FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022?

Lionel Messi is door de FIFA uitgeroepen tot beste speler van 2022. De Argentijnse wereldkampioen bleef in de verkiezing zijn concurrenten Karim Benzema en Kylian Mbappé voor.

Wie is beter Ronaldo of Messi in 2022?

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: wie is beter en mag zichzelf de GOAT noemen? Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Maandag, 13 februari 2023 om 16:42 • Laatste update: 16:53 Het is een onderwerp waar de hele wereld maar over blijft praten: of ? Het is het grootste raadsel in het voetbal sinds de ‘Diego Maradona of Pele’-discussie. De vraag wie beter is tussen het Portugese fenomeen en de verheven Argentijn heeft de afgelopen tien jaar de gedachten van voetbalfans over de hele wereld gedomineerd en zal in de toekomst blijven bestaan.

Club- en nationale loyaliteit kan het oordeel over de speler bemoeilijken, terwijl persoonlijkheden ook een rol spelen in hoe een speler wordt beschouwd en de meeste mensen weten wie ze zouden kiezen. Clubdoelpunten Ronaldo heeft meer clubdoelpunten gemaakt dan Messi, maar het scheelt niet veel en er moet rekening mee gehouden worden dat de ster van Al-Nassr profiteert van het feit dat hij tot nu toe twee seizoenen meer heeft gespeeld dan zijn Argentijnse aartsvijand.

Elk van hen heeft tot nu toe meer dan 690 clubdoelpunten gescoord in hun respectievelijke carrière, waarbij de vijf seizoenen tussen 2009/10 en 2014/15 bijzonder bleken te zijn omdat de spelers elkaar naar grotere hoogten brachten. Het artikel gaat verder onder de video Terwijl Ronaldo momenteel meer doelpunten op zijn naam heeft staan, heeft Messi de voorsprong op het scorende aspect.

Met een hoger seizoensgemiddelde (37,9 tegen 35) en een maximum van 73 doelpunten in 2011/12, hoewel zijn gemiddelde daalde na een teleurstellend eerste seizoen bij Paris Saint-Germain in 2021/22. Ronaldo’s hoogste seizoensrendement was 61 doelpunten, wat hij behaalde in 2014/15. Hij overtrof de 50 doelpunten elk seizoen gedurende de zes jaar tussen 2010/11 en 2015/16.

Interessant is dat terwijl Ronaldo’s seizoenstotaal de afgelopen jaren enigszins is gedaald, hij er niet in slaagde de grens van 30 doelpunten te passeren in 2018/19 tijdens zijn eerste seizoen bij Juventus. Die van Messi is consistent gebleven, hoewel het tempo van de Argentijn vertraagde nadat hij bij PSG kwam.

Club-assists Als het op assists aankomt, is Messi superieur aan Ronaldo en dat contrast is steeds groter geworden naarmate de rollen bij hun clubs veranderde. Het feit dat Messi zoveel doelpunten voorbereidt en ze ook zelf regelmatig binnenschiet, is een belangrijke overweging bij het bepalen welke speler de GOAT is en hoewel Ronaldo zijn aandeel heeft, is het verschil in dit specifieke punt groot.

Champions League-statistieken Ronaldo is de topscorer aller tijden in de Champions League, vooral door zijn tijd bij Manchester United en Real Madrid. Messi loopt echter niet ver achter en heeft zelfs een fractie beter gemiddelde per wedstrijd, dus de kans is groot dat hij de man van Al-Nassr kan inhalen als hij blijft schitteren in de competitie.

Ronaldo heeft ook het record voor de meeste optredens in de Champions League, nadat hij Iker Casillas heeft ingehaald. WK-statistieken Als het op WK’s aankomt, had geen van beiden de competitie gewonnen totdat Argentinië in 2022 als winnaar uit de bus kwam na een reeks sublieme optredens van Messi. De Portugese-ster Ronaldo had meer doelpunten gescoord in minder wedstrijden op weg naar het WK, maar Messi draaide de zaak om in Qatar toen hij zijn land naar de felbegeerde trofee leidde met maar liefst zeven doelpunten en drie assists.

De PSG-speler scoorde in elke ronde van de competitie en bekroonde zijn goede prestaties met twee doelpunten in de finale tegen Frankrijk, voordat hij opnieuw scoorde vanaf elf meter, waardoor Argentinië de beste was na strafschoppen. Ronaldo kwam met Portugal nooit verder dan de halve finale in 2006, toen ze werden verslagen door Frankrijk voordat ze de derde plaats in de play-off tegen Duitsland verloren.

Internationale-statistieken Ronaldo en Messi hebben redelijk vergelijkbare records op internationaal niveau, hoewel Ronaldo kan pronken met grotere aantallen, deels omdat zijn Portugal-carrière twee jaar eerder begon dan die van Messi bij Argentinië. Ronaldo evenaarde Ali Daei’s record van 109 internationale doelpunten op het EK van 2020 en verbrak het vervolgens met twee doelpunten tegen Ierland, waarmee hij de internationale topscorer aller tijden werd.

