FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wanneer Wordt Belastingteruggave Uitbetaald 2022?

Wanneer Wordt Belastingteruggave Uitbetaald 2022
Hebt u een belastingaanslag gekregen waarop u geld terugkrijgt? Dan krijgt u dat binnen 1 week na de datum op de aanslag op uw rekening.

Hoelang duurt het voordat belastingteruggave wordt gestort?

Uitstel – Veel mensen krijgen van de Belastingdienst een uitnodiging (per brief of per mail) om aangifte te doen. Er staat dan bij dat u de aangifte moet insturen vóór 1 mei 2023. Lukt het niet om voor 1 mei alle gegevens op een rijtje te zetten, vraag dan uitstel tot 1 september.

 1. Doe dat wel vóór 1 mei.
 2. Om uitstel te krijgen hoeft u alleen maar even te bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543.
 3. Houd uw BSN-nummer bij de hand.
 4. U krijgt namelijk niet echt iemand aan de telefoon.
 5. U doorloopt een keuzemenu, waarbij u op een gegeven moment uw BSN-nummer moet intoetsen.
 6. Bent u fiscale partners en hebt u beiden een uitnodiging ontvangen om aangifte te doen, dan moet u allebei apart uitstel vragen.

Let op: u hebt alleen uitstel gekregen als u daarvan een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen van de Belastingdienst! Krijgt u geen uitnodiging van de Belastingdienst om aangifte te doen, dan hoeft u ook geen uitstel te vragen. U hebt dan nog vijf jaar de tijd (dus tot uiterlijk 31 december 2027) om aangifte te doen over het jaar 2022.

Hoe snel hoor ik iets terug van de Belastingdienst op mijn aangifte? Als u uw aangifte indient vóór 1 april, dan krijgt u vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Doet u aangifte ná 1 april, dan krijgt u binnen drie maanden bericht. Meestal gaat dat in de vorm van een voorlopige aanslag. Bij die aanslag zit al een berekening van hoeveel geld u terugkrijgt of moet bijbetalen.

Krijgt u geld terug, dan staat dat geld binnen een paar weken op uw rekening. Hebt u uitstel gevraagd, dan duurt het langer voordat de Belastingdienst kan reageren op uw aangifte. Het duurt dan dus ook langer voordat u geld terugkrijgt. Hoe zit het met het aanvragen van toeslagen, zoals de huurtoeslag en de zorgtoeslag? U kunt nog tot 1 september 2023 huurtoeslag, zorgtoeslag of een kindgebonden budget aanvragen voor het jaar 2022.

Ook als u uw aangifte inkomstenbelasting keurig vóór 1 mei 2023 indient. U hoeft dus geen uitstel te vragen voor de aangifte inkomstenbelasting, alleen omdat u meer tijd nodig hebt voor het aanvragen van deze toeslagen. Hebt u uitstel gekregen voor het doen van aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2022, dan geldt de termijn voor dat uitstel ook als uiterste datum voor het aanvragen van huurtoeslag of zorgtoeslag.

Hebt u bijvoorbeeld uitstel gekregen tot 1 november 2023, dan kunt u dus nog tot 1 november huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen over 2022. Let op: deze regeling geldt niet voor de kinderopvangtoeslag! Die moet u altijd aanvragen binnen drie maanden nadat u er recht op hebt gekregen.

See also:  Wanneer Is De Bouwvak 2022?

Hoe weet ik of ik geld terug krijg van de Belastingdienst?

Vul de aangifte in en check of u belasting terugkrijgt – De snelste manier om te zien of u belasting terugkrijgt, is door de aangifte in te vullen. U kunt de gegevens gebruiken die wij daarin vooraf invullen. Controleer alle gegevens en verbeter ze als dat nodig is.

 1. Vul uw aangifte verder helemaal in en u ziet meteen wat u terugkrijgt.
 2. Om belasting terug te krijgen, moet uw teruggaaf € 16 of meer zijn.
 3. Verstuur dan uw aangifte.
 4. Rijgt u niets terug of minder dan € 16? Dan hoeft u de aangifte niet in te sturen.
 5. Hebt u de aangifte ingevuld en blijkt dat u belasting moet betalen? Ook dan kunt u uw aangifte direct versturen.

