023?

De eerste aflevering van Wie is de Mol? zie je op zaterdag 7 januari 2023 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.