Messi staat in dat opzicht nog steeds ver achter Ronaldo, hoewel hij op enige afstand de topscorer aller tijden van Argentinië is en enkele jaren geleden de grote Gabriel Batistuta overtrof. Prijzen Messi en Ronaldo hebben genoeg trofeeën binnengehaald, maar Messi scoort beter als het gaat om landstitels.

Hij heeft de LaLiga tien keer gewonnen met Barcelona en één keer de Ligue 1 met PSG. Ronaldo heeft zeven landstitels, maar in tegenstelling tot Messi won hij de competitie in drie verschillende landen (Engeland, Spanje en Italië). Ronaldo heeft een voorsprong op Messi in de Champions League. Zijn liefde voor de competitie leverde hem de bijnaam ‘Mr Champions League’ op.

De vijfvoudig winnaar van de competitie heeft ook opmerkelijk succes gehad op het internationale toneel met Portugal, waar hij het Europees kampioenschap en de UEFA Nations League mee won. Messi had al vroeg in zijn internationale carrière veel verdriet met Argentinië na vier mislukte Copa America-campagnes, waarvan ze er drie verloren in de finale.

Maar uiteindelijk kreeg hij de Copa in 2021 eindelijk in handen, voordat hij de Finalissima van 2022 en vervolgens het WK van 2022 won. Bovendien heeft Messi een Olympische gouden medaille. Individuele prijzen De individuele strijd tussen Ronaldo en Messi is de afgelopen tien jaar het bepalende kenmerk van het moderne voetbal geweest.

Messi won meer Ballon d’Ors dan Ronaldo, toen hij alweer zijn zevende won in 2021. Ronaldo kan wijzen op meer FIFA’s ‘The Best’-awards en is meermaals gekroond tot UEFA-Speler van het Jaar, maar Messi heeft vaker de Speler van het Jaar in de competitie gewonnen.

 1. Natuurlijk moet gezegd worden dat Ronaldo in Engeland, Spanje en Italië de prijs voor Speler van het Jaar heeft gewonnen.
 2. Messi heeft de Europese Gouden Schoen zes keer gewonnen: een record.
 3. Dat is twee keer meer dan Ronaldo en hij ligt iets voor op zijn rivaal in het algemeen, maar het feit dat beiden veertien keer op de FIFPro World XI hebben gestaan, illustreert hoe de strijd is hard gestreden.

: Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: wie is beter en mag zichzelf de GOAT noemen?

Wie is de best speler van de wereld?

Messi troeft Mbappé en Benzema af en mag zich beste speler van de wereld noemen is door de FIFA uitgeroepen tot de beste voetballer van 2022. De wereldkampioen troeft teamgenoot Kylian Mbappé en Karim Benzema af. Het is de tweede keer dat Messi aan de haal gaat met The Best Award.

Ook Sarina Wiegman heeft een mooie prijs in de wacht gesleept. Artikel verder na advertentie In 2022 legde Messi beslag op de WK-titel, terwijl hij in Qatar ook werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Daarnaast werd de linkspoot met kampioen van Frankrijk. In het vorige kalenderjaar was hij in totaal goed voor dertig goals en 35 assists in 51 duels.

Daarmee troeft hij Mbappé en Benzema dus af. De twee Fransmannen vormden samen met Messi de drie potentiële winnaars. Messi is niet de enige die in de prijzen is gevallen in Parijs, waar de uitreiking werd gehouden. Wiegman werd uitgeroepen tot de beste vrouwelijke coach, nadat ze Europees kampioen werd met Engeland.

 1. Alèxia Putellas is nu de beste vrouwelijke voetbalster ter wereld.
 2. Artikel verder na advertentie Lionel Scaloni en Emiliano Martínez mogen zich nu respectievelijk de beste trainer en keeper van de wereld noemen.
 3. Marcin Oleksy, wiens been geamputeerd is, won de Puskás Award.
 4. Virgil van Dijk bemachtigde daarnaast een plekje in het Elftal van het Jaar.

Sinds 2016 bestaan The Best Awards. Daarvoor was de FIFA één van de organisatoren van de Ballon d’Or-uitreiking. Messi won de nieuwe prijs voor de beste mannelijke voetballer één keer eerder, toen hij Van Dijk in 2019 wist te verslaan. Wie anders dan.

Video player Check de laatste video’s Meer video’s

: Messi troeft Mbappé en Benzema af en mag zich beste speler van de wereld noemen

Is Messi de beste voetballer ter wereld 2022?

Kylian Mbappé – De 24-jarige Kylian Mbappé wordt gezien als dé ster van de toekomst. Met zijn ongekende snelheid, passeeracties en scorende vermogen is hij de grote nachtmerrie van elke verdediger. In de Ligue 1 scoort hij vaak tussen de 20 en 30 goals per jaar en ook voor het Franse elftal is hij belangrijk. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022

Wie is de GOAT Messi of Ronaldo?

PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér! Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster.

 1. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.06-01-2023 10:00 door Sander Berends En dat alles in een nieuw jasje.
 2. Sicky de GOAT heeft PANNA! een makeover gegeven! PANNA! leest weer helemaal 2023.
See also:  Een Huis Vol 2023 Wanneer Op Tv?

