FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wat Doet De Gasprijs In 2024?

Wat Doet De Gasprijs In 2024
Verwachting energieprijzen in 2024 – “Een stabielere prijs betekent niet automatisch een goedkope prijs. Het valt niet te verwachten dat we ooit terug zullen gaan naar de lage prijzen voor de energiecrisis in 2022. Mijn verwachting voor 2024 is een stabiele gasprijs rond de € 50, – per mWh.

Hoe lang blijven de gasprijzen zo hoog?

Tips om te besparen op je gasrekening – Er is een grote kans dat de gasprijzen in 2023 nog hoog zullen blijven. Verbruik jij veel gas, dan kan dit leiden tot een hoge gasrekening. Je hebt zelf weinig invloed op de prijs die je betaald voor een kuub gas.

Wel kun je je gasrekening laag houden door te besparen op je gasverbruik, Hier kun je vandaag al mee beginnen door je verwarming lager te zetten, tochtstrippen te plaatsen of je douchekop te vervangen voor een energiezuinige douchekop. Je kunt ook een stap verder gaan door het laten plaatsen van een goede isolatie en/of het laten installeren van een warmtepomp,

Maar waar kun jij nou het beste mee beginnen? Dit vertellen we je graag tijdens een persoonlijk energieadvies, Wil je eerst nog meer tips lezen om gas te besparen? We hebben er 10 voor je op een rij gezet. Wat Doet De Gasprijs In 2024

Wat worden de gasprijzen in 2023?

Verwachting energieprijzen 2024 – Mijn verwachting is dat de energieprijzen in de winter van 2024 hoger zijn dan het huidige niveau. Het totale gasaanbod blijft namelijk beperkt, omdat Rusland bijna geen meer levert aan de EU. De markt blijft dus krap met risico’s die de prijzen kunnen laten doen opdrijven, bijvoorbeeld als de vraag naar vloeibaar aardgas (LNG) vanuit Azië toeneemt of als de productie van LNG achterblijft.

Het weer speelt komende winter ook een belangrijke rol in de prijsontwikkeling. Bij een gemiddeld weerscenario zal de gasprijs begin 2024 rond de 45 euro per megawattuur (MWh) schommelen. Huishoudens kunnen rekenen op een variabele energieprijs van 1,35 euro er m³ voor gas en 0,40 euro per kWh voor stroom, inclusief belastingen.

– Koen Kuijper (Energie-expert) Laatst bijgewerkt op: 2 augustus 2023

Is het verstandig om gasprijs vast te zetten?

Ga voor zekerheid – Hoewel niemand met zekerheid kan zeggen hoe de gasprijzen zich zullen ontwikkelen, is het duidelijk dat de risico’s en onzekerheden aanzienlijk zijn. Als je geen fan bent van onzekerheid, is het verstandig om nu actie te ondernemen en je tarief voor minimaal een jaar vast te zetten, voordat de prijzen verder stijgen.

See also:  Wat Is Modaal Inkomen 2023?

Is het verstandig om energie voor 3 jaar vast te zetten?

Hulp en ondersteuning bij energie vragen – De energiemarkt is continu in beweging, maar lijkt nu in rustiger vaarwater te zijn beland. Er zijn weer vaste contracten op de markt en er valt weer wat te kiezen. Het maken van de juiste keuze is nu extra belangrijk, omdat er sprake is van een hoge opzegvergoeding.

 1. Een 3 jaar vast energie tarief lijkt interessant en geeft gemoedsrust, maar voor je portemonnee is zo’n meerjarencontract misschien wel niet zo goed.
 2. De tarieven van meerjarencontracten liggen nu net onder het prijsplafond.
 3. Als de energietarieven verder zakken en je volgend jaar fors minder betaalt voor een energiecontract, betekent dit dat je lange tijd te veel betaalt voor je energierekening.

Dat probleem heb je niet als je nu voor een jaarcontract kiest. De keerzijde is wel dat de tarieven omhoog kunnen schieten. Gelukkig kun je op de experts van Energie Vanzelf Geregeld rekenen: zij zoeken jaarlijks naar het meest voordelige contract bij een betrouwbare energieleverancier voor je uit.

Waarom dalen gasprijzen niet?

Waardoor staat de gasprijs nu lager? – Dit komt door het spel van vraag en aanbod, zegt energiedeskundige Lucia van Geuns van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Er is nu veel aanbod en minder vraag. Bovendien is het – los van een flinke week vrieskou – tot nu toe een zachte winter.

Wat doet de gasprijs in juli 2023?

Momenteel betreft de gasprijs gemiddeld € 1,37 per m3, In juli 2023 was dit gemiddeld € 1,40 per m3. Wij berekenen de gemiddelde gasprijs op basis van de tarieven van een nieuw variabel energiecontract van de 19 grootste energieleveranciers. De tarieven voor bestaande klanten kunnen afwijken.

