FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wat Is De Naam Van Het Nieuwste N Grootste Hotel, Dat De Deuren Opent In 2024?

Wat Is De Naam Van Het Nieuwste N Grootste Hotel, Dat De Deuren Opent In 2024?
Efteling Grand Hotel mag zich vanaf 2024 het grootste én eerste hotel binnen de Wereld van de Efteling noemen. De indrukwekkende hoofdentree bestaat uit een negen meter hoge en zestien meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers direct het park in kunnen lopen.

Wat is de naam van het nieuwste én grootste hotel dat de deuren opent in 2024 in de Efteling?

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt de naam Efteling Grand Hotel. Het imposante gebouw van 7 verdiepingen krijgt met een 106 meter brede voorgevel een grootse uitstraling. De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie van de Efteling maakt het herkenbaar en uitnodigend.

Wat kost het nieuwe Efteling Hotel?

22-03-2023, 11.15 uur Beeld: @eftel_nerd – De Efteling zal veel meer geld kwijt aan nieuwe bouwprojecten dan aanvankelijk de bedoeling was. In 2024 opent het attractiepark de nieuwe attractie Danse Macabre en het Efteling Grand Hotel. De attractie zou 25 miljoen euro gaan kosten, het hotel was begroot op 50 miljoen euro.

 • Nu blijkt dat de investeringen fors hoger zullen liggen.
 • Algemeen directeur Fons Jurgens sprak in een interview onlangs over een toename van 20 procent, waarmee de twee projecten respectievelijk uit zouden komen op 30 miljoen euro en 60 miljoen euro: in totaal 90 miljoen euro.
 • Nu blijkt dat de kosten nóg verder zullen stijgen.

“De bouwkosten voor Danse Macabre en het Efteling Grand Hotel zijn inderdaad nog verder gestegen dan de 20 procent die Fons heeft genoemd”, legt een woordvoerder uit in gesprek met Looopings. “Dat heeft niet alleen te maken met stijgende kosten en inflatie, maar ook omdat we de omvang van beide projecten uitgebreid hebben ten opzichte van de eerste plannen.” Definitieve bedragen De voorlichter noemt nog geen definitieve bedragen, omdat de projecten nog zo’n anderhalf jaar lopen.

In de tussentijd kan er nog veel gebeuren op financieel vlak. Het lijkt er in ieder geval op dat de Efteling meer dan 100 miljoen euro kwijt zal zijn aan Danse Macabre en het Efteling Grand Hotel, waar eerder werd gesproken over 75 miljoen euro. De Efteling heeft weer geld te besteden na magere coronajaren.

Het attractiepark beleefde in 2022 op meerdere vlakken een recordjaar: er werd een bezoekersrecord gebroken en de omzet was hoger dan ooit. “We kijken terug op een feestelijk en financieel uitstekend jaar”, zei directeur Jurgens laatst. Exacte financiële cijfers komen in april naar buiten.

Hoe groot is het Efteling Hotel?

Bovengrondse bouwwerkzaamheden zichtbaar – Na maanden van voorbereiding is de Efteling gestart met de bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel. De afgelopen weken is achter het Huis van de Vijf Zintuigen, de hoofdentree, circa 10.000 m3 zand afgegraven, vergelijkbaar met ongeveer 500 volle zandvrachtwagens, Team Lead Ontwerp, Sander de Bruijn, vertelt gepassioneerd over het concept en de architectuur van het Efteling Grand Hotel.

Hoe oud is Efteling Hotel?

1992 : 40-jarig bestaan en opening Efteling Hotel De Efteling bestaat 40 jaar in 1992 en viert dat met een tentoonstelling en een expositie over Anton Pieck. Ook vindt de officiële opening van het Efteling Hotel plaats. In de zomer biedt het park de Zomer IJsshow: een tijdelijke kunstijsbaan van 300 m².

Wat is er nieuw in de Efteling?