We zoomden in op Arsenal, de trotse koploper in de Engelse Premier League. We ontleedden Andries Noppert, de sluitpost van Oranje tijdens het WK die zich nu weer helemaal op sc Heerenveen focust. We maakten een overzicht van de populairste voetbalclubs per land, vroegen onze Insta-volgers wat het mooiste voetbalstadion van de wereld is, wie de tien meest scorende keepers zijn en uiteraard geeft PANNA!-Paskie weer tips in PANNA! 72.

De editie is via handig te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Dan lees je ook welk elftal ontstaat als alleen ervaring telt, krijg je tips van voetbalgoochelaar Appie die twee miljoen TikTok-volgers heeft en lees je weer de leukste voetbalgrappen in de moppentrommel. Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en kun je vele prijzen winnen.

Deze keer onder meer coole Pokémonkaarten. Daarnaast vind je in PANNA! natuurlijk de fotostrip, de vriend van PANNA! en uiteraard de PANNA! Report. Is Lionel Messi de GOAT? Het antwoord is het afgelopen WK duidelijk geworden: ja! En we kunnen het bewijzen door alle records van de kleine Argentijn op een rij te zetten. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Voetbal draait allang niet meer alleen om zoveel mogelijk ballen in het doel schieten. Clubs houden zich met veel meer bezig. Social media, shirtontwerp, merchandise, complete documentaires: het voetbal is tegenwoordig een populariteitswedstrijd! Maar welke clubs winnen? Bij deze aflevering van In Kaart hebben we per land bekeken welke buitenlandse clubs er het populairst is.

 1. Om precies te zijn: welke club wordt per land het vaakst gegoogeld? Clubs uit eigen land tellen niet mee.
 2. En de winnaars zijn.
 3. Schaken en voetbal.
 4. Twee sporten die enorm van elkaar verschillen.
 5. Maar eigenlijk ook niet.
 6. Nadenken is bij allebei superbelangrijk.
 7. De twaalfjarige Tommy Grooten weet daar alles van! Hij is niet alleen middenvelder van DVS O13-2 uit Aalst, maar ook Nederlands kampioen schaken tot en met 12 jaar.

Eerder was hij ook al kampioen bij de leeftijdsklassen tot 8 en 10 jaar. Namens Nederland mocht hij naar het WK in Georgië. “Daar heb ik zelfs gevoetbald!” Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Feyenoord krijgt dit seizoen superweinig tegengoals. Dat dankt de topclub voor een groot deel aan Gernot Trauner. De Oostenrijker maakt al anderhalf jaar lang tegenstanders het leven zuur. PANNA! sprak de dertigjarige verdediger met de bijnaam De Kale Kletser.

 • Weet je wat ik heel graag zou willen met Feyenoord? Een prijs winnen!” Het meest waardevolle krabbeltje ooit! Cristiano Ronaldo zette onlangs zijn handtekening onder een megasuperultradik contract! De Portugees was in een klap 500 miljoen euro rijker.
 • Nou ja, hij moet alleen tweeënhalf jaartjes voetballen in Saoedi-Arabië.

Wat Ronnie daarna met die enorme bak geld gaat doen, weet hij nog niet. Wij pakken de rekenmachine erbij en helpen hem een handje! Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Acht superposters: Kylian Mbappé (Frankrijk), Joey Veerman (PSV), Fabian Gottschalk (FC Groningen), Sofyan Amrabat (Marokko), Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Kenneth Taylor (Ajax), Luka Modric (Real Madrid) en Sebastian Szymanski (Feyenoord). PANNA! 72 is via handig te bestellen.

Wie is er beter Messi of Mbappé?

De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats De WK-finale tussen Argentinië en betekent ook een ultieme strijd tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé. De twee aanvallers van Paris Saint-Germain zijn de grote uitblinkers van het eindtoernooi in Qatar.

In aanloop naar de aanstaande climax zet VoetbalPrimeur de cijfers van de twee grootheden op een rij. Artikel verder na advertentie Voor zowel Messi als Mbappé staat er vanzelfsprekend ongelofelijk veel op het spel in de finale. Eerstgenoemde wil op zijn laatste WK ooit zijn langverwachte wereldbeker binnenslepen.

Mbappé wil de wereldtitel juist prolongeren met Frankrijk, waarmee hij op 23-jarige leeftijd al sterk in de historieboeken van het voetbal vertegenwoordigd zou zijn. Dit WK hebben de twee de wereld alweer meerdere keren verbaasd, maar wie kan de beste statistieken overleggen? Goals en assists We beginnen met de simpelste maar belangrijkste statistiek: goals.

Voor zowel Messi als Mbappé staat de teller nu op vijf stuks dit WK. Het is in ieder geval duidelijk dat de spelers van PSG dus de belangrijkste kanshebbers zijn op de gouden schoen in Qatar. Ook belangrijk om te vermelden: Mbappé heeft minder minuten gespeeld op dit WK dan Messi. Daarnaast maakte Messi drie van zijn vijf treffers vanaf de strafschopstip, Mbappé produceerde al zijn treffers vanuit open spel.

Top 10 Best Football Players In The World Ranked 2021-2022

Daardoor is de man uit Parijs net wat beter op dit vlak. Artikel verder na advertentie Op assists wint Messi het dan weer nipt van Mbappé: de Argentijn heeft er drie op zijn naam staan, de Fransman twee. Messi’s assists tegen en Kroatië waren werkelijk geniaal, terwijl Mbappé pech had tegen Marokko: hij leverde geweldig voorbereidend werk, maar dat werd niet als assist geteld, doordat de bal via een Marokkaans been bij doelpuntenmaker Randal Kolo Muani terechtkwam.