Kijk dan voor meer informatie bij Check of u belasting moet betalen,

Is een beugel aftrekbaar van de belasting?

Een beugel laten plaatsen: veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind een beugel dragen? Meestal tussen de 10 en 12 jaar oud. Want dan zit uw kind in de groei of heeft uw kind waarschijnlijk al zijn/haar tanden en kiezen gewisseld. Soms beginnen we al op jongere leeftijd. Bijvoorbeeld als uw kind een hele grote overbeet heeft. Of als de kaken scheefgroeien. Als dit nodig is, leggen we u goed uit waarom een beugel al zo jong nodig is. Doet een beugel laten plaatsen pijn? Nee, een beugel plaatsen doet geen pijn. Wel kunnen de eerste dagen ná het plaatsen ongemakkelijk zijn. Vooral bij het (afbijten en kauwen van) eten. Hoe lang het gebit gevoelig blijft, verschilt van persoon tot persoon. Kunnen tanden ook rechtgezet worden zonder beugel? Nee, tanden recht krijgen zonder beugel kan niet. Er zijn wel zogenaamde ‘facings’ om een scheef gebit te maskeren. Maakt uw kind zich zorgen omdat een beugel er niet mooi uitziet? Er zijn tegenwoordig ook minder zichtbare beugels. Hoeveel tijd kost het om een beugel te laten plaatsen? Ongeveer 1,5 uur voor een slotjesbeugel. Elke andere beugel zit er in ongeveer een half uur in. Hoe vaak moet mijn kind langskomen voor controle? Het aantal controles hangt af van de soort beugel. Zo is bij een slotjesbeugel vaker een controle nodig dan bij een plaatbeugel of,

Kan ik ook op latere leeftijd een beugel krijgen? Ja. Een beugel kan op alle leeftijden. Er zijn nog steeds veel volwassenen die als kind geen beugel gekregen hebben. En daar hebben ze nu last van of willen dit alsnog. Geldt dat ook voor u? Kom dan gewoon eens langs voor een adviesgesprek. Dan vertellen we u wat mogelijk is. Wist u bijvoorbeeld dat er inmiddels ‘onzichtbare’ beugels bestaan? Doet een beugel voor volwassenen pijn? Het plaatsen van de beugel doet geen pijn. Wel kunt u daarna enkele dagen tot enkele weken last hebben bij het eten. Want uw tanden en kiezen ervaren de druk. Vooral de eerste periode kan dat ongemakkelijk zijn. Gelukkig duurt dat niet lang. Zijn er ook nadelen aan een beugel voor volwassenen? Als nadelen kunt u de kosten zien. En het feit dat die niet vergoed worden vanuit uw basisverzekering. Daarnaast is eten met een beugel natuurlijk altijd lastiger dan zonder beugel. En u moet, Kan ik een beugel laten zetten tijdens mijn zwangerschap? Ja, u kunt prima een beugel laten plaatsen als u zwanger bent. Wel houden we dan extra rekening met u; tijdens uw zwangerschap kan uw tandvlees sneller ontstoken raken. Daardoor krijgt u al snel last van tandvleesontsteking. Röntgenfoto’s maken we alleen in overleg met u. Hoe vaak moet ik langskomen voor controle? Meestal tussen de 5 en 8 weken.

See also:  Wanneer Kan Je Belastingaangifte Doen 2022?

Welke soorten beugels zijn er allemaal? Er zijn heel veel soorten beugels. De meest gebruikte (en daardoor bekendste) beugels zijn:

Slotjesbeugel Keramische slotjesbeugel (ook wel: keramische brackets) Buitenbeugel (wordt door ons bijna nooit meer gebruikt omdat we daar alternatieven voor hebben) Plaatbeugel Activator (ook de moderne Herbst-appliance) Hyrax (om de bovenkaak te verbreden) Onzichtbare beugel (Invisalign)

Hoe moet ik een beugel en het gebit onderhouden? Een beugel en het gebit moeten goed schoongehouden worden. Dat kan een uitdaging zijn, vooral bij een slotjesbeugel. We leggen dit uit direct na de plaatsing.

