FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023?

Op 27 februari 2023 werd Lionel Messi (Paris Saint-Germain) door de FIFA uitgeroepen als beste speler. De andere genomineerden waren Karim Benzema (Real Madrid) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain). Lionel Messi is de opvolger van Robert Lewandowski, die in 2022 deze prijs won.

Is Haaland de beste speler ter wereld?

Haaland verkozen tot beste speler door Engelse voetbalmedia Manchester City-spits Erling Haaland is door de Engelse vereniging van voetbaljournalisten uitgeroepen tot speler van het jaar. Bij de vrouwen won Sam Kerr van Chelsea de jaarlijkse verkiezing.

 1. De 22-jarige Haaland, die dit seizoen al 51 doelpunten maakte, kreeg maar liefst 72 procent van de stemmen.
 2. Arsenal-spelers Bukayo Saka en Martin Ødegaard werden respectievelijk tweede en derde.
 3. De Australische Kerr werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste speelster.
 4. Rachel Daly (Aston Villa) en Lauren James (Chelsea) eindigden op de tweede en derde plaats.

De prijzenceremonie is op 25 mei. De prestigieuze verkiezing wordt sinds het seizoen 1947-1948 gehouden. Vorig seizoen werd Mohamed Salah van Liverpool uitgeroepen tot winnaar. Frans Thijssen, Dennis Bergkamp en Robin van Persie zijn de enige Nederlanders die in het verleden werden verkozen tot beste speler van het jaar door de Engelse voetbaljournalisten.

Wie is de beste voetballer ter wereld lijst?

AFS top 100

Rang Speler Land
1 Pelé Brazilië
2 Ronaldo Brazilië
3 Romário Brazilië
4 Luís Figo Portugal

Wie is er beter Mbappe of Haaland?

Henry vindt Mbappé beter dan Haaland Erling Haaland scoorde twee keer tegen Sevilla (0-4), Kylian Mbappé mikte twee keer raak tegen Juventus (2-1). De twee topspitsen toonden zich op de eerste speeldag in de Champions League. Ex-goalgetter Thierry Henry schat Mbappé hoger in dan Haaland.

Waar het de afgelopen jaren een strijd was tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, lijken ze het stokje inmiddels doorgegeven te hebben aan de toekomstige sterren. De Noor en de Fransman waren dinsdagavond de smaakmakers in de eerste groepswedstrijden. Mbappé werd dinsdagavond de jongste speler ooit die 35 doelpunten heeft gemaakt in de Champions League, Haaland kroonde zich op dezelfde avond tot jongste speler ooit die 25 keer het net vond op het hoogste Europese podium.

Desondanks is de keuze voor Henry niet moeilijk, als hij een van de twee moet kiezen. “Mbappé kan creëren en afmaken. Haaland creëert niet, hij maakt af. Mbappé kan rechts, links en in de as spelen. Haaland kan alleen in de punt spelen. Hij is een geweldige speler, maar voorlopig heeft Mbappé nog steeds mijn stem”, vertelt de voormalig aanvaller bij CBS Sport.

 • Ylian Mbappé ontevreden Mbappé was zelf kritisch na de wedstrijd, die met 2-1 gewonnen werd van Juventus.
 • In de eerste helft was de ploeg heer en meester, na rust werd het moeizamer.
 • De ondergrens moet omhoog.
 • Als we zwak zijn, moet het niet te zwak worden.
 • Maar het is nog vroeg in het seizoen, we blijven hard werken”, aldus de pijlsnelle doelpuntenmaker.

: Henry vindt Mbappé beter dan Haaland

Wie heeft de ballon d Or van 2023?

De uitreiking van de Ballon d’or 2022 zit er aan te komen. In het Nederlands noemen we dit ook wel de Gouden Bal. Dit is een trofee die wordt uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football. Er zijn veel speculaties over de winnaar van dit jaar. Zo lijkt het erop dat Lionel Messi de winnaar is dit jaar maar de bookmakers vinden Lewandowski een van de Ballon d’or favorieten.

Wie is de Goat?

Het verhaal van The Goat: wat is het en waar komt het vandaan? Na zijn eerste wereldtitel wordt Lionel Messi nu alom genoemd als de The Greatest of All Time, de GOAT, in het voetbal. Het is de vraag in alle sporten wie de beste aller tijden is: Hamilton of Schumacher? Federer of Nadal? Jordan of James? Hoe heeft dat zijn weg gevonden in de sportterminologie? Dit stuk verscheen in december 2020 in Sport/Voetbalmagazine.

 1. Alleen de kenners van rapmuziek hadden het opgemerkt in de tweede aflevering van The Last Dance, de docuserie over de carrière van Michael Jordan die afgelopen voorjaar tijdens de coronalockdown miljoenen sportfans troost bood.
 2. Welk liedje regisseur Jason Hehir niet toevallig op de beelden van Jordans memorabele match tegen de Boston Celtics in de play-offs van 1986 had gezet.

De wedstrijd waarin His Royal Airness 63 punten scoorde, waarna Larry Bird hem bewierookte als ‘God, vermomd als Michael Jordan.’ De song die de ‘goddelijke’ Jordan kracht bijzette? I’m Bad, uit het album van de rapper LL Cool J. Genaamd: G.O.A.T, Geen toeval ook dat toen The Last Dance in de VS in première ging, het gebruik van de geit-emoji op Twitter met liefst 79 procent steeg.

En dan werd de emoji van een geit die een shirt met Jordans iconische rugnummer 23 droeg niet eens meegeteld, naast ook een veelvoud aan #GOAT-hashtags. Het geeft aan hoezeer de term, of het symbool, dezer dagen op sociale, en in de ‘gewone’, media gemeengoed is geworden. Zoals toen Diego Maradona onlangs overleed.

Zoals toen Lewis Hamilton met een zevende wereldtitel Michael Schumacher evenaarde. Of zoals toen LeBron James met de LA Lakers zijn vierde NBA-titel behaalde. Zelfs (ex-)sporters hanteren de hashtag of emoji naar hartenlust. Toen het account van Twitter in januari 2019 ‘ You.

In emojis ‘ postte, antwoordde Michael Jordan himself met een emoji. Van een geit In diens glorieperiode, in de jaren tachtig/negentig, en ook in de decennia ervoor werd The GOAT in de VS nochtans in een andere, neerbuigende betekenis gebruikt. Niet als acroniem van The Greatest of All Time, maar als afkorting van scapegoat, zondebok.