Ylian Mbappé dribbelt zich door de Marokkaanse defensie, maar zijn schot wordt in de drukte geblokt. Maar dan belandt hij voor de voeten van de net ingevallen Kolo Muani en die gooit de wedstrijd op slot: 2-0. Kijk live mee: — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Expected goals en schoten Voordat we in deze statistieken van de aanvallers duiken, beschrijven we kort de definitie van expected goals (xG).

Als een speler een xG van 2,5 heeft, dan zou hij normaal gesproken twee à drie keer scoren. Voor Messi staat de xG-teller op 4,75, bij Mbappé is dat 3,46. Beide spelers hebben in werkelijkheid meer gescoord dan verwacht werd door de computer. Mbappé was nog wat effectiever dan Messi, maar de linkspoot dan weer meer grote kansen gecreëerd voor zijn land.

 1. Messi heeft wel meerdere penalty’s genomen en ook meer gespeeld dan Mbappé, wat hem uiteraard een voordeel geeft.
 2. Messi heeft overigens minder grote kansen gemist dan zijn Franse collega: drie tegenover vijf op dit WK.
 3. Qua schoten per wedstrijd ligt het dicht bij elkaar.
 4. De Zuid-Amerikaan schiet gemiddeld 4,5 keer in een duel in Qatar, Mbappé 4,2 keer.

De pogingen van Messi belandden daarnaast vaker tussen de palen. Messi wint het in deze categorie dus van Mbappé, al is de voormalig winnaar van de Golden Boy met de omstandigheden in het nadeel. Dribbels en passes Met hun dribbels blinken Messi en Mbappé allebei uit dit WK, waardoor het interessant is om hun cijfers naast elkaar te leggen.

 1. De captain van de Argentijnen wist zestig procent van zijn dribbels succesvol af te ronden.
 2. Mbappé dribbelde gemiddeld wat vaker per wedstrijd, maar dat ging ook vaker mis: de rappe aanvaller heeft een succespercentage van 54 procent.
 3. De twee lijden daarnaast gemiddeld even vaak balverlies in een wedstrijd op dit WK, al heeft Messi fors meer balcontacten per duel.

Ook worden er per wedstrijd veel meer overtredingen gemaakt op Messi (3,3) dan op Mbappé (1,2). De man uit Rosario is hier dus de magere winnaar. Messi. Wauw. — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Waar de sterren elkaar niet veel ontlopen met dribbelen, is Messi wel de duidelijk de winnaar bij het passen.

 1. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or staat bekend om zijn kwaliteiten op dit vlak en dat blijkt ook uit de statistieken.
 2. Messi wint het van Mbappé met het geven van key passes, passnauwkeurigheid en het creëren van grote kansen met passes.
 3. Meeverdedigen Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Messi en Mbappé hebben de meeste kilometers gewandeld van alle spelers op dit WK.

Eerstgenoemde wandelde al ruim dertig kilometer op dit toernooi, Mbappé staat op ruim 22 kilometer. In defensief opzicht dragen de twee finalisten dus niet veel bij, zo wijzen andere statistieken ook uit. Vooral Messi en ook Mbappé lijkt echter wel bereid om meer mee te verdedigen dan bij hun club PSG. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Conclusie Eén ding is zeker: op basis van statistieken ontlopen Messi en Mbappé niet veel. De linkspoot komt als winnaar uit de strijd bij de passes, assists, expected goals en schoten, maar dat scheelt dus niet veel. Mbappé doet het net wat beter met zijn goals en verdedigende arbeid.

Zoals eerder benoemd zijn de omstandigheden wel in het nadeel van Mbappé: de buitenspeler kreeg rust in het laatste Franse groepsduel met Tunesië, waardoor hij minder kans had om zijn moyennes op te krikken. Al met al komt Messi dus als winnaar uit de strijd in deze statistiekenbattle, maar overtuigend wint de dribbelaar niet van zijn teamgenoot.

De battle gaat zondag om 16.00 uur pas echt van start in Doha: dan begint de WK-finale. Degene die na het laatste fluitsignaal met de wereldbeker staat, mag zich de echte winnaar van de battle noemen.

Video player Check de laatste video’s Meer video’s

: De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats

Wat is de duurste speler?

Haaland duurste voetballer ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 ANP Erling Haaland met de FA Cup NOS Voetbal • woensdag 7 juni, 14:27 Erling Haaland is op dit moment de duurste voetballer van de internationale velden. Een onderzoek van het Zwitserse bureau CIES schat zijn waarde op iets meer dan 245 miljoen euro. Haaland (22) won dit seizoen met Manchester City de landstitel en de FA Cup.

See also:  Jachtseizoen 2022 Wanneer Op Tv?

Zaterdag speelt hij ook nog de finale van de Champions League. Er wordt bij het onderzoek niet alleen gekeken naar de waarde in het algemeen, zoals bijvoorbeeld de website Transfermarkt doet. Maar ook naar de resterende duur van het contract. Daarom staat Kylian Mbappé bijvoorbeeld slechts tiende, met een waarde van ruim 163 miljoen.

