FONDOLÍMPICA

Consejos, Ideas, Recomendaciones

Wie Kan In Het Najaar 2022 Een Herhaalprik Tegen Covid-19 Krijgen?

De herhaalprik brengt uw bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie van de coronavaccinatie heeft afgerond, kan een herhaalprik krijgen.

Hoe kan ik vaccinatie afspraak maken?

Bel hiervoor de Vlaamse helpdesk COVID-certificaten op het nummer 078 78 78 50. Hou daarbij uw rijksregisternummer of BIS-nummer bij de hand. Dat vindt u achteraan op uw identiteitskaart terug. Op dat infonummer is een automatisch keuzemenu steeds beschikbaar om uw verzendvraag te registreren.

Kan ik ook zonder afspraak een Boosterprik halen?

Tot voor kort was het nodig om voor de herhaalprik een afspraak te maken. Nu kan dit op een groot aantal GGD-locaties verspreid over heel Nederland ook zonder afspraak. Dat maakt het nog eenvoudiger om de herhaalprik te halen. Op prikkenzonderafspraak.nl staan alle locaties vermeld waar de vrije inloop mogelijk is.

 • Vrije inloop Een groot aantal GGD’en is deze week overgegaan op vrije inloop.
 • Op die locaties zijn voldoende tijdsloten beschikbaar om extra mensen die geen afspraak gemaakt hebben een herhaalprik aan te bieden.
 • Op een aantal andere locaties in het land is het daar nu nog te druk voor, maar GGD GHOR Nederland verwacht dat daar in de loop van volgende week verandering in komt.

Alleen vrije inloop voor het mRNA-vaccin Vrije inloop op de vaccinatielocaties is voorlopig alleen mogelijk voor de herhaalprik tegen corona. Alle andere coronavaccinaties, zoals de prik(ken) voor de basisserie, een vaccinatie met het Janssen-vaccin of Novavax-vaccin, zijn alleen op afspraak beschikbaar.

Waar kun je derde Covid 19 vaccin halen?

Uitnodiging van medisch specialist – U krijgt een uitnodiging voor de 3e prik van de basisserie van uw medisch specialist. Na uitnodiging van de medisch specialist voor een 3e prik is het mogelijk om een afspraak te maken. U doet dat bij de GGD via de gegevens die op de uitnodiging staan.

Kan ik derde prik krijgen?

Wat is een herhaalprik? – De herhaalprik tegen corona is een extra prik die minimaal 3 maanden na de laatste coronaprik wordt toegediend, lees meer op de pagina over de herhaalprik, Iedereen die vanaf 19 september 2022 nog geen herhaalprik heeft gehad, kan deze nog krijgen.

Hoe kan ik mijn boosterprik aanvragen?

Vaccinatie tegen COVID-19 In het najaar van 2023 worden boosterprikken verspreid naar huisartsen, apothekers en thuisverpleegkundigen.

verspreiding van de boosterprikken : half september tot half november.Woont u in een woonzorgcentrum, dan vraagt u best na wanneer boosters gepland worden daar. In andere gevallen maakt u zelf een afspraak met uw huisarts of apotheker. U mag de COVID-boosterprik samen met een griepprik ontvangen. Er bestaat nog geen combi-vaccin.

De booster in het najaar van 2023 is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder of in langdurige zorg, personen met eerder vastgestelde comorbiditeiten, alle personen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector.

Ook als u niet valt onder de vernoemde categorieën kunt u, als u meerderjarig bent, ervoor kiezen een boosterprik te ontvangen. Contacteer rechtstreeks uw huisarts of een apotheek in de buurt om een afspraak voor vaccinatie te maken. Op vindt u welke apothekers vaccinatie aanbieden. Sommige apothekers bieden alleen boostervaccinatie aan en niet basisvaccinatie.

Vaccinatie tegen COVID-19 door de huisarts of apotheker is gratis. Bij de huisarts dien je wel een consultatie te betalen. Apothekers en artsen kunnen mailen naar [email protected] bij inhoudelijke (medische vragen) en praktische vragen over vaccinatie tegen COVID-19 (bijv.