Een scheldwoord waarmee fans en journalisten spelers omschreven die door een blunder hun team de overwinning hadden gekost. Een goat (geit), afkomstig van het Oud-Engelse gat, werd door de eeuwen heen dan ook altijd als des duivels beschouwd, met zijn hoornen en hoeven.

 1. In 1909 dook de term zo ook voor het eerst op in de sport, in The Dickson Baseball Dictionary,
 2. Auteur Paul Dickson beschreef er hoe catcher Charles Schmidt zich in het tweede duel van de World Series had herpakt, nadat hij in de eerste wedstrijd the goat was geweest.
 3. Veel later, in de jaren zeventig en tachtig, tekende cartoonist Bill Gallo na elke match van de World Series zelfs een cartoon in de New York Daily News met The hero and the goat of the game,

In het baseball bestond toen ook al een paar decennia The curse of the Billy Goat, een vloek over de Chicago Cubs uitgesproken door Billy Sianis. De caféhouder/fan moest in 1945 met zijn geit het Wrigley Fieldstadion van de Cubs verlaten vanwege de onaangename geur die het dier verspreidde.

Waarop Sianis de beruchte woorden uitsprak: ‘ Them Cubs, they ain’t gonna win no more. ‘ Pas in 2016 raakten de Cubs verlost van de vloek, toen ze eindelijk nog eens de World Series wonnen. Dat verhaal gaf de goat -connotatie een extra loserpigment. Met slechts één uitzondering: Earl Manigault, voor wie de bijnaam goat een pósitieve betekenis had.

Hij was een legendarische basketbalspeler uit de jaren zestig, die weliswaar nooit in de NBA raakte, maar furore maakte op de pleintjes in New York. Naar eigen zeggen werd hij goat genoemd omdat een leraar in highschool Manigault altijd verkeerd uitsprak, als Mani-goat, Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Hoewel hij dezer dagen geit-emoji’s post, pochte Michael Jordan in zijn tijd als speler nooit dat hij The Greatest was, zoals Muhammad Ali wel deed.© GETTY Die vijf woorden werden toen wel vaak gebruikt om exceptionele sporters te omschrijven. Het blad Vanity Fair bestempelde zo al in 1924 de Britse tennisspeelster Laurence Doherty.

 1. Muhammad Ali zei het zelfs zélf, al een jaar voor hij in 1964 op zijn 22e Sonny Liston versloeg en de wereldtitel bij de zwaargewichten veroverde.
 2. En, toen nog als Cassius Clay, zelfs een gesproken gedicht voor een luidop lachend publiek opnam.
 3. Getiteld: ‘ I Am The Greatest’ Eerste vers: ‘This is the legend of Cassius Clay, the most beautiful fighter in the world today.

‘ Ali mixte branie, humor en zelfvertrouwen, mixte dat met sprankelende quotes en goot de cocktail in het glas van de Amerikaanse sportfans. Velen dronken dat smakelijk op, anderen – vooral blanken – spuwden het weer uit. Jezelf zo op de borst kloppen, dat was in die tijd immers ongepast, ook buiten de sport.

 1. GOAT werd tot de jaren negentig vooral gebruikt als afkorting van scapegoat,
 2. Om een speler aan te duiden die een belangrijke blunder maakte.
 3. Toen John Lennon in 1970, met Ali in gedachten, de song I’m the Greatest schreef, zong hij het niet zelf, maar gaf hij het door aan die andere, excentriekere Beatle, Ringo Starr.

Lennon had immers al half Amerika over zich gekregen toen hij zei dat The Beatles populairder waren dan Jezus. De reden ook waarom de zwarte atletiekster Carl Lewis later, in 1984, ondanks zijn vier gouden olympische medailles geen enkel dik sponsorcontract kon versieren.

 • Lewis kwam immers arrogant, te verwaand over.
 • Het grote publiek omarmde zwarte NBA-vedetten als Magic Johnson en vooral Michael Jordan daarentegen wel.
 • Magic charmeerde immers met zijn ontwapenende glimlach, Jordan – nochtans soms een bullebak voor zijn teamgenoten en trashtalker voor zijn tegenspelers – boetseerde voor de buitenwereld een apolitiek, vlekkeloos imago, wars van alle controverse (op een vermeende gokverslaving na).

Hoewel hij dezer dagen geit-emoji’s post, pochte MJ in zijn tijd als speler echter nooit dat hij The Greatest was, zoals Ali. Wayne Gretzky, de beste ijshockeyspeler ooit, werd in die jaren tachtig/negentig wél The Great One genoemd, maar dat had hij niet uitgevonden. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Muhammad Ali noemde zich al de GOAT, nog voor hij op zijn 22e Sonny Liston versloeg en de wereldtitel bij de zwaargewichten veroverde.© GETTY Pas in september 1992 werd The GOAT voor het eerst gebruikt als acroniem voor The Greatest Of All Time, Toen Lonnie, de vrouw van Muhammad Ali, besloot om G.O.A.T.

Inc. op te richten, een vennootschap om de intellectuele eigendom en de commerciële rechten van haar man te beschermen. Een jaar later inspireerde dat het hiphoptrio De La Soul voor de song Lovely How I Let My Mind Float, Rapper Biz Markie zegt daarin: ‘ I got more rhymes than Muhammad Ali ‘, waarop Trugoy the Dove wat later zingt: ‘ Lovely how I let my mind float / Now I’m-a take my b-a-a-d ass home ‘cause I’m GOAT.

‘ In de sport bleef The GOAT, om een sporter als de beste ooit te bestempelen, echter in de stal. Toen Michael Jordan in de play-offs van 1993 de winnende korf scoorde tegen Gerald Wilkens van de Cleveland Cavaliers, schreef Associated Press zelfs nog: ‘ This time Wilkins is the goat ‘ – in de négatieve zondebokbetekenis dus.

 • Pas zeven jaar later, in september 2000, zorgde een andere rapper, LL Cool J, voor een etymologische revolutie.
 • Hij noemde zijn nieuwe album én zichzelf G.O.A.T.
 • Want, luidde een vers in de song I’m Bad (die, zoals hierboven vermeld, werd gebruikt in The Last Dance ): ‘ No rapper can rap quite like I can.
See also:  Wanneer Uitbetaling Energietoeslag 2023?