Het contract van Mbappé loopt nog één seizoen door. Tweede en derde zijn nu Vinícius Junior (Real Madrid, 196,3 miljoen) en Bukayo Saka (Arsenal, 195,8 miljoen). Duurste Nederlander is Cody Gakpo (Liverpool, 87 miljoen), die daarmee op de 26ste plaats staat.

Xavi Simons (PSV) is de duurste speler van de eredivisie, met een geschatte waarde van 67,3 miljoen. Ook al heeft Paris Saint-Germain een optie de middenvelder voor 12 miljoen euro terug te halen. Verder staan ook Frenkie de Jong (77,2 miljoen, 41ste), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, 63ste) en Ajacied Kenneth Taylor (61,5 miljoen, 81ste) in de Top-100.

Deel artikel: : Haaland duurste voetballer ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander

Wat is de snelste speler ter wereld?

1. Mbappé: 38,5 kilometer per uur – Het komt niet als een verrassing dat Mbappé de snelste speler op de Europese voetbalvelden is. In 2019 bereikte hij een snelheid van 38,5 kilometer per uur in een wedstrijd tegen zijn oude club AS Monaco. Veel mensen trekken de vergelijking met Usain Bolt, maar dat is wat te voorbarig.

Wie is de beste spits ooit?

AFS top 100

Rang Speler Land
1 Pelé Brazilië
2 Ronaldo Brazilië
3 Romário Brazilië
4 Luís Figo Portugal

Wie is de winnaar van Ballon d Or 2023?

Benzema onderscheiden met Gouden Bal, Putellas wint voor de tweede keer bij de vrouwen NOS Voetbal • maandag 17 oktober 2022, 21:55 Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Real Madrid-spits Benzema neemt Ballon d’Or in ontvangt Karim Benzema heeft de Gouden Bal als beste voetballer ter wereld van afgelopen seizoen in ontvangst genomen. De 34-jarige Fransman van Real Madrid bleef bij de verkiezing Sadio Mané (tweede) en Kevin De Bruyne (derde) voor.

 • De Ballon d’Or voor vrouwen ging net als vorig jaar naar de Spaanse middenvelder Alèxia Putellas van FC Barcelona.
 • De Belg Thibaut Courtois van Real Madrid werd uitgeroepen tot beste doelman van vorig seizoen en de 18-jarige Barcelona-middenvelder Gavi werd verkozen tot het grootste talent.
 • De prestigieuze prijs werd bij de mannen voor de 66ste keer uitgereikt.

Sinds 2008 viel de Gouden Bal bijna altijd ten deel aan Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. De enige andere speler die de Ballon d’Or de afgelopen veertien jaar won was Luka Modric, in 2018. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Putellas na winnen tweede Gouden Bal: ‘Nooit gedacht dat dit mogelijk was’ Vorig jaar troefde Messi de op voorhand favoriete Lewandowski nipt af. Dat leidde tot veel kritiek, waarna organisator France Football de stemprocedure wijzigde. Dit jaar mochten niet langer sportjournalisten uit 180 landen hun top vijf insturen, maar alleen journalisten uit landen die in de top 100 van de FIFA-ranglijst staan.

Ook mogen vanaf dit jaar enkele oud-voetballers als expert hun stem uitbrengen. Bovendien werd de prijs niet langer uitgereikt op basis van prestaties in een kalenderjaar, maar over die in een seizoen. Over de verkiezing van dit jaar zal weinig discussie ontstaan, want Benzema was op voorhand torenhoog favoriet.

De spits won afgelopen seizoen met Real Madrid de Champions League en het kampioenschap in Spanje. In beide competities werd hij topscorer, met respectievelijk 15 en 27 treffers. Virgil van Dijk was de enige Nederlander bij de laatste dertig genomineerden.

 1. De verdediger van Liverpool, die in 2019 nog tweede werd achter Messi, moet dit jaar genoegen nemen met de zestiende plek.
 2. Sébastien Haller werd voor zijn prestaties bij Ajax vorig seizoen beloond met de dertiende plaats.
 3. De Gouden Bal werd door Formule 1-coureur Esteban Ocon naar de uitreiking gebracht.

De spits vertrok deze zomer naar Borussia Dortmund, maar speelde nog geen officiële wedstrijd voor de Duitse club. Bij de Ivoriaan werd teelbalkanker vastgesteld. Haller, kaal geworden door de chemotherapie, mocht de prijs van beste doelman uitreiken aan Courtois.

 1. Vijfvoudig winnaar Ronaldo (37) eindigde na een teleurstellend seizoen met zijn vorige club Juventus slechts als twintigste.
 2. De 35-jarige Messi is met zeven Gouden Ballen recordwinnaar, maar behoorde dit keer niet eens tot de beste dertig.
 3. Putellas is de eerste vrouw die de Gouden Bal voor de tweede keer wint.