Vanaf 26 januari 2022 is deze wereld uitgebreid met twee nieuwe attracties. Beleef een wervelende storm op zee in Sirocco en ga op ontdekkingsreis in Archipel.

Is er een zwembad in de Efteling?

Andere zwembaden – Het zwembad van Het Kraanven Het grote openluchtzwembad bleef niet lang het enige zwembad dat door de Efteling geëxploiteerd werd. Het in 1960 geopende bungalowpark ‘ Het Kraanven ‘ heeft vanaf de opening ook de beschikking over een luxe, driedelig verwarmd openluchtzwembad. Het Kinderbad in de jaren tachtig Aan de andere kant van het park is vlakbij de Speeltuin (in een toenmalige hoek die de Kleuterhof wordt genoemd) tevens het Kinderbad te vinden, een klein bad met glijbaan en laag water waar de jongsten zich kunnen uitleven, met een opvallend beeld van een witte olifant dat water sproeit.

Attracties
Fantasierijk: Symbolica · Aquanura
Marerijk: Sprookjesbos · Carrouselpaleis ( Stoomcarrousel en Diorama ) · Stoomtrein · Droomvlucht · Raveleijn · Villa Volta · Kindervreugd · Volk van Laaf (en Monorail ) · Anton Pieckplein · Efteling Museum
Reizenrijk: Carnaval Festival · Vogel Rok · Sirocco · Archipel · Kleuterhof · Pagode · Gondoletta
Ruigrijk: Kinderspoor · Game Gallery · Halve Maen · Oude Tuffer · Stoomtrein · Nest! · Python · Joris en de Draak · De Vliegende Hollander · Baron 1898
Anderrijk: Piraña · Fata Morgana · Fabula · Max & Moritz
Voormalig: Speeltuin (1951-1989) · Kinderbad (1952-2002) · Zwembad (1953-1988) · Kanovijver (1953-2005) · Roeivijver (1954-2010) · Rolschaatsbaan (1957-1965) · Kleuterhof (1960-1989) · Veulenweide (1964-1984) · Waterorgel (1966-2010) · Wankelbrug (1976-1989) · Spookslot (1978-2022) · Radiografisch Bestuurbare Bootjes (1980-2005) · Polka Marina (1984-2020) · Bob (1985-2019) · Monsieur Cannibale (1988-2021) · Game Gallery West (1990-1993) · Pegasus (1991-2009) · Avonturen Doolhof (1995-2021) · Kinder Winter Wonderland (winters 1999-2013) · IJspaleis (winters 1999-2020) · PandaDroom (2002-2019) · ‘t Hijgend Hert (winters 2002-2020)
Toekomstig: Danse Macabre (2024)

/td>

Hoeveel kost 1 nacht in het Efteling Hotel?

Hotelkamer vanaf € 266 Dit betaal je voor een comfortkamer voor 2 volwassenen voor 1 nacht inclusief ontbijt en 2 dagen toegang tot de Efteling. Inclusief btw en exclusief boekingskosten en toeristenbelasting.

Wat kost 1 dag Efteling?

De entreeprijs voor de Efteling varieert tussen € 38,00 en € 48,00, afhankelijk van de bezoekdag. Op de meest rustige dagen is de entreeprijs € 38,00. Op rustige dagen € 42,00, op drukkere dagen € 45,00 en op heel drukke dagen € 48,00.

Wie is de eigenaar van de Efteling?

De onzichtbare attractie van de Efteling: Klimaatneutraal in 2030 “Eigenlijk is Holle Bolle Gijs de oudste duurzaamheidsattractie van het land,” zegt Wyke Smit, manager bestuurlijke zaken en duurzaamheid van De Efteling. Duurzaamheid komt bij de Efteling dus niet uit de lucht vallen.