‘ Inspiratiebron voor de naam: niet Jordan, maar Muhammad Ali, vertelde de rapper later. Al kon hij toen nog niet vermoeden dat het tot een iconisch rapalbum zou uitgroeien. LL Cool J wilde naar eigen zeggen vooral de spirit van de hiphopcultuur beschrijven, waarbij jongeren uit arme buurten met een uitzichtloze toekomst via rapmuziek wél ergens de beste, The Greatest, The GOAT, in willen/kunnen worden.

 1. Pas in september 1992 werd The GOAT voor het eerst gebruikt als acroniem voor The Greatest Of All Time,
 2. Maar in de sport bleef het echter in de stal.
 3. Mede door het gelijknamige rapalbum werd niet alleen de hiphopcultuur steeds meer mainstream in de VS, het opende ook de deur voor de intrede van de term GOAT in de sport.

Vlak na de release won Maurice Greene goud op de 100 meter op de Olympische Spelen van Sidney. Op zijn bovenarm: een leeuw, met in zijn manen de letters GOAT, De sprinter had zich laten inspireren door LL Cool J, en vooral door Muhammad Ali. ‘Veel mensen vinden je arrogant als je jezelf The Greatest noemt, maar in de topsport moet je gelóven dat je de beste bent. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Maurice Green in Sydney© GETTY Op die manier raakte het acroniem steeds meer ingeburgerd. En in september 2003 zelfs opgenomen in de Urban Dictionary, een online woordenboek voor Engelse slang en internetjargon: ‘ GOAT: anacronym for Greatest Of All Time.

Ultimate competitor G-O-A-T. Michael Jordan is the GOAT. ‘ Eind dat jaar bracht de Zwitserse uitgeverij Taschen letterlijk een zwaargewichtboek uit: 50 op 50 cm groot, 34 kg zwaar, goed voor liefst 792 pagina’s. Getiteld: GOAT: A Tribute to Muhammad Ali, Ook steeds meer sporters werden zo omschreven, zoals Ricky Carmichael, de Amerikaanse evenknie van Stefan Everts.

De motocrosser uit Florida was zo trots op zijn bijnaam, gekregen van collega Matt Walker, dat hij een standbeeld van een geit aan zijn zwembad plaatste, en een motorcrosscircuit bouwde met als naam The GOAT Farm, Het maakte deel uit van een cultuurswitch, waarin bescheidenheid niet meer een vereiste was.

 • Zoals toen het bekende magazine Sports Illustrated de zeventienjarige LeBron James in 2003 op zijn cover zette, met als titel The Chosen One, als de nieuwe erfgenaam van Michael Jordan.
 • James omarmde ook maar al te graag zijn andere bijnaam, The King,
 • Een uitvinding van de omroeper op zijn Saint Vincent-Saint Mary highschool die James voor elke match zo aankondigde.

Tot vandaag is LeBrons Twitternaam zelfs nog altijd @KingJames, Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 LeBron James, ‘The King’ of de ‘Chosen One’© GETTY Door de lancering van Twitter in 2006 kreeg GOAT, als afkorting, een extra push. In tweets van toen nog maximaal 140 tekens nam Greatest Of All Time immers twintig ‘kostbare’ tekens in beslag, GOAT amper vier.

En de geit-emoji slechts één. Met de stijgende populariteit van social media en ook de onlinediscussies van sportfans over wie nu in een sport de grootste ooit is, raakte het acroniem zo steeds meer verspreid. Toen Muhammad Ali in juni 2016 overleed, regende het dan ook #GOAT -hashtags op Twitter, ook in posts van andere sportvedetten als bokser Wladimir Klitschko, sprinter Usain Bolt en LeBron James.

Toch duurde het tot 2015/16 eer The GOAT, als term, voor het eerst in Belgische en Nederlandse kranten verscheen, in artikels over Michael Jordan, Serena Williams of Tiger Woods. In dit magazine al twee jaar eerder, maar dan in een lezersbrief, met als titel ‘De onzin van The GOAT ‘.

Over de discussie of Rafael Nadal, dan wel Roger Federer zo bestempeld moest worden. Toch leidde de afkorting bij sommigen wel tot verwarring, zoals bij een jongetje dat in een persconferentie voor de US Open van 2017 aan Federer vroeg waarom iedereen hem GOAT noemt. ‘In Zwitserland is er toch niet veel vee?’ Waarop de tennisser geamuseerd antwoordde: ‘De fans noemen mij zo, niet ik.

Maar in Zwitserland hebben we wel degelijk veel dieren hoor, ook geiten.’ Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Messi poserend met een bok© PAPER De term werd een jaar later ook symbolisch uitgebeeld door Lionel Messi, toen hij in aanloop naar het WK in Rusland op de cover van het Amerikaanse tijdschrift PAPER poseerde met een bok, en binnenin met een geitenjong.

 • Grote rivaal Cristiano Ronaldo was uiteraard geprikkeld.
 • Toen hij op die Wereldbeker zijn eerste van drie goals tegen Spanje scoorde, streek hij over zijn kin.
 • Doelend op zijn baardje, een geitensikje? Een steek richting Messi? Neen, ontkende hij: ‘Gewoon een grapje met Ricardo Quaresma.
 • Voor de match tegen Spanje scheerde ik me in de sauna en liet ik dat sikje staan.

Ik beloofde hem dat ik het voor de rest van het toernooi zou laten staan als ik zou scoren. En kijk, het brengt geluk.’ Ronaldo kreeg twee maanden later, in september 2018, navolging van Remco Evenepoel op het WK voor junioren. Tijdens een indrukwekkende solo wreef ook hij voor de camera’s even over zijn kin, doelend op een (ingebeeld) geitensikje.

Volgens de toen achttienjarige Belg een afspraak met zijn beste vriend. ‘Die had me gezegd: als je alleen vooroprijdt, moet je dat doen.’ Zo gezegd, zo gedaan. De titel als The GOAT, The Greatest Of All Time dichtte Evenepoel zichzelf uiteraard (nog) niet toe. Maar dat deed LeBron James eind dat jaar wél, toen hij op ESPN terugblikte op de legendarische comeback van zijn Cleveland Cavaliers in de NBA-finale van 2016 tegen de Golden State Warriors.

‘That one right there made me The GOAT. That’s what I felt.’ Drie weken later, in januari 2019, postte Michael Jordan zijn fameuze tweet met de geit-emoji Of hoe sporticonen vier letters en een symbool gebruiken om hun status als, al dan niet, de allergrootste ooit te bekrachtigen.