In 2018 werd de prijs voor het eerst ook aan de beste vrouwelijke voetballer gegeven. Vlak voor het EK liep Putellas een zware kruisbanblessure op, waarvan ze nog steeds aan het revalideren is. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Reuters Thibaut Courtois kreeg de prijs voor beste doelman uit handen van Sébastien Haller Vivianne Miedema was de enige Nederlandse bij de laatste twintig. De spits van Arsenal eindigde op de elfde plaats. Vorig jaar werd Miedema nog vierde. Bij de verkiezing voor het grootste talent behoorde Ryan Gravenberch (20) tot de tien genomineerden.

 1. De voormalig middenvelder van Ajax eindigde op de gedeelde zesde plaats.
 2. Ook Sadio Mané viel in de prijzen in het Theatre du Chatelet in Parijs.
 3. Hij ontving de Socrates Award, waarmee een voetballer wordt beloond voor zijn maatschappelijke inzet.
 4. De Senegalees geeft een groot deel van zijn salaris uit om ziekenhuizen en scholen te laten bouwen in zijn geboorteland.

De Gerd Müller Award voor de meest trefzekere speler was voor Robert Lewandowski en Manchester City werd de club van het jaar. De drie laatstgenoemde prijzen werden voor het eerst vergeven.

Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Benzema ontving de prijs uit handen van Zinedine Zidane, in 1998 de laatste Franse winnaar van de Ballon d’Or. Benzema is de oudste winnaar van de prijs sinds Stanley Matthews in 1956 Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 De Oekraïner Andriy Shevchenko, in 2004 winnaar van de Gouden Bal, vroeg om blijvende steun voor het leger van zijn land in de huidige oorlog Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Sadio Mané werd onderscheiden voor zijn liefdadigheidswerk Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Tijdens de uitreiking werd de zieke Sébastien Haller in de spotlights gezet Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Gavi kreeg de prijs voor het grootste talent

Deel artikel: : Benzema onderscheiden met Gouden Bal, Putellas wint voor de tweede keer bij de vrouwen

Wie is beter Mbappé of Ronaldo?

Mbappé klimt over Messi en Ronaldo en is best betaalde voetballer Kylian Mbappé is voor het eerst in zijn carrière de best betaalde voetballer van de wereld. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat ieder jaar kijkt naar de salarissen van topvoetballers. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zitten er ondertussen ook warmpjes bij. © Pro Shots Delen: Voor de lijst met inkomsten, in dit onderzoek bestaande uit salaris, bonussen en andere sponsorinkomsten, sprak Forbes met clubs, zaakwaarnemers, sponsors en andere experts. Zij becijferden dat Mbappé financieel gezien geen slechte keuze heeft gemaakt met het verlengen van zijn contract bij Paris Saint-Germain.

De aanvaller strijkt dit seizoen meer dan 110 miljoen euro op in Parijs en krijgt daar ook nog bijna twintig miljoen aan andere inkomsten, zoals sponsoring, bij. Zijn honorarium van 131 miljoen euro is een record in het onderzoek van Forbes, Vorig jaar voerde Ronaldo met 106 miljoen euro aan inkomsten.

Messi en Ronaldo krijgen weliswaar veel meer aan andere inkomsten dan Mbappé, de Franse aanvaller doet andere spelers verbleken met zijn duizelingwekkende salaris in Parijs. Na lang wikken en wegen besloot Mbappé afgelopen zomer om toch zijn contract met PSG,

Hoe snel is Mbappé op de 100 meter?

Op 100 meter is zijn tijd op een atletiekbaan nog nooit gemeten, maar het YouTube-kanaal Speed Showdown kwam na een berekening voor de simulatie uit op een topsnelheid van 38 km/u.

Wie is er sneller Mbappé of Haaland?

Voetbalfans vreesden ervoor dat ze in een diep dal zouden belanden als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zouden stoppen. Maar de vedettes zijn nog niet eens gestopt en toch zijn daar opeens Kylian Mbappé en Erling Haaland, als de natuurlijke opvolgers van de sterren van het voetbal. Zeker Haaland lijkt dit seizoen buitenaards. Het wekt de vraag: wie van de twee heren is er beter? (Of moeten we niet kiezen en gewoon genieten van allebei?) Kevin Diks was woensdagavond een van de elf slachtoffers in het FC Kopenhagen-shirt van de grote Haaland-show. In 32 minuten scoorde de Noorse spits alweer tweemaal namens Manchester City; in de rust werd hij gewisseld. De Engelse club won uiteindelijk met 5-0. Afgelopen weekend ging Haaland natuurlijk de wereld over met zijn hattrick tegen Manchester United. Jadon Sancho – zijn oud-teamgenoot bij Borussia Dortmund en nu speler van United – had nog wel tips gegeven aan trainer Erik ten Hag om de spits af te stoppen. Het mocht niet baten: Haaland scoort uit alle hoeken en standen. Voor de Premier League-fans die zeiden dat Haaland het alleen in een farmers league kon: de Premier League lijkt sinds Haalands komst ook op een farmers league, De cijfers van Haaland zijn fenomenaal. De 22-jarige Noor scoorde veertien keer in acht competitiewedstrijden en nog eens vijf Champions League-goals in drie potjes. Mbappé > Haaland ? Het Noorse fenomeen Haaland rijgt de hattricks aaneen bij Manchester City, maar Marco van Basten kijkt toch liever naar de Franse geweldenaar Mbappé ? Wie is jouw favoriet? ? #ZiggoSport #UCL pic.twitter.com/8VXKTjXzFF — Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) October 5, 2022 De andere grote man in de voetballerij, Mbappé, scoorde woensdagavond niet namens Paris Saint-Germain. De Fransen lieten zelfs punten liggen op bezoek bij Benfica: 1-1. Toch zijn ook de cijfers van de 23-jarige Mbappé dit seizoen fantastisch: hij scoorde acht keer in acht Ligue 1-wedstrijden en drie keer in drie Champions League-potjes. LEES OOK: Messi, Neymar en Mbappé zijn nu écht een dodelijk trio Mbappé heeft snelheid, een fantastische dribbel, een passeerbeweging én kan afmaken. Haalands kracht ligt vooral bij het laatste: er is niemand die op dit moment uit zoveel hoeken en standen kan scoren als hij. Het wekt de discussie op die je bij Ronaldo en Messi ook kon opwekken: kies je voor de pure afmaker of de completere voetballer? Pep Guardiola, trainer van Manchester City, zei ongeveer hetzelfde, maar dan over Haaland en Messi: “Het verschil is dat Erling waarschijnlijk al zijn ploeggenoten nodig heeft om tot scoren te komen.

