FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wanneer Zwarte Zaterdag 2022?

Zwarte zaterdagen – Maar welke dagen zijn nou de drukste dagen? Dat zijn dit jaar 30 juli en 6 augustus. Op deze dagen wordt er op de Europese (snel)wegen topdrukte verwacht. Lange files met wachttijden van 4 uur, of soms langer, zijn geen uitzondering.

 • Frankrijk geeft aan dat alle zaterdagen in juli en augustus druk zijn.
 • Maar ook op vrijdag 5 en zondag 8 augustus is het druk op de weg.
 • Dat geldt ook voor vrijdag 12, vrijdag de 19e en vrijdag 26e augustus.
 • België sluit zich aan bij Frankrijk en zegt dat alle zaterdagen in juli en augustus druk zijn.
 • In Duitsland zijn ook dezelfde weekenden druk en daar wordt ook drukte verwacht op een aantal zon- en maandagen in juli en augustus.

Dit geldt ook voor Oostenrijk en Italië.

Wat is de beste tijd om te gaan rijden op zwarte zaterdag?

Tips voor Zwarte Zaterdag –

Vertrek niet vlak voor of in het weekend van Zwarte Zaterdag, De beste oplossing is de simpelste: vermijd de weekenden van Zwarte Zaterdag. Ook de vrijdagen en zondagen van deze weekenden zijn stervensdruk. Als je het echt slim aanpakt, vertrek je op een doordeweekse dag – als je die luxe hebt. Vermijd weekenden in het algemeen, Zwarte Zaterdag mag de beruchtste zijn, ook andere zaterdagen zijn behoorlijk druk. Elk weekend in de zomer staan er honderden kilometers file op de Franse wegen. Vertrek vroeg in de middag, ‘s Nachts rijden en dan in de middag op je bestemming aankomen: het idee is mooi, maar in de praktijk pakt het op een Zwarte Zaterdag anders uit. Wie namelijk ‘s nachts vertrekt, staat in de Franse ochtendspits. Vertrek daarom rond de middag. Dan kom je Frankrijk binnen als de ergste files voorbij zijn. Pauzeer en tank niet langs de snelweg, Op Zwarte Zaterdag is het overal druk. Op de snelweg staan files en bij benzinepompen en wc’s staan lange rijen. Het is daarom slimmer een stuk van de snelweg af te gaan en bij een grote supermarkt te tanken. Ook daar vind je restaurants en wc’s. De tijd die het extra kost om erheen te rijden, spaar je dubbel en dwars uit bij het wachten. En het is nog goedkoper ook. Koop een tolbadge, Betalen met creditcard zorgt al dat je makkelijker door de knelpunten bij tolpoortjes komt. Een tolbadge is (voor de regelmatige reiziger) nog beter. Je koopt de kaart en rekent vervolgens af per maand dat je hem gebruikt. Bij de tolpoorten mag je in een aparte rij, wat een hoop wachttijd scheelt. Neem voldoende eten en drinken mee, Kom je toch ergens muurvast te staan? Zorg dan in ieder geval dat je geen honger of dorst krijgt. Neem voldoende drinken en (houdbare) snacks mee.

Welke dagen zijn zwarte zaterdagen?

Zwarte Zaterdagen in Frankrijk –

Wanneer valt Zwarte Zaterdag juist in Frankrijk? Zwarte Zaterdag valt elk jaar op een andere datum, maar meestal gaat het om het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, De Franse verkeersdienst Bison Futé maakt ieder jaar een ‘druktekalender’ waarop te zien is wanneer de zwarte zaterdagen vallen.

Wat zijn de 5 zwarte zaterdagen?

De Franse kranten noemen deze dag Samedi Noir, naar de aanduiding van Bison Futé. In 2023 zijn de Zwarte Zaterdagen voorzien op 15, 22 en 29 juli, 5 en 12 augustus. Daarbij wordt op alle zaterdagen tussen 14 juli tot 27 augustus zware verkeersdrukte verwacht, op de andere dagen vooral in het zuidoosten.

Welke dagen is het druk op de weg?

De dagen in de week met de drukste spits zijn dinsdag en donderdag. Wil je de files tijdens de spits vermijden, dan kun je het beste op deze dagen een thuiswerkdag inplannen. Snel op je werk zijn of juist vlot weer thuis?

Waar is het het drukst op zwarte zaterdag?