Maar: “Dat we in 2030 klimaatneutraal zijn zullen we niet meteen in nieuwe attracties vertalen. Ons enige doel blijft: mooie verhalen vertellen aan iedereen die een dagje wil ontsnappen.” Verhalen vertellen hoort bij, duurzame ambities ook, vindt Smit. “De Stichting Natuurpark de Efteling is onze eigenaar, en die heeft de zorg voor de leefomgeving hoog in het vaandel, al vanaf de oprichting in 1952.” Die zorg gaat een stuk verder dan alleen minder uitstoot van CO 2,

Het pretpark afvalpreventie, natuurbeheer, biodiversiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Soms is dat zichtbaar voor de bezoeker, maar meestal niet. “Waar het past, laten we het zien,” zegt Smit, “zoals de zonnecellen op het dak van het paleis in onze attractie Symbolica. Wat Is De Naam Van Het Nieuwste N Grootste Hotel, Dat De Deuren Opent In 2024? Beeld: © Efteling Wyke Smit, manager duurzaamheid van de Efteling: “De attracties hebben de voorrang. Maar die kinderen zijn hier toch mee bezig.”

Is 1 dag Efteling genoeg?

Het is een prachtig park en er is ontzettend veel te doen. Alleen,als je slecht ter been bent,zijn de mogelijkheden een beetje beperkt. Je kunt bv je rolstoel niet meenemen in het treintje,dus moet je die weer ergens achterlaten.Ergens anders een andere rolstoel huren is ook geen optie,want je kunt die dingen maar op 1 plaats huren: aan de ingang van het park.

Kan je slapen in de Efteling?

Geniet van nog meer momenten samen. Blijf slapen in één van onze hotelkamers of vakantiewoningen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar. Verblijf volledig verzorgd in één van onze hotelkamers, themasuites of themakamers.

Hoeveel huisjes heeft de Efteling?

Het park is 17 hectare groot en bestaat uit 203 Dorpshuysen, Boshuysen en appartementen in het Landhuys of Poorthuys, geschikt voor 4, 6, 8, 12 of 24 personen.

Hoe heette de Efteling eerst?

Peter Reijnders en Anton Pieck – Anton Pieck brengt Doornroosje naar haar rustplaats (1953). Op een familiefeest weet Van der Heijden zijn zwager, cineast Peter Reijnders, te strikken om mee te denken over de mogelijkheden om het park aantrekkelijker te maken. De vrouw van de burgemeester komt op het idee van een sprookjestuin, zoals het dat jaar door Philips aangelegde tijdelijke sprookjestuin in Eindhoven.

Reijnders, werkzaam bij Philips, denkt aan een permanente driedimensionale variant hiervan. Hij beschikt over een groot technisch vernuft en bedenkt zodoende allerlei trucs en mechaniekjes om sprookjesuitbeeldingen tot leven te doen komen. Voor de uiterlijke vormgeving belt Reijnders naar de op dat moment bekende illustrator van sprookjesboeken, Anton Pieck,

Als deze wordt benaderd door Reijnders is hij echter niet enthousiast. Pieck is druk en twijfelt aan de degelijkheid waarmee ze het sprookjespark willen opbouwen. Maar Reijnders weet Pieck te overtuigen en deze gaat aan de slag met zijn ontwerpen. Gedurende de winter van 1951 en lente van 1952 wordt in het voormalige sportpark druk gebouwd aan de realisering van een sprookjesbos met 10 bewegende sprookjestaferelen.

Wat betekent het woord Efteling?

Sinds het begin van de geschiedenis van de Efteling ( 11 mei 1951 – heden), is een onontgonnen stuk heide, bezaaid met vliegdennen, gegroeid tot het hedendaags themapark, De Efteling groeide door de jaren heen, waarbij attracties hier en daar werden aangepast en bijna jaarlijks nieuwe attracties werden toegevoegd.

De oudste attracties, de sprookjes in het Sprookjesbos en de authentieke draaimolens en schommels op het Anton Pieckplein, laten nog duidelijk zien hoe het in de beginjaren van de Efteling was, al zijn ook deze attracties door de jaren heen wel een keer gereviseerd. Vanaf 1981 zijn er in het familiepark ook meer adrenaline -opwekkende attracties verschenen die vooral tot doel hadden de jeugdige bezoekers tussen twaalf en twintig jaar aan te trekken.