See also:  Wanneer Transavia Vluchten 2024?

Waar is Ronaldo beter in dan Messi?

Cristiano Ronaldo – De Portugese superster Ronaldo werd in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 tot beste speler van de wereld uitgeroepen. Behalve deze indrukwekkende prestatie heeft CR7 talloze clubprijzen gewonnen, waaronder vijf maal de Champions League (1 keer met Manchester United en 4 keer in het Real Madrid shirt).

Hoewel Lionel Messi door velen wordt beschouwd als een natuurtalent en Cristiano Ronaldo als een geolied trainingsproduct, heeft de Portugees wel één belangrijke prijs op z’n naam staan die in zijn voordeel spreekt: het EK van 2016. Voor de heeft de nummer 7 in 154 duels maar liefst 85 keer weten te scoren.

Net als Messi is hij daarmee topscorer aller tijden voor zijn geboorteland. Zowel in de shirts van Manchester United en Real Madrid wist hij kampioen te worden en de kans is groot dat hem dat in het ook gaat lukken.

Wie is er beter real of barca?

Voetbalreis Real Madrid – Barcelona Wie wil nou niet de wereldberoemde, spannende wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid bezoeken? Lees verder en ontdek alles over El Clásico en bestel jouw tickets snel! Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Real Madrid en FC Barcelona

05 april 2023 Copa del Rey Barcelona – Real Madrid 0-4
19 maart 2023 Primera División Barcelona – Real Madrid 2-1
02 maart 2023 Copa del Rey Real Madrid – Barcelona 0-1
16 oktober 2022 Primera División Real Madrid – Barcelona 3-1
20 maart 2022 Primera División Real Madrid – Barcelona 0-4
24 oktober 2021 Primera División Barcelona – Real Madrid 1-2
11 april 2021 Primera División Real Madrid – Barcelona 2-1
25 oktober 2020 Primera División Barcelona – Real Madrid 1-2
01 maart 2020 Primera División Real Madrid – Barcelona 2-0
18 december 2019 Primera División Barcelona – Real Madrid 0-0
02 maart 2019 Primera División Real Madrid – Barcelona 0-1
27 februari 2019 Copa del Rey Real Madrid – Barcelona 0-3
06 februari 2019 Copa del Rey Barcelona – Real Madrid 1-1
28 oktober 2018 Primera División Barcelona – Real Madrid 5-1
06 mei 2018 Primera División Barcelona – Real Madrid 2-2
23 december 2017 Primera División Real Madrid – Barcelona 0-3
13 augustus 2017 Supercup Barcelona – Real Madrid 1-3
23 april 2017 Primera División Real Madrid – Barcelona 2-3

en ; de twee voornaamste clubs van en misschien zelfs van de wereld ontmoeten elkaar in het in, Deze wedstrijd, ook wel El Clásico genoemd, is altijd extra beladen. De grootste toptalenten in de Spaanse Liga nemen het tijdens El Clásico tegen elkaar op.

Wie is de beste voetballer ter wereld in 2023?

Dit zijn de beste voetballers ter wereld (volgens Football Manager 2023) Cristiano Ronaldo is volgens de nieuwste Football Manager lang niet de beste speler ter wereld meer. FM2023 denkt dat er liefst 99 spelers beter zijn. Het spel, waar je zelf in de schoenen van een voetbaltrainer stapt, is altijd erg gedetailleerd met het beoordelen van spelers.

 • Of ze nu in de Premier League voetballen, of in de onder 17 van Ajax.
 • Daarom hierbij de – best betrouwbare – top twintig van beste voetballers ter wereld.
 • Volgens Football Manager 2023.10-11-2022 08:00 door Brian Vesseur Met op één: Kevin de Bruyne.
 • De Belgische middenvelder van Manchester City mag zich de allerbeste speler op FM2023 noemen.