Wat is zwarte zaterdag? – In de zomervakantie is het altijd drukker op de wegen naar bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Italië. Het toppunt van deze drukte is zwarte zaterdag. Eigenlijk is er niet één zwarte zaterdag: er zijn meerdere weekenden wanneer je rekening moet houden met extra drukte op de snelwegen.

Wat zijn de drukste dagen op de weg in Duitsland?

De Zwarte Zaterdagen in Duitsland in 2023 – Ook in Duitsland is het op vrijwel alle zaterdagen in juli en augustus druk op de weg. De eerste echte Zwarte Zaterdag in Duitsland is op 15 juli, zijn ook 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus druk op de Duitse wegen.

Welke zaterdag is zwarte zaterdag?

Zwarte Zaterdagen in Frankrijk –

Wanneer valt Zwarte Zaterdag juist in Frankrijk? Zwarte Zaterdag valt elk jaar op een andere datum, maar meestal gaat het om het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, De Franse verkeersdienst Bison Futé maakt ieder jaar een ‘druktekalender’ waarop te zien is wanneer de zwarte zaterdagen vallen.

See also:  Waar Is De Postcode Loterij Gevallen 2023?

Hoe druk is de zondag na zwarte zaterdag?

Hoe ga je om met zwarte zaterdagen? – Als je naar een camping in het zuiden van Frankrijk vertrekt op een van deze zwarte zaterdagen zal je bijna onvermijdelijk terechtkomen in een extreme file ergens op de Route du Soleil. De beste manier om hier mee om te gaan is uiteraard om op een andere dag te vertrekken.

De beste keuze is dan om op de donderdag vooraf of de zondag na een zwarte zaterdag te gaan. Inmiddels worden de vrijdagen al steeds vaker ‘rood’ en de donderdag is dan een betere keuze. Ook op de zondag na een zwarte zaterdag is het vaak behoorlijk druk op de grote doorgaande wegen, maar het voordeel is dan dat er vrijwel geen vrachtverkeer rijdt.

Een tweede goede optie is om de reis in twee etappes af te leggen. Dan begint de vakantie al in de vroege middag op de eerste zaterdag en leg je de tweede etappe de volgende dag af. Langs de Route du Soleil zijn er vele leuke campings. Heb je geen zin om de tent op te zetten voor één nacht, dan kies je voor een camping waar je accommodatie kan huren voor die ene nacht.

Wat is de beste tijd om naar Frankrijk te rijden?

Weer in augustus – Augustus is qua weer vergelijkbaar met juli. Het is de beste reistijd voor Frankrijk, maar ook erg druk. Veel bedrijven in het land sluiten in augustus, omdat veel Fransen dan zelf op reis gaan en de scholen zomervakantie nemen. Het is nog steeds een populaire reismaand.

Hoe laat begint file op vrijdag?

Spits (verkeer) Spits in De spits of het spitsuur is in het de periode op de dat het verkeer het drukst is. De spits wordt vooral veroorzaakt door het woon-werkverkeer (). Er zijn dan ook op de meeste werkdagen twee spitsperioden: ‘s morgens is er de ochtendspits met mensen die naar hun werk gaan en later op de dag de avondspits (soms ook middagspits genoemd) met mensen op weg terug naar huis.

 • Voor verkeersdrukte op andere tijden wordt het woord ‘spits’ minder gebruikt.
 • In het komen deze tot uiting door vollere coupés en perrons; openbaarvervoersbedrijven spelen hierop in met extra materieel, hogere rijfrequentie en aangepaste tarieven.
 • In het zijn de spitsperioden de tijden waarop gemiddeld de meeste voorkomen.

De ochtendspits valt doorgaans in de periode van 7.00 tot 9.00 uur en bij uitbreiding 06.00 tot 10.00 uur. De avondspits valt in de regel tussen 16.00 en 18.00 uur en bij uitbreiding 15.00 tot 19.00. uur.

Welke dagen druk in Frankrijk?

Alle informatie op een rij – In de zomermaanden is het op de wegen in Frankrijk zeer druk, maar deze drukte bereikt tijdens de zwarte zaterdag zijn hoogtepunt. Zwarte zaterdag ontstaat door een combinatie van vertrekkend en aankomend vakantieverkeer die de snelwegen heel druk maakt.