Een daling in de bezoekersaantallen en de concurrentie van de zogenaamde moderne attractieparken (parken met voornamelijk achtbanen, wildwaterbanen, etc.), die ook in Europa als paddenstoelen uit de grond schoten, waren de voornaamste redenen om het roer om te gooien.

 • De introductie van de Python zette de Efteling meer dan ooit op de kaart.
 • Na een aantal van deze zogenaamde thrillrides werd vanaf 1986 toch ook teruggegrepen naar het oorspronkelijke thema: het sprookje.
 • Attracties van formaat zijn onder meer Fata Morgana (1986) en Droomvlucht (1993).
 • De Efteling kwam vermoedelijk aan zijn naam door een hoeve die gebouwd werd in de 16de eeuw en de naam “Ersteling” had.

De hoeve verdween, maar de buurtschap kreeg de merkwaardige naam van de hoeve. De naam verwijst waarschijnlijk naar het feit dat deze hoeve de eerste was die op de nieuw ontgonnen grond stond. Voordat er landbouw bedreven kon worden, was er een natte heidegrond.

Hoeveel geld heeft de baas van de Efteling?

29-06-2021, 20.10 uur – Het salaris van de Efteling-directie kwam in 2020 lager uit dan in 2019. Naar aanleiding van de coronacrisis hebben directieleden iets minder betaald gekregen dan voorheen. Zo daalde het jaarsalaris van algemeen directeur Fons Jurgens met ongeveer 6 procent.

 • Dat blijkt uit het meeste recente jaarverslag van het attractiepark.
 • In het document wordt vermeld wat voor vergoeding de statutaire directieleden krijgen.
 • Naast Jurgens is ook financiële man Daan van Baarsen statutair directeur.
 • ZIE OOK In 2019 ontvingen zij nog een brutobedrag van in totaal 674.000 euro: 337.000 euro per persoon, inclusief pensioenpremie.

Vorig jaar zakte dat naar 634.000 euro, ofwel 317.000 euro voor beide directeuren. Dat is nog wel hoger dan de vergoeding in 2018, toen de Efteling-bazen 314.000 euro verdienden. Overigens werkt de Efteling niet met bonussen, ook niet buiten coronatijd.

 1. Verlies Door de coronasluitingen en beperkende maatregelen leed de Efteling vorig jaar een verlies van,
 2. Jurgens sprak regelmatig over “het slechtste jaar ooit”,
 3. Om die reden kregen ook medewerkers te maken met bezuinigingen.
 4. Zo werden salarisverhogingen geschrapt en mogen medewerkers en hun gezinsleden niet meer onbeperkt gratis naar het attractiepark.

Het opbouwen van de dertiende maand gebeurt tijdens de coronacrisis alleen als het financieel goed gaat het met bedrijf. Beperkingen Die beperkingen gelden ook voor de voltallige directie, bevestigt een woordvoerder. Naast Jurgens en Van Baarsen wordt het bestuur gevormd door creatief en commercieel directeur Koen Sanders en parkdirecteur Nicole Scheffers.

Waar komt Dans Macabre?

Attractiepark de Efteling heeft beelden online gezet van de nieuwe attractie Danse Macabre. Als alles volgens plan gaat, kunnen in 2024 de eerste bezoekers huiveren in de nieuwe spookattractie. De Danse Macabre komt te liggen in het Huyverwoud, het griezeligste stukje van het attractiepark in Kaatsheuvel.

De nieuwe attractie krijgt een ritsysteem dat volgens de Efteling nog in geen enkel attractiepark wordt gebruikt. De spookattractie maakt gebruik van een grote draaischijf met een doorsnede van achttien meter. Op die grote draaischijf zitten nog zes kleinere draaischijven met daarop zes koorbanken. Er is per rit plaats voor 108 bezoekers.