Wie zijn de 3 beste voetballers?

Lionel Messi is door de FIFA uitgeroepen tot beste speler van 2022. De Argentijnse wereldkampioen bleef in de verkiezing zijn concurrenten Karim Benzema en Kylian Mbappé voor.

Wie is de rijkste voetballer van de wereld?

Wie is de rijkste voetballer ter wereld: Ronaldo, Messi of iemand anders? Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Dinsdag, 21 februari 2023 om 16:26 • Laatste update: 16:32 Is er een voetballer rijker dan of ? Of misschien wel Neymar? Messi en Ronaldo domineren al meer dan tien jaar het voetballandschap in Europa. Ze zijn in dienst van twee rijke clubs, Paris Saint-Germain en Al-Nassr, en het is niet vreemd dat beide spelers tot de best verdienende atleten ter wereld behoren.

 1. Volgens Forbes was Messi vorig jaar de best betaalde atleet met een brutowinst van 121 miljoen euro.
 2. Terwijl zijn aartsrivaal Ronaldo derde staat achter Messi en NBA-superster LeBron James – 113 miljoen euro – en 107 miljoen euro.
 3. Ondertussen staat Messi’s PSG-teamgenoot Neymar vierde op de lijst met een salaris van bijna 89 miljoen euro.

In de top tien zijn dit de enige drie voetballers die de lijst hebben gehaald. Maar is Messi de rijkste voetballer ter wereld? Het artikel gaat verder onder de video Wie is de rijkste voetballer ter wereld? Messi, Ronaldo en Neymar kunnen de grootste verdieners zijn, maar hun nettowaarde ligt ver onder de rijkste voetballer ter wereld.

 1. Faiq Bolkiah – zoon van de prins van Brunei – met een geschatte waarde van 18,7 miljard euro, is een klasse apart en de rijkste voetballer ter wereld.
 2. Faiq Bolkiah De rechtsbuiten van het nationale team van Brunei behoort tot één van de rijkste families ter wereld.
 3. Zijn vader, Jefri Bolkiah, is de prins van Brunei en zijn oom Hassanal is de sultan of monarch van het land.

De 24-jarige bracht zijn loopbaan door in de jeugdopleidingen van Southampton, Chelsea en Leicester City. Nadat hij er niet in was geslaagd om een plek af te dwingen bij het eerste elftal, ging hij in 2020 naar Maritimo in Portugal. Na daar een jaar te hebben doorgebracht, transfereerde hij naar Chonburi in Thailand.

 1. In de Thaise competitie kwam hij tot veertien optredens waarin hij vier assists noteerde.
 2. Bolkiah kwam zes keer uit voor zijn nationale team en scoorde één keer.
 3. Mathieu Flamini De voormalig middenvelder van Arsenal mag dan misschien niet tot de beste in de sport gerekend worden, hij heeft het uitzonderlijk goed gedaan als zelfstandig ondernemer.

Hij is de medeoprichter van GF Biochemicals, een toonaangevende producent van levulinezuren en derivaten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Italië. Zijn partner in het bedrijf is Pasquale Granata. Flamini’s nettowaarde is meer dan 9,3 miljard euro. Ronaldo De Portugees is niet alleen een legende van het voetbal, maar ook een zakenmagnaat.

 • Hij heeft sponsorovereenkomsten met Nike, ZTE, KFC, Samsung en vele andere multinationale merken.
 • CR7 is zelf een merk en bezit een luxe kleding- en accessoirelijn.
 • Hij heeft ook een indrukwekkende horeca- en hotelketen genaamd CR7 Pestana.
 • Zijn nettowaarde is bijna 468 miljoen euro.
 • Messi Net als Ronaldo heeft Messi ook zijn eigen kledinglijn: de Messi-winkel, die hij in 2019 opende in Barcelona.

Hij is de eigenaar van de hotelketen MiM, een premium merk waar Messi in 2017 ongeveer 24 miljoen euro in investeerde. De speler heeft ook een levenslang contract met Adidas en werkt samen met verschillende andere merken zoals Pepsi, MasterCard en Budweiser.

Zijn nettowaarde is ongeveer 375 miljoen euro. David Beckham De Engels international mag dan al geruime tijd geleden gestopt zijn met de sport, hij blijft een wereldwijde superster. Hij is mede-eigenaar van MLS-club Inter Miami en blijft de merkambassadeur van H&M, Adidas, Diageo en L’Oreal, om er maar een paar te noemen.

Volgens the Sun verdiende Beckham in de loop van 2016 en 2017 ongeveer 27 miljoen euro aan dividend van zijn bedrijf DB Ventures Limited, wat betekent dat hij in die periode ongeveer 37,5 duizend euro per dag verdiende. Documenten ingediend bij Companies House toonden aan dat Beckham in 2017 een dividend van 17,6 miljoen euro ontving van zijn bedrijf DB Ventures Limited, nadat hij eerder een dividend van 9,5 miljoen euro had ontvangen in 2016.

Wat is de duurste speler op dit moment?

Haaland duurste voetballer ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 ANP Erling Haaland met de FA Cup NOS Voetbal • woensdag 7 juni, 14:27 Erling Haaland is op dit moment de duurste voetballer van de internationale velden. Een onderzoek van het Zwitserse bureau CIES schat zijn waarde op iets meer dan 245 miljoen euro. Haaland (22) won dit seizoen met Manchester City de landstitel en de FA Cup.

 1. Zaterdag speelt hij ook nog de finale van de Champions League.
 2. Er wordt bij het onderzoek niet alleen gekeken naar de waarde in het algemeen, zoals bijvoorbeeld de website Transfermarkt doet.
 3. Maar ook naar de resterende duur van het contract.
 4. Daarom staat Kylian Mbappé bijvoorbeeld slechts tiende, met een waarde van ruim 163 miljoen.

Het contract van Mbappé loopt nog één seizoen door. Tweede en derde zijn nu Vinícius Junior (Real Madrid, 196,3 miljoen) en Bukayo Saka (Arsenal, 195,8 miljoen). Duurste Nederlander is Cody Gakpo (Liverpool, 87 miljoen), die daarmee op de 26ste plaats staat.