Vaak zijn er een aantal weekenden waarin dit het geval is. In 2023 wordt verwacht dat het in de weekenden van 29 juli, 5 en 12 augustus het drukst is. Als je deze gepland had om deze dag terug te rijden naar Nederland, dan is het misschien handig om een dag langer te blijven staan en de volgende dag terug te reizen naar Nederland.

Ze verwachten drukte in grote delen van Frankrijk. Denk daarbij aan de A10 die gaat van Parijs naar Bordeaux en de Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Afgelopen jaar stond er op zwarte zaterdag bijna 800 km file in Frankrijk. In de weekenden voor en na deze dag was dat ongeveer 650 km.

De piek van de totale file-omvang is op de zaterdagmiddag rond 13.00 uur, Rondom Parijs is er op de vrijdagen een piek van 15.00 tot 22.00 uur, Voor zowel de Rhônevallei als West-Frankijk, in de Alpen en Zuid Frankrijk is er op de zaterdagen een piek van van 9.00 tot 14.00 uur, Rond de grote steden en in de Rhônevallei is er van 16.00 tot 20.00 uur een piek op zondagen.

Wat houdt zwarte zaterdag in?

De ene uitleg – ‘Samedi noir’ is de Franse term voor de zeer drukke zaterdagen die worden veroorzaakt door het vakantieverkeer. ‘Les jours des grands départs’ worden deze dagen ook wel genoemd. Die aanduiding ‘noir’ (zwart) komt van de Franse verkeersdienst Bison Futé.

Hoeveel vrije dagen hebben ze in Duitsland?

Hoeveel vakantiedagen en vakantiegeld krijg ik in Duitsland? In Duitsland hebt u recht op minimaal 24 vakantiedagen in een 6-dagen week en 20 vakantiedagen in een 5-dagen week. Er bestaat echter geen wettelijk vastgelegd recht op vakantiegeld.

See also:  Wanneer Begint De Zomervakantie 2023?

Is het op 14 juli druk in Frankrijk?

23-06-2022 De zomervakantie staat voor de deur en dit betekent dat per 1 juli in sommige landen zomerrijverbodregelingen ingaan. Daarnaast zijn er deze zomer 6 zwarte zaterdagen in Frankrijk en is donderdag 14 juli in dit land een nationale feestdag. Allemaal rijverboden om rekening mee te houden.

Wat is de rustigste dag om te rijden?

Wat zijn rustige momenten op de Nederlandse snelwegen? – Over het algemeen zijn er een aantal tijdstippen waarop het verkeer vaak rustiger is dan andere tijden, zoals:

‘s Ochtends voor de spits, tussen ongeveer 06:00 en 08:00 uur‘s Middags tijdens de lunch, tussen ongeveer 12:00 en 14:00 uur‘s Avonds na de spits, tussen ongeveer 18:00 en 20:00 uurIn het weekend en tijdens vakantiesOok is de vrijdag vaak een rustige dag, omdat veel mensen dan vrij zijn.

Hoe laat vertrekken om file te vermijden?

2. Rij buiten de spits – De coronacrisis heeft ons geleerd dat vanuit huis werken prima kan. Uit onderzoek van de Federatie Nederlandse Vakbeweging bleek zelfs dat merendeel van de Nederlanders (70%) afwisselend thuis en op kantoor wil werken: 1 tot 3 dagen thuis en de rest op kantoor.

Hoort u bij deze thuiswerkenthousiastelingen? Werk dan vooral op dinsdag en donderdag vanuit huis, dit zijn namelijk de populairste kantoordagen. Zorg er als het even kan voor dat u tussen 07:00 en 9:30 en 16:30 en 19:30 niet in de auto stapt, dan is het vaak duimendraaien geblazen op de weg. Het loont daarom om een uur eerder of later te vertrekken, in de lunchpauze pas naar uw werk te knorren of een andere creatieve oplossing te zoeken voor het fileprobleem.

Sport bijvoorbeeld bij een sportschool in de buurt van uw werk, doe boodschappen en rij daarna pas naar huis of stop langs de drukste wegen van Nederland bij één van deze leuke plekken, Het openbaar vervoer gebruiken en carpoolen, is natuurlijk ook een mooie oplossing.

Welke snelweg heeft de meeste files?