Tijdens de rit zal de grote draaischijf stijgen, kantelen en ronddraaien als een munt. Het systeem is van Zwitserse makelij. De Danse Macabre wordt onderdeel van het Huyverwoud. Volgens het attractiepark is het onderdeel van een mysterieus decor in een gebouw van twintig meter hoog.

 • De Efteling belooft dat het een spannende rit gaat worden waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne showtechnieken, bijvoorbeeld virtual reality.
 • Daarbij lijkt het voor de bezoekers alsof ze onderdeel zijn van de attractie.
 • Efteling Ontwerper Jeroen Verheij vertelde eerder al hoe de invulling van het themagebied tot stand is gekomen: “De bezoekers wanen zich straks tussen de restanten, de ruïnes van een oude abdij, wanen.

Ik denk dat het een hele mooie nieuwe plek wordt binnen de Efteling.” Spookslot Het Spookslot was een van de oudste attracties van de Efteling. De in 1978 gebouwde attractie wordt gesloopt en maakt plaats voor de nieuwe attractie Danse Macabre. Begin september sloot het oude Spookslot definitief.

Wat komt er in de plaats van het Spookslot?

Vervanger Spookslot 7 maart 2023 15:42 Aangepast 7 maart 2023 15:57 Het moet vanaf 2024 het ‘griezeligste stukje Efteling’ worden. Het attractiepark in Kaatsheuvel heeft vandaag onthuld hoe het nieuwe themagebied Huyverwoud eruit moet gaan zien. Het gebied komt op de plek van het inmiddels gesloopte Spookslot en gaat de nieuwe attractie Danse Macabre huisvesten.

 • Het was voor fans van het Spookslot even slikken toen vorig jaar bekend werd dat hun geliefde attractie zou gaan verdwijnen.
 • Over de vervangende attractie, Danse Macabre, wilde de Efteling een tijd lang niets kwijt, maar inmiddels wordt er steeds meer bekendgemaakt.
 • De Efteling heeft vandaag een tekening onthuld waarop te zien is hoe het themagebied Huyverwoud eruit komt te zien.

Daarop is ook het nieuwe – 20 meter hoge – attractiegebouw te zien.

Waar komt het nieuwe hotel van de Efteling?

Het hotel komt achter de entree van het park met uitzicht op de watershow van Aquanura en het Sprookjesbos. Wie er een nachtje wil slapen, moet wel geduld hebben. De opening staat vooralsnog gepland in 2024.

Kan je bier drinken in de Efteling?

In deze categorie vind je de diverse alcohol -gerelateerde lemma’s. Sinds 2003 voert de Efteling alcohol-matigingsbeleid. Dit houdt in dat er in het attractiepark zelf buiten de grote restaurants geen alcohol geschonken wordt en ook zo min mogelijk reclame gemaakt wordt voor alcohol.

 • Dit omdat het park een grote doelgroep heeft onder de 18 jaar.
 • Het nieuwe beleid betekende het einde voor de Laafse Lurk en daarmee voor bier met een Eftelinglabel.
 • Vanaf 2013 zijn er weer bieren verkrijgbaar met een Eftelinglabel, maar in tegenstelling tot Laafse Lurk werd er toen gekozen voor lagere alcoholpercentages en voor een focus op de verblijfsaccommodaties in plaats van het attractiepark.

De hoofdleverancier van bier aan de Efteling is Anheuser-Busch/InBev; een mondiaal conglomeraat (één van de voorlopers is Busch, dat naast bier brouwen ook eigen pretparken Busch Gardens uitbaatte). Het levert grote merken waaronder Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden, Corona en Leffe.

Was er vroeger een zwembad in de Efteling?

Waterpret in het kinderbadje van de Efteling. maar wat is er met die witte olifant gebeurd? Het kinderbad met de witte olifant. (Foto: Martijn van Stippent/Facebook) Angelique Evers in het kinderbad in 1971. (Foto: Angelique Evers/Facebook) 1/2 Het kinderbad met de witte olifant. (Foto: Martijn van Stippent/Facebook) Sinds de opening van de Efteling op 31 mei 1952 was het kinderbad met de witte olifant een van de populaire attracties. Het kinderbad sloot in 2002, maar veel bezoekers uit die tijd bewaren goede herinneringen aan de waterpret in het attractiepark.