 1. Xavi Simons (PSV) is de duurste speler van de eredivisie, met een geschatte waarde van 67,3 miljoen.
 2. Ook al heeft Paris Saint-Germain een optie de middenvelder voor 12 miljoen euro terug te halen.
 3. Verder staan ook Frenkie de Jong (77,2 miljoen, 41ste), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, 63ste) en Ajacied Kenneth Taylor (61,5 miljoen, 81ste) in de Top-100.
See also:  Wat Is Modaal Inkomen 2022?

Deel artikel: : Haaland duurste voetballer ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander

Welke speler is het meest waard?

Haaland bestempeld als duurste speler ter wereld, vijf Nederlanders in lijst van 100 Manchester City-spits Erling Haaland is op dit moment de meest waardevolle speler. Dat stelt het Zwitserse onderzoeksbureau CIES, dat sportstudies uitvoert. Vinícius Júnior en Bukayo Saka staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. © Pro Shots Delen: Het CIES verzamelt experts om zich heen en trekt op basis van onder meer data en statistieken conclusies over de transferwaarde van een speler. Aan de vooravond van een drukke transferzomer is een lijst van de duurste honderd spelers samengesteld, waarbij Haaland met stip op één staat: de Noorse spits is 245,1 miljoen euro waard.

Cody Gakpo is volgens CIES op dit moment de duurste Nederlander in de lijst: de aanvaller van Liverpool staat met 87 miljoen op de 26e plaats, gevolgd door Frenkie de Jong (77,2 miljoen, plaats 41), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, plaats 63), PSV’er Xavi Simons (67,3 miljoen, plaats 65) en Ajacied Kenneth Taylor (61,5 miljoen, plaats 81).

Behalve Simons en Taylor is ook Ajacied Mohammed Kudus terug te vinden op de lijst, op plek 99 met een waarde van 53,5 miljoen euro. Bekijk hier al onze video’s : Haaland bestempeld als duurste speler ter wereld, vijf Nederlanders in lijst van 100

Wat is de duurste voetbal transfer?

Dit zijn de 10 duurste voetballers aller tijden Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Gareth Bale uit Wales is naar alle waarschijnlijkheid de duurste voetballer aller tijden. Hij gaat voor 99 miljoen van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Cristiano Ronaldo (Portugal) ging in 2009 voor 94 miljoen van Manchester United naar Real Madrid. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Zinédine Zidane (Frankrijk) ging in 2001 voor 73 miljoen van Juventus naar Real Madrid. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Zlatan Ibrahimovic (Zweden) ging in 2009 voor 66 miljoen van Inter naar FC Barcelona. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Kaká (Brazilië) ging in 2009 voor 65 miljoen van AC Milan naar Real Madrid Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Edinson Cavani (Uruguay) ging in 2013 voor 64 miljoen van Napoli naar Paris Saint-Germain. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Radamel Falcao (Colombia) ging in 2013 voor 60 miljoen van Atletico Madrid naar AS Monaco. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Luis Figo (Portugal) ging in 2000 voor 58,5 miljoen van FC Barcelona naar Real Madrid. Fernando Torres (Spanje) ging in 2010 voor 58 miljoen van Liverpool naar Chelsea. Neymar (Brazilië) ging in 2013 voor 57 miljoen van Santos FC naar FC Barcelona. Gareth Bale is naar alle waarschijnlijkheid de duurste voetballer aller tijden. : Dit zijn de 10 duurste voetballers aller tijden

Wie is de lelijkste voetballer ter wereld?

Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Wayne Rooney is door de bezoekers van de Engelse website thepeoplesclub.com verkozen tot lelijkste voetballer ter wereld. De aanvaller, die veelvuldig vergeleken wordt met animatiefiguur Shrek, kreeg bij de verkiezing 33 procent van de stemmen. Achter Rooney eindigde Barcelona-aanvaller Ronaldinho als tweede bij de verkiezing, vlak voor Carlos Tevez, een teamgenoot van Rooney bij Manchester United.

Wie is er beter Messi of Mbappe?

De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats De WK-finale tussen Argentinië en betekent ook een ultieme strijd tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé. De twee aanvallers van Paris Saint-Germain zijn de grote uitblinkers van het eindtoernooi in Qatar.

In aanloop naar de aanstaande climax zet VoetbalPrimeur de cijfers van de twee grootheden op een rij. Artikel verder na advertentie Voor zowel Messi als Mbappé staat er vanzelfsprekend ongelofelijk veel op het spel in de finale. Eerstgenoemde wil op zijn laatste WK ooit zijn langverwachte wereldbeker binnenslepen.

Mbappé wil de wereldtitel juist prolongeren met Frankrijk, waarmee hij op 23-jarige leeftijd al sterk in de historieboeken van het voetbal vertegenwoordigd zou zijn. Dit WK hebben de twee de wereld alweer meerdere keren verbaasd, maar wie kan de beste statistieken overleggen? Goals en assists We beginnen met de simpelste maar belangrijkste statistiek: goals.

Voor zowel Messi als Mbappé staat de teller nu op vijf stuks dit WK. Het is in ieder geval duidelijk dat de spelers van PSG dus de belangrijkste kanshebbers zijn op de gouden schoen in Qatar. Ook belangrijk om te vermelden: Mbappé heeft minder minuten gespeeld op dit WK dan Messi. Daarnaast maakte Messi drie van zijn vijf treffers vanaf de strafschopstip, Mbappé produceerde al zijn treffers vanuit open spel.

Daardoor is de man uit Parijs net wat beter op dit vlak. Artikel verder na advertentie Op assists wint Messi het dan weer nipt van Mbappé: de Argentijn heeft er drie op zijn naam staan, de Fransman twee. Messi’s assists tegen en Kroatië waren werkelijk geniaal, terwijl Mbappé pech had tegen Marokko: hij leverde geweldig voorbereidend werk, maar dat werd niet als assist geteld, doordat de bal via een Marokkaans been bij doelpuntenmaker Randal Kolo Muani terechtkwam.

 1. Ylian Mbappé dribbelt zich door de Marokkaanse defensie, maar zijn schot wordt in de drukte geblokt.
 2. Maar dan belandt hij voor de voeten van de net ingevallen Kolo Muani en die gooit de wedstrijd op slot: 2-0.
 3. Ijk live mee: — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Expected goals en schoten Voordat we in deze statistieken van de aanvallers duiken, beschrijven we kort de definitie van expected goals (xG).