File top tien 2022 – 2022 2019 1 A27 Utrecht -> Breda Lexmond – Werkendam ↑ 2 2 A58 Tilburg -> Eindhoven Moergestel – Oirschot ↑ 3 3 A4 Den Haag -> Rotterdam Den Haag-Zuid – Ketheltunnel ↑ 5 4 A15 Rotterdam -> Gorinchem Hendrik-Ido-Ambacht – Sliedrecht – 4 5 A1 Apeldoorn -> Amsterdam Voorthuizen – Hoevelaken ↑ 6 6 A2 Utrecht -> ‘s-Hertogenbosch Culemborg – Zaltbommel ↑ 7 7 A12 Duitse grens -> Arnhem Duitse grens – Arnhem ↑ – 8 A4 Amsterdam -> Den Haag Roelofarendsveen – Zoeterwoude ↓ 1 9 A20 Gouda -> Hoek van Holland knp. Terbregseplein – Kleinpolderplein ↑ 10 10 A50 Arnhem -> Eindhoven knp.Valburg – knp. Bankhoef ↓ 8

table>

Welke wegen vermijden in Duitsland?

Vermijd files en Zwarte Zaterdag: de drukste dagen op de weg in Duitsland, Frankrijk en Italië Door: Columbus Travel Sunday, July 16, 2023 In mag je het gaspedaal weliswaar diep intrappen, maar dan moet je daar wel de kans toe krijgen. Op vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus is de kans op files het grootst. In tegenstelling tot andere populaire vakantielanden, valt het in april en mei juist reuze mee met de verkeershinder.

Veel vakantiegangers proberen de zomerdrukte te slim af te zijn door op een van de zaterdagen in juni te vertrekken. Maar zij zijn niet de enigen, In de eerste weekenden van september vinden de grote migraties richting huis weer plaats. Er zijn een paar trechterpunten waar het verkeer regelmatig tot stilstand komt.

Denk aan de A1 bij Bremen en, de A3 bij Würzburg en Neurenberg en de A5 bij Karlsruhe. Drukte bij de grens is in de zomer eerder regel dan uitzondering. Reis je richting Oostenrijk? Houd dan rekening met oponthoud ter hoogte van Suben (A8), Salzburg Walserberg (A1), Kufstein (A12) en Füssen (B179).

Welke wegen vermijden Frankrijk?

Files vermijden Pak de A86 ten oosten van Parijs of de A104 en de N104. Zo voorkom je de échte drukte rondom Parijs. Let wel op: dit kan alleen als je met de auto gaat. De A86 is verboden voor auto’s hoger dan 2 meter, campers en caravans, motoren, auto’s op lpg en vrachtverkeer.

Is het druk op de Route du Soleil?

Actuele verkeerssituatie Zuidoost-Frankrijk Vooral in het vakantieseizoen kunnen de Franse autowegen erg druk zijn. “Zwarte zaterdag” is berucht: files van meer dan 200 km zijn op die dag geen uitzondering meer. Tegenwoordig is er zelfs al sprake van meerdere zwarte zaterdagen waarop het verkeer op de autoroute vooral vast staat.

 • Een overzicht van de verkeersdrukte en de files vindt u op de website van de en de Franse site,
 • Op dezelfde site vindt u ook de te verwachten drukte, werkzaamheden enz.
 • De Franse A7 of “Autoroute du Soleil” is ook op andere dagen behoorlijk druk en dus file-gevoelig.
 • De drukste gedeelten zijn de weg die door Lyon loopt en het gedeelte van de Autoroute du Soleil tussen Lyon en Orange.
See also:  Wanneer Is Zomervakantie 2022?

De buitenste ringweg van Lyon is vaak minder druk en is zeker aan te bevelen wanneer u met een caravan of aanhanger rijdt en wanneer u een hekel hebt aan de hectiek van het Franse stadsverkeer. De actuele verkeerssituatie in en rond Lyon vindt u op, : Actuele verkeerssituatie Zuidoost-Frankrijk

Wat is de beste tijd om te rijden?

1. Wanneer vertrekken? – Laten we beginnen met een open deur: vertrek niet op vrijdag of zaterdag naar je vakantiebestemming. Vorig jaar stond er meer dan 800 kilometer file op de Franse snelwegen op Zwarte Zaterdag. Omdat zaterdag meestal de wisseldag is voor vakantiehuisjes, tenten en appartementen, willen veel mensen koste wat het kost op de drukste dag de weg op.