Het grootste pretpark van Nederland, Vooral aan het kinderbad denken bezoekers met weemoed terug, blijkt uit onze Facebookoproep. Liever het bad dan de teil Zo ook Tonnie Verzeil, die 65 jaar geleden met haar opa en moeder naar het zwembadje ging. “Eerst heel de dag in de speeltuin en net voor sluitingstijd in het kleine zwembad.

We hadden toen nog geen douche en het kinderbad vonden we leuker dan thuis in de teil.” De witte olifant, die maakte op velen indruk. “Jarenlang vroeg ik aan mijn moeder, gaan we weer naar het zwembad met de olifant?”, schrijft Angelique Evers. “Dat zwembad met die olifant kan ik me nog wel herinneren.

 • Zou graag willen dat zoiets terugkomt voor de kleintjes”, aldus Kristel Smits.
 • ZIE OOK: “Het zwembad, de olifant op de rand.
 • Waar is die tijd gebleven? Was er nog maar een zwembad met olifant in de Efteling.
 • Dan zou ik weer teruggaan”, reageert Johan van Blerck.
 • Rode draad De herinneringen zijn uniek, maar er is zeker een rode draad te herkennen.

Met papa en mama, opa of oma eerst naar het Sprookjesbos, dan naar de speeltuin, nog even in de traptreintjes en vervolgens die plons in het zwembad. “Broodjes en drinken mee. Dat waren echte dagjes uit. Wat hebben we toen genoten”, blikt Jose Perry terug.Naast het kinderbad had de Efteling van 1952 tot 1989 een groot zwembad.

In de beginjaren was dat zwembad een van de grootste en modernste van ons land, onder meer vanwege het waterzuiveringssysteem. Het diepe deel had een lage en hoge duikplank, in het ondiepe deel stond een kleine glijbaan. In de tuin En voor wie wil weten wat er met de witte olifant is gebeurd: die staat nu in de tuin van Villa Pardoes, waar ernstig zieke kinderen een onvergetelijke Eftelingvakantie kunnen beleven.

: Waterpret in het kinderbadje van de Efteling. maar wat is er met die witte olifant gebeurd?

Hoeveel kan er in de Efteling?

De Efteling heeft het afgelopen jaar 5,43 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Dat is het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het attractiepark. Hierdoor beleeft de Efteling ook financieel gezien een recordjaar in 2022. Zelfs met een korte sluiting in het begin van het jaar, vanwege coronamaatregelen, is dit mooie resultaat behaald.

 • De stijging in aantal bezoekers is grotendeels te danken aan het feit dat men er weer op uit wilde.
 • Ook werd het 70-jarig jubileum van het attractiepark gevierd met het tijdelijke sprookje ‘Efteling Wonderland’.
 • Goede gastwaardering “In 2022 is eens te meer gebleken dat de Efteling ertoe doet.
 • We zagen dat de goede binding met onze bezoekers ervoor zorgde dat uitgestelde bezoeken werden ingehaald.

Het grootste deel bestond uit schoolreizen en abonnementhouders. Dat geeft vertrouwen. Daarnaast is het ontzettend mooi dat we afgelopen jaar ons 70-jarig jubileum uitgebreid konden vieren met onze bezoekers en medewerkers. We kijken terug op een feestelijk en financieel uitstekend jaar met een goede gastwaardering van gemiddeld 8,6.

Wat komt er in de plaats van het Spookslot?

Vervanger Spookslot 7 maart 2023 15:42 Aangepast 7 maart 2023 15:57 Het moet vanaf 2024 het ‘griezeligste stukje Efteling’ worden. Het attractiepark in Kaatsheuvel heeft vandaag onthuld hoe het nieuwe themagebied Huyverwoud eruit moet gaan zien. Het gebied komt op de plek van het inmiddels gesloopte Spookslot en gaat de nieuwe attractie Danse Macabre huisvesten.