Als een speler een xG van 2,5 heeft, dan zou hij normaal gesproken twee à drie keer scoren. Voor Messi staat de xG-teller op 4,75, bij Mbappé is dat 3,46. Beide spelers hebben in werkelijkheid meer gescoord dan verwacht werd door de computer. Mbappé was nog wat effectiever dan Messi, maar de linkspoot dan weer meer grote kansen gecreëerd voor zijn land.

Messi heeft wel meerdere penalty’s genomen en ook meer gespeeld dan Mbappé, wat hem uiteraard een voordeel geeft. Messi heeft overigens minder grote kansen gemist dan zijn Franse collega: drie tegenover vijf op dit WK. Qua schoten per wedstrijd ligt het dicht bij elkaar. De Zuid-Amerikaan schiet gemiddeld 4,5 keer in een duel in Qatar, Mbappé 4,2 keer.

De pogingen van Messi belandden daarnaast vaker tussen de palen. Messi wint het in deze categorie dus van Mbappé, al is de voormalig winnaar van de Golden Boy met de omstandigheden in het nadeel. Dribbels en passes Met hun dribbels blinken Messi en Mbappé allebei uit dit WK, waardoor het interessant is om hun cijfers naast elkaar te leggen.

De captain van de Argentijnen wist zestig procent van zijn dribbels succesvol af te ronden. Mbappé dribbelde gemiddeld wat vaker per wedstrijd, maar dat ging ook vaker mis: de rappe aanvaller heeft een succespercentage van 54 procent. De twee lijden daarnaast gemiddeld even vaak balverlies in een wedstrijd op dit WK, al heeft Messi fors meer balcontacten per duel.

Ook worden er per wedstrijd veel meer overtredingen gemaakt op Messi (3,3) dan op Mbappé (1,2). De man uit Rosario is hier dus de magere winnaar. Messi. Wauw. — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Waar de sterren elkaar niet veel ontlopen met dribbelen, is Messi wel de duidelijk de winnaar bij het passen.

De zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or staat bekend om zijn kwaliteiten op dit vlak en dat blijkt ook uit de statistieken. Messi wint het van Mbappé met het geven van key passes, passnauwkeurigheid en het creëren van grote kansen met passes. Meeverdedigen Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Messi en Mbappé hebben de meeste kilometers gewandeld van alle spelers op dit WK.

Eerstgenoemde wandelde al ruim dertig kilometer op dit toernooi, Mbappé staat op ruim 22 kilometer. In defensief opzicht dragen de twee finalisten dus niet veel bij, zo wijzen andere statistieken ook uit. Vooral Messi en ook Mbappé lijkt echter wel bereid om meer mee te verdedigen dan bij hun club PSG. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Conclusie Eén ding is zeker: op basis van statistieken ontlopen Messi en Mbappé niet veel. De linkspoot komt als winnaar uit de strijd bij de passes, assists, expected goals en schoten, maar dat scheelt dus niet veel. Mbappé doet het net wat beter met zijn goals en verdedigende arbeid.

 • Zoals eerder benoemd zijn de omstandigheden wel in het nadeel van Mbappé: de buitenspeler kreeg rust in het laatste Franse groepsduel met Tunesië, waardoor hij minder kans had om zijn moyennes op te krikken.
 • Al met al komt Messi dus als winnaar uit de strijd in deze statistiekenbattle, maar overtuigend wint de dribbelaar niet van zijn teamgenoot.

De battle gaat zondag om 16.00 uur pas echt van start in Doha: dan begint de WK-finale. Degene die na het laatste fluitsignaal met de wereldbeker staat, mag zich de echte winnaar van de battle noemen.

Video player Check de laatste video’s Meer video’s

: De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats

Wie is de nummer 1 voetballer?

Kylian Mbappé – De 24-jarige Kylian Mbappé wordt gezien als dé ster van de toekomst. Met zijn ongekende snelheid, passeeracties en scorende vermogen is hij de grote nachtmerrie van elke verdediger. In de Ligue 1 scoort hij vaak tussen de 20 en 30 goals per jaar en ook voor het Franse elftal is hij belangrijk. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023

Wie is sneller Messi of Ronaldo?

Lionel Messi – Als Ronaldo in een lijstje staat, dan mag Messi natuurlijk niet ontbreken. Messi is echter zeker niet zo snel als Ronaldo. Op de eerste meters zijn er echter maar weinig sneller en behendiger dan Messi. En je zou het misschien niet zeggen, maar de kleine Argentijn haalt toch ook ruim 33 kilometer per uur.

Wie is sneller Mbappé of Bolt?

Dat Bolt de tweestrijd wint, is geen verrassing. Wel dat Mbappé al van bij de start meteen geen schijn van kans maakt. Voor Bolt (36) gaat het om zijn befaamde 100 meter op het WK in Berlijn, toen hij het wereldrecord met 9.58 sneller stelde en daarbij een topsnelheid van 44,72 km/u haalde.

Waarom is Haaland zo goed?

‘Ongelooflijke doelpunten’ – Barbara Barend vindt het een genot om naar de spits te kijken. “Het is een geweldige speler. Wat hem zo goed maakt, is dat hij alles beheerst. Hij ziet het spel, staat op de juiste plek, scoort ongelooflijke doelpunten, is sterk en heeft een heel goede techniek.” Ze vergelijkt Haaland met spitsen als Patrick Kluivert, Zlatan Ibrahimovic en Ruud van Nistelrooij.

Maar in haar optiek is er nog steeds één de allerbeste: Marco van Basten. “Dat vind ik nog steeds de geniaalste spits die ooit op het voetbalveld heeft rondgelopen. Dat komt door z’n onnavolgbare techniek.” “Hij was een balletdanser op het veld en maakte de mooiste acties. Alles aan hem was sierlijk en mooi en goed.

Hij had zoveel talent, zoveel inzicht en kon ook zoveel met een bal. Ik kan uren naar Van Basten kijken, maar datzelfde heb ik met Bergkamp. Die heeft ook zo’n begaafde techniek.” Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Lees ook: Haaland ‘happy’ met vijf doelpunten tegen Leipzig Maar Haaland behoort absoluut tot de top, vindt Barend. “Het zijn allemaal spelers die iets extra’s geven. Het is leuk dat je elk tijdperk een aantal van die spelers hebt. Al die spitsen blijven je bij.”

See also:  Wat Kost 1 Kwh Stroom 2022?

Hoeveel ballon d Or heeft Neymar gewonnen?