Hoeveel kost een beugel(behandeling)? Het is lastig om van tevoren te zeggen hoeveel de behandeling precies gaat kosten. Dat hangt sterk af van wat er moet gebeuren, en welke beugel u of uw kind nodig heeft. Houdt rekening met ongeveer €1750,- tot €2500,-. Let op: orthodontisten zijn dé beugelspecialisten. Daar hebben we 4 jaar extra voor gestudeerd. Uw voordeel: wij weten precies wat er moet gebeuren, en doen het in één keer goed. Daardoor bent u vaak goedkoper uit: de behandeling duurt niet langer dan nodig, en er zijn geen extra behandelingen nodig. Worden orthodontie-kosten vergoed door de verzekering? Orthodontie zit helaas niet in de basisverzekering, alleen bij uitzondering. Dit is zo bij een bij een schisis (hazenlip) of iets wat vergelijkbaar is van ernst. Maar heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u misschien wel vergoeding. Zijn orthodontie-kosten fiscaal aftrekbaar van de belasting? Ja, kosten voor orthodontie zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Maar let op: alléén de kosten die NIET vergoed worden door uw verzekeraar. Kan ik bij jullie ook in termijnen betalen? Lukt het niet om uw factuur in één keer te betalen? Dan kunt u met ons een betalingsregeling afspreken. U betaalt deze factuur dan in termijnen. Neem altijd contact met ons op om dit in orde te maken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

See also:  Waar Komt Sinterklaas Aan 2022?

Wat doet een orthodontist? Een orthodontist is dé specialist bij scheve tanden en kiezen. En dus in het kiezen van de juiste behandeling zodat het gebit kaarsrecht wordt. Hiervoor hebben we 4 jaar extra gestudeerd na de tandartsopleiding. Gaatjes vullen, gebitten schoonmaken en ander tandartswerk doen wij niet. Wij richten ons alleen maar op ons specialisme. Omgekeerd zijn er wel tandartsen die beugels plaatsen. Maar zij hebben de vervolgstudie niet gedaan en mogen zich daarom geen orthodontist noemen. Wat is het verschil tussen een orthodontist en een tandarts? Een orthodontist richt zich op één specialisme: beugels plaatsen om tanden en kiezen recht te zetten. Hiervoor heeft de orthodontist 4 jaar extra gestudeerd na de tandartsopleiding.

Kan ik gratis parkeren? Bij onze praktijk kunt u 30 minuten gratis parkeren. Zet uw auto op het terrein van de Zaanse chocoladefabriek (Verkadefabriek). Parkeert u langer dan een half uur? Dan rekent u de rest gewoon af bij de betaalautomaat. Kan ik bij jullie een second opinion krijgen? Dat kan. Als u bijvoorbeeld van uw tandarts of een andere orthodontist een advies gekregen heeft, maar zelf twijfelt. U kunt daarvoor altijd bij ons een afspraak maken. Kan ik bij jullie terecht zonder afspraak? Nee. Ook bij moet er een afspraak gemaakt worden. Zijn jullie ook open op zaterdag? Nee. Wij zijn alleen open van maandag tot en met vrijdag, van 8.15 tot 16.45 uur. Waar kan ik terecht met een klacht over een van jullie orthodontisten? Heel vervelend als u ontevreden bent over ons. Wij doen ons uiterste best om dat te voorkomen. Is er toch iets misgegaan? Geef dat dan gerust aan ons door. Wij nemen uw klacht serieus, en zorgen voor een oplossing. Komen we er niet uit? Dan kunt u terecht bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde (KNMT). Op vindt u meer informatie.

: Een beugel laten plaatsen: veelgestelde vragen

Hoe controleert de Belastingdienst aangiftes?

Geautomatiseerde controle aangifte inkomstenbelasting – Het controleren van de aangifte inkomstenbelasting gaat voor het grootste deel geautomatiseerd. Is er iets niet duidelijk? Of zien we mogelijk onjuiste bedragen? Dan nemen we contact op met een belastingplichtige voor nadere informatie.