Hij verslaat andere grote namen als Kylian Mbappé en Robert Lewandowski. Mohamed Salah, Karim Benzema en Erling Haaland completeren de top zes, in bovenstaande volgorde. Benzema is trouwens, Virgil van Dijk is de beste Nederlander in het lijstje en staat nog net in de top tien. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Lionel Messi vindt zichzelf terug op de tiende plek. De Argentijn is inmiddels 35 jaar en heeft een rating (of current ability ) van 180 gekregen van Football Manager 2023. De volledige top twintig vind je hier: The top 20 best players in the world according to Football Manager.

Agree? — Out of Context Football Manager (@nocontextfm1) Voor andere Nederlanders moesten we de erbij pakken, in plaats van de top twintig. Daarin vonden we Frenkie de Jong terug op plaats 53 en dat bleek helaas de enige Nederlander, naast Van Dijk. Onderaan die top honderd stonden nog wereldtoppers als Theo Hernandez, Diogo Jota, Christopher Nkunku en dus Ronaldo.

In de nieuwste FIFA – die twee maanden geleden uitkwam – hebben vijf spelers de hoogste rating (91) gekregen. Daar zit ook De Bruyne tussen, evenals Mbappé, Lewandowski, Benzema en. Messi! FIFA schat de aanvaller van Paris Saint-Germain dus nog wat hoger in, terwijl Salah (90) en Haaland (88) lager worden ingeschat.

Wie is beter Messi of Ronaldo in 2023?

Ronaldo versus Messi: Wie had meer goals en assists in 2021/22? – Het seizoen 2021/22 was het eerste seizoen van Cristiano Ronaldo terug bij Manchester United en het allereerste seizoen van Lionel Messi in het tenue van Paris Saint-Germain. Het was al snel duidelijk dat Ronaldo zich sneller kon aanpassen aan zijn, relatief, nieuwe werkomgeving.

Wie is er beter Ronaldo of Messi 2023?

Op 27 februari 2023 werd Lionel Messi (Paris Saint-Germain) door de FIFA uitgeroepen als beste speler. De andere genomineerden waren Karim Benzema (Real Madrid) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).

Waar is Ronaldo beter in dan Messi?

Cristiano Ronaldo – De Portugese superster Ronaldo werd in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 tot beste speler van de wereld uitgeroepen. Behalve deze indrukwekkende prestatie heeft CR7 talloze clubprijzen gewonnen, waaronder vijf maal de Champions League (1 keer met Manchester United en 4 keer in het Real Madrid shirt).

 1. Hoewel Lionel Messi door velen wordt beschouwd als een natuurtalent en Cristiano Ronaldo als een geolied trainingsproduct, heeft de Portugees wel één belangrijke prijs op z’n naam staan die in zijn voordeel spreekt: het EK van 2016.
 2. Voor de heeft de nummer 7 in 154 duels maar liefst 85 keer weten te scoren.

Net als Messi is hij daarmee topscorer aller tijden voor zijn geboorteland. Zowel in de shirts van Manchester United en Real Madrid wist hij kampioen te worden en de kans is groot dat hem dat in het ook gaat lukken.

Wie is de beste voetballer ter wereld in 2023?

Dit zijn de beste voetballers ter wereld (volgens Football Manager 2023) Cristiano Ronaldo is volgens de nieuwste Football Manager lang niet de beste speler ter wereld meer. FM2023 denkt dat er liefst 99 spelers beter zijn. Het spel, waar je zelf in de schoenen van een voetbaltrainer stapt, is altijd erg gedetailleerd met het beoordelen van spelers.

Of ze nu in de Premier League voetballen, of in de onder 17 van Ajax. Daarom hierbij de – best betrouwbare – top twintig van beste voetballers ter wereld. Volgens Football Manager 2023.10-11-2022 08:00 door Brian Vesseur Met op één: Kevin de Bruyne. De Belgische middenvelder van Manchester City mag zich de allerbeste speler op FM2023 noemen.

Hij verslaat andere grote namen als Kylian Mbappé en Robert Lewandowski. Mohamed Salah, Karim Benzema en Erling Haaland completeren de top zes, in bovenstaande volgorde. Benzema is trouwens, Virgil van Dijk is de beste Nederlander in het lijstje en staat nog net in de top tien. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2022 Lionel Messi vindt zichzelf terug op de tiende plek. De Argentijn is inmiddels 35 jaar en heeft een rating (of current ability ) van 180 gekregen van Football Manager 2023. De volledige top twintig vind je hier: The top 20 best players in the world according to Football Manager.

 1. Agree? — Out of Context Football Manager (@nocontextfm1) Voor andere Nederlanders moesten we de erbij pakken, in plaats van de top twintig.
 2. Daarin vonden we Frenkie de Jong terug op plaats 53 en dat bleek helaas de enige Nederlander, naast Van Dijk.
 3. Onderaan die top honderd stonden nog wereldtoppers als Theo Hernandez, Diogo Jota, Christopher Nkunku en dus Ronaldo.

In de nieuwste FIFA – die twee maanden geleden uitkwam – hebben vijf spelers de hoogste rating (91) gekregen. Daar zit ook De Bruyne tussen, evenals Mbappé, Lewandowski, Benzema en. Messi! FIFA schat de aanvaller van Paris Saint-Germain dus nog wat hoger in, terwijl Salah (90) en Haaland (88) lager worden ingeschat.