Santos – Neymar debuteerde in maart 2009 in de hoofdmacht van, waar hij sinds 2003 de jeugdopleiding doorliep en in augustus 2011 zijn verbintenis verlengde tot aan de zomer van 2014. In 2011 won hij de, de prijs voor beste voetballer in de en de voor het scoren van het mooiste doelpunt van het voorbije jaar.

Wie kiest ballon d Or?

Wie kiest ballon d Or? – Wie kiest ballon d Or? – In 2019 was het verschil tussen Messi en de toenmalige nummer twee, Virgil van Dijk, nog kleiner. De aanvaller ontving 686 stemmen en dat waren er slechts 7 meer dan de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal: 679.

 • Van Dijk eindigde op een overtuigende tweede plaats, want hij bleef nummer drie Cristiano Ronaldo (476 punten) ver voor.
 • PUSH THE MAGIC BUTTON! ?? small surprise for Lionel Messi #ballondor pic.twitter.com/UtMcaQyIdE — Ballon d’Or #ballondor (@francefootball) November 29, 2021 Dat geldt ook voor Lewandowski dit jaar: Jorginho, EK- en Champions League-winnaar, heeft 120 punten minder dan de aanvaller en is als derde geëindigd.

Ronaldo staat voor het eerst in elf jaar tijd niet in de top drie. De aanvaller van Manchester United en Portugal, goed voor vijf Ballon d’Ors, eindigde als zesde. De winnaar van de Ballon d’Or werd bepaald door een stemming. Nadat organisator France Football een shortlist van dertig spelers samenstelde, bepaalde een selectie van journalisten – één uit ieder FIFA-voetballand – samen met de bondscoaches en aanvoerders van nationale ploegen de winnaar.

 • Aan de journalisten, spelers en bondscoaches werd gevraagd om een top vijf te kiezen uit de dertig namen van de shortlist, op basis van iemands individuele en collectieve prestaties in het afgelopen jaar, kwaliteit van de speler en met inachtname van de carrière van de speler.
 • De nummer één van een panellid ontvangt zes punten, de nummer twee vijf punten, enzovoorts.

Uiteindelijk volgde daaruit een algehele ranglijst. Over een kleine twee weken, op 11 december, wordt duidelijk wie op wie heeft gestemd. Dan verschijnt de nieuwste editie van France Football, Eindstand Ballon d’Or 2021: 1. Lionel Messi (Argentinie, Barcelona, Paris Saint-Germain), 613 punten 2.

 1. Robert Lewandowski (Polen, Bayern Munchen), 580 punten 3.
 2. Jorginho (Italië, Chelsea), 460 punten 4.
 3. Arim Benzema (Frankrijk, Real Madrid), 239 punten 5.
 4. N’Golo Kanté (Frankrijk, Chelsea), 186 punten 6.
 5. Cristiano Ronaldo (Portugal, Juventus, Manchester United, 178 punten 7.
 6. Mohamed Salah (Egypte, Liverpool), 121 punten 8.

Kevin De Bruyne (België, Manchester City), 73 punten 9. Kylian Mbappé (Frankrijk, Paris Saint-Germain), 58 punten 10. Gianluigi Donnarumma (Italië, AC Milan, Paris Saint-Germain), 36 punten 11. Erling Braut Haaland (Norwegen, Borussia Dortmund), 33 punten 12.

 • Romelu Lukaku (België, Internazionale, Chelsea), 26 punten 13.
 • Giorgio Chiellini (Italië, Juventus), 26 punten 14.
 • Leonardo Bonucci (Italië, Juventus), 18 punten 15.
 • Raheem Sterling (Engeland, Manchester City), 10 punten.16.
 • Neymar (Brazilië, Paris Saint-Germain), 9 punten 17.
 • Luis Suarez (Uruguay, Atlético Madrid), 8 punten 18.

Simon Kjaer (Denemarken, AC Milan), 8 punten 19. Mason Mount (Engeland, Chelsea), 7 punten 20. Riyad Mahrez (Algerije, Manchester City), 7 punten.21. Bruno Fernandes (Portugal, Manchester United), 6 punten _. Lautaro Martinez (Argentinië, Internazionale), 6 punten 23.

 1. Harry Kane (Engeland, Tottenham), 4 punten 24.
 2. Pedri (Spanje, Barcelona), 3 punten 25.
 3. Phil Foden (Engeland, Manchester City), 2 punten 26.
 4. Nicolò Barella (Italië, Internazionale) 1 punt _.
 5. Ruben Dias (Portugal, Manchester City), 1 punt _.
 6. Gerard Moreno (Spanje, Villarreal), 1 punt 29.
 7. César Azpilicueta (Spanje, Chelsea), 0 punten _.

Luka Modric (Kroatië, Real Madrid), 0 punten Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.

Hoeveel ballon d Or heeft Zidane?

WK 2006 – Zidanes laatste wedstrijd was de WK-finale van 2006 tegen Italië. In de zevende minuut scoorde hij de openingstreffer door een Panenka-strafschop die via de lat net achter de doellijn ging. Tijdens de verlenging, bij een stand van 1-1, kreeg Zidane een rode kaart wegens het geven van een kopstoot aan Marco Materazzi, ook bekend als de Zidane-kopstoot,

 • Frankrijk verloor daarna de strafschoppenserie.
 • Zidane, die de groepswedstrijd tegen Togo vanwege een schorsing had gemist, werd niettemin uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.
 • De rode kaart in de finale was de vijftiende uit zijn carrière.
 • Zidane werd driemaal verkozen tot de beste voetballer ter wereld : in de jaren 1998, 2000 en 2003,

Ook stond zijn transfer van Juventus naar Real Madrid een tijd te boek als duurste ooit.

Wie is de beste spits 2023?

De FIFA 23 ratings van de 25 beste aanvallers

Speler Rating
Cristiano Ronaldo 90
Neymar 89
Heung Min Son 89
Sadio Mané 89

Wat is de beste spits van FIFA 23?

Robert Lewandowski – 91 (ST) – Robert Lewandowski is de beste afmaker in FIFA 23. De spits van FC Barcelona is misschien niet even veelzijdig, maar hij doet wat hij moet doen: doelpunten maken. Met 94 afmaken en 94 positioneren is hij dodelijk voor het doel. De Pool heeft een uitstekend schot en is een echte penalty specialist. Verder heeft hij vier sterren skillmoves en weak foot. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Bron: ea.com

Wie is er beter Messi of Mbappe?