Het was voor fans van het Spookslot even slikken toen vorig jaar bekend werd dat hun geliefde attractie zou gaan verdwijnen. Over de vervangende attractie, Danse Macabre, wilde de Efteling een tijd lang niets kwijt, maar inmiddels wordt er steeds meer bekendgemaakt. De Efteling heeft vandaag een tekening onthuld waarop te zien is hoe het themagebied Huyverwoud eruit komt te zien.

Daarop is ook het nieuwe – 20 meter hoge – attractiegebouw te zien.

Waar komt het nieuwe hotel in de Efteling?

Efteling Grand Hotel is de naam van het imposante gebouw van zeven verdiepingen hoog en 106 meter breed. Het hotel komt achter de entree van het park met uitzicht op de watershow van Aquanura en het Sprookjesbos. Wie er een nachtje wil slapen, moet wel geduld hebben. De opening staat vooralsnog gepland in 2024.

Wat is het grootste hotel?

Met meer dan 7.000 kamers mag The Venetian Las Vegas, in combinatie met The Palazzo, zich het grootste hotel ter wereld noemen. Het Russiche Izmailovo Hotel, gevestigd in Moskou, spant de kroon in Europa. In Nederland zijn de hotels niet verrassend veel kleiner.

Het grootste hotel wordt in 2018 geopend bij de Amsterdam Rai – nhow zal 650 kamers tellen, 6 kamers meer dan de nummer twee Ibis Airport in Badhoevedorp. In april dit jaar werd bekend dat Nederland een nieuw megahotel krijgt: nhow Amsterdam RAI. Het hotel komt op de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre en wordt met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux*.

Hiermee overtreft het de huidige koploper, Hotel Ibis Airport in Badhoevedorp (gebouwd in 1997), met zes kamers. Een blik op de top 10 grootste hotels van Nederland laat zien dat ook de 3de, 4de, 7de, 8ste en 9de plek gaan naar hotels in de hoofdstad. Ook de 7de plek betreft een hotel dat nog niet haar deuren heeft geopend. Park Inn by Radisson opent in 2016 haar deuren met 478 kamers. Het hotel neemt zijn intrek in het oude KPN kantoor in de omgeving van station Amsterdam Sloterdijk. Een groot hotel dat net buiten de top 10 valt is het nieuwe Hilton Hotel op Schiphol.

Na de vervanging van het oude hotel, dat 277 kamers telde, zal het nieuwe Hilton 433 kamers tellen – 7 kamers minder dan huidige nummer 10, het Steinberger Airport Hotel, tevens gesitueerd op Schiphol. Hotelgiganten Internationaal gezien komen de Nederlandse hotels niet eens in de buurt van de top 10 grootste hotels ter wereld.

Zelfs het ‘kleinste’ top 10 hotel telt meer dan 4.000 kamers – Excalibur Hotel and Casino in Las Vegas, VS met 4.008 kamers. Ook het grootste hotel ter wereld is in het Amerikaanse gokparadijs te vinden. Met 7.012 kamers is de combinatie The Venetian – The Palazzo de nummer 1 in de lijst der hotelgiganten. Het enige Europese hotel in de top 10 – en daarmee het grootste hotel van Europa – is gesitueerd in de Russische hoofdstad, Moskou. Het Izmailovo hotel uit 1979 staat met 5.000 kamers rond op de 5de plek van de top 10 grootste hotels ter wereld. * Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door architect Rem Koolhaas.

Wat is het Luxste hotel van de wereld?

1. Burj Al Arab Jumeirah in Dubai – Het meest populaire luxe hotel ter wereld op Instagram is het Burj Al Arab Jumreirah in Dubai, In dit hotel is alles ‘over the top’ Maar ja, je betaalt er ook minstens € 1250 per nacht voor de goedkoopster kamer. Dan zijn je verwachtingen ook hoog.