 • De beste dagen om op autovakantie te vertrekken zijn van zondag tot en met donderdag.
 • Wil je toch de weg op, kies dan voor een gunstig tijdstip,
 • Als je pas ‘s middags vertrekt, rijd je achter de files aan en zijn deze hopelijk al grotendeels opgelost voor je de Autoroute du Soleil bereikt.
 • Hoewel ‘s nachts vertrekken zo z’n voordelen heeft, sluit je ‘s ochtends vroeg onvermijdelijk aan in de lange sliert Fransen die ook op weg zijn naar hun vakantiebestemming.

Op de eerste Zwarte Zaterdag van 2018 ontstonden de eerste files al voor de zon op kwam, zo meldde de ANWB. Rond lunchtijd verdwijnen veel Fransen van de snelweg om een uitgebreide middagpauze te gaan houden. Dit is een goed tijdstip om de ringwegen rond de grote steden te passeren.

Hoe druk is de zondag na zwarte zaterdag?

Hoe ga je om met zwarte zaterdagen? – Als je naar een camping in het zuiden van Frankrijk vertrekt op een van deze zwarte zaterdagen zal je bijna onvermijdelijk terechtkomen in een extreme file ergens op de Route du Soleil. De beste manier om hier mee om te gaan is uiteraard om op een andere dag te vertrekken.

 1. De beste keuze is dan om op de donderdag vooraf of de zondag na een zwarte zaterdag te gaan.
 2. Inmiddels worden de vrijdagen al steeds vaker ‘rood’ en de donderdag is dan een betere keuze.
 3. Ook op de zondag na een zwarte zaterdag is het vaak behoorlijk druk op de grote doorgaande wegen, maar het voordeel is dan dat er vrijwel geen vrachtverkeer rijdt.

Een tweede goede optie is om de reis in twee etappes af te leggen. Dan begint de vakantie al in de vroege middag op de eerste zaterdag en leg je de tweede etappe de volgende dag af. Langs de Route du Soleil zijn er vele leuke campings. Heb je geen zin om de tent op te zetten voor één nacht, dan kies je voor een camping waar je accommodatie kan huren voor die ene nacht.

Wat is de beste dag om door Frankrijk te rijden?

DWAT TE VERWACHTEN VAN DE BERUCHTE “ZWARTE WEEKENDS” IN FRANKRIJK? – Het is niet aan te raden om door Frankrijk te reizen tijdens de zogenaamde zwarte weekenden. De zaterdagen zijn sowieso drukke reisdagen gedurende de zomermaanden. Op piekmomenten is het niet ongebruikelijk dat er honderden kilometers file staat, waardoor reizigers urenlang vast komen te zitten.

Op elk van de geplande piekdagen is het altijd druk op de ring rond Lille en de Paris Périphérique (de ring rond Parijs – in zuidoostelijke en zuidwestelijke richting) en op de routes Calais-Rouen-Le-Mans en Parijs-Bordeaux-Spanje, maar zwarte zaterdagen zijn uberberberberberucht op de Franse snelwegen.

Vergeet niet dat het bij lange reizen belangrijk is om voldoende eten en water in de auto te hebben; bij hoge temperaturen des te meer! Denk ook aan entertainment voor de kinderen. Het kan verleidelijk zijn, maar het is niet aan te raden ‘s nachts te rijden omdat vermoeidheid een dodelijke rol speelt in de ongevallenstatistieken van Frankrijk.

Hoe laat vertrekken op vakantie?

Wanneer kan ik het beste gaan rijden? – Het lijkt misschien een open deur, maar om de files te omzeilen kunt u het beste niet op zaterdag vertrekken. Zelfs als het officieel geen zwarte zaterdag is, is het verstandig om een andere dag te kiezen. En bent u van plan om midden in de vrijdagnacht ervoor te gaan rijden? Geen goed idee.

Vaak sluit u dan ‘s morgen alsnog in de file aan. Uit onderzoek blijkt dat het veel beter is om pas tussen 14.00 en 16.00 uur ‘s middags van huis te gaan. Op dat tijdstip heeft u de minste kans op files en stapt u bovendien goed uitgerust in, waardoor de ook de kans op auto-ongelukken kleiner wordt. Wie zwarte zaterdag helemaal wil vermijden, vertrekt lekker op maandag tot donderdag of de zondag erna.

Dan is de kans op files het kleinst.