De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats De WK-finale tussen Argentinië en betekent ook een ultieme strijd tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé. De twee aanvallers van Paris Saint-Germain zijn de grote uitblinkers van het eindtoernooi in Qatar.

In aanloop naar de aanstaande climax zet VoetbalPrimeur de cijfers van de twee grootheden op een rij. Artikel verder na advertentie Voor zowel Messi als Mbappé staat er vanzelfsprekend ongelofelijk veel op het spel in de finale. Eerstgenoemde wil op zijn laatste WK ooit zijn langverwachte wereldbeker binnenslepen.

Mbappé wil de wereldtitel juist prolongeren met Frankrijk, waarmee hij op 23-jarige leeftijd al sterk in de historieboeken van het voetbal vertegenwoordigd zou zijn. Dit WK hebben de twee de wereld alweer meerdere keren verbaasd, maar wie kan de beste statistieken overleggen? Goals en assists We beginnen met de simpelste maar belangrijkste statistiek: goals.

 1. Voor zowel Messi als Mbappé staat de teller nu op vijf stuks dit WK.
 2. Het is in ieder geval duidelijk dat de spelers van PSG dus de belangrijkste kanshebbers zijn op de gouden schoen in Qatar.
 3. Ook belangrijk om te vermelden: Mbappé heeft minder minuten gespeeld op dit WK dan Messi.
 4. Daarnaast maakte Messi drie van zijn vijf treffers vanaf de strafschopstip, Mbappé produceerde al zijn treffers vanuit open spel.

Daardoor is de man uit Parijs net wat beter op dit vlak. Artikel verder na advertentie Op assists wint Messi het dan weer nipt van Mbappé: de Argentijn heeft er drie op zijn naam staan, de Fransman twee. Messi’s assists tegen en Kroatië waren werkelijk geniaal, terwijl Mbappé pech had tegen Marokko: hij leverde geweldig voorbereidend werk, maar dat werd niet als assist geteld, doordat de bal via een Marokkaans been bij doelpuntenmaker Randal Kolo Muani terechtkwam.

 1. Ylian Mbappé dribbelt zich door de Marokkaanse defensie, maar zijn schot wordt in de drukte geblokt.
 2. Maar dan belandt hij voor de voeten van de net ingevallen Kolo Muani en die gooit de wedstrijd op slot: 2-0.
 3. Ijk live mee: — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Expected goals en schoten Voordat we in deze statistieken van de aanvallers duiken, beschrijven we kort de definitie van expected goals (xG).

Als een speler een xG van 2,5 heeft, dan zou hij normaal gesproken twee à drie keer scoren. Voor Messi staat de xG-teller op 4,75, bij Mbappé is dat 3,46. Beide spelers hebben in werkelijkheid meer gescoord dan verwacht werd door de computer. Mbappé was nog wat effectiever dan Messi, maar de linkspoot dan weer meer grote kansen gecreëerd voor zijn land.

Messi heeft wel meerdere penalty’s genomen en ook meer gespeeld dan Mbappé, wat hem uiteraard een voordeel geeft. Messi heeft overigens minder grote kansen gemist dan zijn Franse collega: drie tegenover vijf op dit WK. Qua schoten per wedstrijd ligt het dicht bij elkaar. De Zuid-Amerikaan schiet gemiddeld 4,5 keer in een duel in Qatar, Mbappé 4,2 keer.

De pogingen van Messi belandden daarnaast vaker tussen de palen. Messi wint het in deze categorie dus van Mbappé, al is de voormalig winnaar van de Golden Boy met de omstandigheden in het nadeel. Dribbels en passes Met hun dribbels blinken Messi en Mbappé allebei uit dit WK, waardoor het interessant is om hun cijfers naast elkaar te leggen.

 1. De captain van de Argentijnen wist zestig procent van zijn dribbels succesvol af te ronden.
 2. Mbappé dribbelde gemiddeld wat vaker per wedstrijd, maar dat ging ook vaker mis: de rappe aanvaller heeft een succespercentage van 54 procent.
 3. De twee lijden daarnaast gemiddeld even vaak balverlies in een wedstrijd op dit WK, al heeft Messi fors meer balcontacten per duel.

Ook worden er per wedstrijd veel meer overtredingen gemaakt op Messi (3,3) dan op Mbappé (1,2). De man uit Rosario is hier dus de magere winnaar. Messi. Wauw. — NOS Voetbal (@NOSvoetbal) Waar de sterren elkaar niet veel ontlopen met dribbelen, is Messi wel de duidelijk de winnaar bij het passen.

 1. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or staat bekend om zijn kwaliteiten op dit vlak en dat blijkt ook uit de statistieken.
 2. Messi wint het van Mbappé met het geven van key passes, passnauwkeurigheid en het creëren van grote kansen met passes.
 3. Meeverdedigen Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Messi en Mbappé hebben de meeste kilometers gewandeld van alle spelers op dit WK.

Eerstgenoemde wandelde al ruim dertig kilometer op dit toernooi, Mbappé staat op ruim 22 kilometer. In defensief opzicht dragen de twee finalisten dus niet veel bij, zo wijzen andere statistieken ook uit. Vooral Messi en ook Mbappé lijkt echter wel bereid om meer mee te verdedigen dan bij hun club PSG. Wie Is De Beste Voetballer Ter Wereld 2023 Conclusie Eén ding is zeker: op basis van statistieken ontlopen Messi en Mbappé niet veel. De linkspoot komt als winnaar uit de strijd bij de passes, assists, expected goals en schoten, maar dat scheelt dus niet veel. Mbappé doet het net wat beter met zijn goals en verdedigende arbeid.

Zoals eerder benoemd zijn de omstandigheden wel in het nadeel van Mbappé: de buitenspeler kreeg rust in het laatste Franse groepsduel met Tunesië, waardoor hij minder kans had om zijn moyennes op te krikken. Al met al komt Messi dus als winnaar uit de strijd in deze statistiekenbattle, maar overtuigend wint de dribbelaar niet van zijn teamgenoot.

De battle gaat zondag om 16.00 uur pas echt van start in Doha: dan begint de WK-finale. Degene die na het laatste fluitsignaal met de wereldbeker staat, mag zich de echte winnaar van de battle noemen.

Video player Check de laatste video’s Meer video’s

: De strijd tussen Messi en Mbappé: één winnaar op basis van stats