See also:  Wat Te Doen Met Pasen 2023?

Bekijk de uitleg bij de veelgestelde vragen, De overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de gestegen energiekosten te compenseren. Zo is er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond voor energie, Het verhogen van de opzegboetes voor het vroegtijdig beëindigen van je contract heeft geleid tot meer aanbod van vaste contracten.

Tot slot zijn er ook in 2023 extra regelingen aangekondigd voor huishoudens die de energierekening niet meer kunnen betalen, Wat Doet De Gasprijs In 2024

Wat kost de droger per keer?

De wasdroger – Bij een condensdroger of droger met luchtafvoer zijn de kosten per droogbeurt ongeveer € 1,95. Het drogen van een was met een wasdroger is duurder dan een wasbeurt. Dat komt omdat er veel warmte en dus energie nodig is.

Is het slim om een vast energiecontract af te sluiten?

Wat is voordeliger: vast of variabel? – Over het algemeen is het voordeliger om een energiecontract met vaste tarieven te kiezen, omdat de jaarkosten in deze contracten lager liggen dan bij een variabel energiecontract. Vaak bieden energieleveranciers ook kortingen aan bij vaste contracten.

Daarnaast geeft een vast contract zekerheid, omdat de leveringstarieven gedurende de looptijd van het contract vaststaan. Halverwege 2021 is er echter iets geks aan de hand in de energiemarkt. In een jaar tijd steeg de prijs voor gas met maar liefst 142% en stroom werd 109% duurder. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik (3500 kWh stroom en 1500 m³ gas) kon eind juni nog een vast contract voor 1 jaar afsluiten voor een jaarbedrag van 2006 euro.

In oktober kostte het al ruim 4000 euro. Dat komt neer op een energierekening van ruim 330 euro per maand! In november 2021 lagen de variabele tarieven daardoor lager dan de vaste tarieven. Op basis van de marktontwikkelingen en de actuele vaste tarieven was onze verwachting dat de variabele tarieven per 1 januari 2022 met honderden euro’s omhoog zouden gaan.

 • Daarom was (en blijft) ons advies de energieprijs vast te zetten voor 1 jaar.
 • Waren de energieprijzen sinds eind 2021 al ongekend hoog, door de oorlog in Oekraïne zijn ze nog verder gestegen.
 • De nieuwe opzegregels zijn ingegaan op 1 juni 2023,
 • De opzegvergoeding is nu even hoog als het verlies dat uw leverancier maakt omdat u het contract niet uitzit.
See also:  Wanneer Is Het Carnaval In 2024?

De aangepaste opzegvergoeding moet ervoor zorgen dat energieleveranciers weer vaste contracten gaan aanbieden. Eind juli zijn er weer volop vaste jaarcontracten!

Wie biedt er nog vast energiecontract?

Is een vast contract nu slim of juist niet? – Een belangrijke vraag voor veel Nederlanders is of het op dit moment überhaupt een goed idee is om een vast contract af te sluiten. Een vast contract is namelijk alleen interessant als de energieprijzen de komende zes tot 12 maanden gaan stijgen ten opzichte van nu. Het tegenovergestelde lijkt echter te gebeuren, gezien:

De gasprijs in een licht dalende trend zit De Europese gasvoorraden nog met zo’n 60 procent gevuld zijn vanwege het milde winterweer Er veel nieuw aanbod van gas op de markt is Azië (met name China) momenteel vooral Russisch gas afneemt, in plaats van LNG De aanvoer van LNG richting Europa flink is toegenomen

Ook de Economist Intelligence Unit (EIU) voorspelt dat de kans groter is dat de gasprijs eerder zal dalen dan dat hij gaat pieken. Kortom, een variabel of dynamisch contract lijkt voorlopig de voorkeur te genieten boven een vast contract. Maar wil je perse zekerheid? Dan is een vast contract van een jaar verreweg de beste optie.

Wat gaat de gasprijs doen in juli 2023?

Momenteel betreft de gasprijs gemiddeld € 1,37 per m3, In juli 2023 was dit gemiddeld € 1,40 per m3. Wij berekenen de gemiddelde gasprijs op basis van de tarieven van een nieuw variabel energiecontract van de 19 grootste energieleveranciers. De tarieven voor bestaande klanten kunnen afwijken.

 • Bekijk de uitleg bij de veelgestelde vragen,
 • De overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de gestegen energiekosten te compenseren.
 • Zo is er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond voor energie,
 • Het verhogen van de opzegboetes voor het vroegtijdig beëindigen van je contract heeft geleid tot meer aanbod van vaste contracten.

Tot slot zijn er ook in 2023 extra regelingen aangekondigd voor huishoudens die de energierekening niet meer kunnen betalen, Wat Doet De Gasprijs In 2024