 • Registratieproblemen in vaccinet, levering van vaccins,,).
 • Volgende bestelperiode loopt van 13 februari tot en met 28 februari 2023.
 • Artsen kunnen ook nog navragen bij hun eerstelijnszone om na te gaan of er nog voorraad van het vaccinatiecentrum lokaal beschikbaar is.
 • Iedereen die nog geen basisvaccinatie of eerste boosterprik ontving, komt hiervoor nog in aanmerking.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder en volwassenen die nog geen basisvaccinatie ontvingen (bvb. nieuwkomers die immigreren), kunnen nog steeds een basisvaccinatie ontvangen. U neemt hiervoor zelf contact op met uw huisarts of een apotheker. Aangezien een basisvaccinatie een herhaling vergt is afspraak met uw huisarts het meest aangewezen.

Niet alle apotheken die boostervaccins aanbieden, bieden ook basisvaccinatie aan. Er worden geen uitnodigingen meer verzonden, ook niet naar kinderen wanneer ze de leeftijd van 5 jaar bereiken. Voor meer informatie over of opvolging van de bijwerking, contacteer uw huisarts. De persoon of het centrum dat vaccineert, registreert uw vaccinatie in een centraal systeem.

U kan daarna uw vaccinatiegegevens zelf bekijken via de website, myhealthviewer.be of, U kunt dit document afprinten, maar dit heeft niet de officiële waarde van een COVID-vaccinatiecertificaat. Ook uw huisarts heeft toegang tot die vaccinatiegegevens.

 1. Sloop er een fout in deze registratie? Neem dan contact op met de persoon die u vaccineerde of met uw huisarts.
 2. Voor vaccinaties tegen COVID-19 (goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA) die geregistreerd worden in de centrale vaccinatiedatabank is 2 tot 7 dagen na de registratie een beschikbaar.

Dit vaccinatiecertificaat maakt deel uit van het, ook wel het EU Digitaal COVID-19 certificaat genoemd. Dit certificaat wordt door de meeste landen niet meer gevraagd bij reizen. U kijkt best voor uw vertrek naar het buitenland na of het certificaat nog nodig is.

Controleer de schrijfwijze van uw zoekopdrachtProbeer uw zoekopdracht anders te verwoorden

: Vaccinatie tegen COVID-19

Waar kan ik mijn vaccinaties raadplegen?

Check online op www.mijngezondheid.be Je kan de datum, naam en dosis van de vaccinatie nagaan en ziet tegen welke ziekte je werd gevaccineerd. Hoe ga je te werk? Log in met je elektronische identiteitskaart (e-ID) en pincode of via de app ‘Itsme’ (meer over inloggen met je e-id).

Hoe lang is de DTP prik geldig?

Hoe bescherm ik mezelf tegen difterie, tetanus en polio? – Vaccinatie met DTP vaccin biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Ben je geboren na 1-1-1950 en heb je alle kindervaccinaties gehad? Dan is één herhalingsprik voldoende voor tien jaar bescherming.

Wie krijgt Pfizer en wie krijgt Moderna?

Hieronder vinden jullie meer informatie, in vraag en antwoord vorm, omtrent het Moderna-vaccin. Mogen mensen kiezen voor een vaccin? Nee, dat is niet mogelijk. Iedereen, die geboren is in 2003 of eerder, kan gevaccineerd worden. Voor de GGD’en is de vaccinatiestrategie leidend en wordt beschikbaar vaccin toebedeeld.

Ijk op: Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus? | Rijksoverheid.nl Hoe wordt bepaald wie Moderna en wie BioNTech/Pfizer krijgt? Moderna en BioNtech/Pfizer zijn geschikt voor dezelfde vaccinatiedoelgroepen. Op locaties waar Moderna wordt gebruikt, krijgt iedereen in principe Moderna voor zo ver dat beschikbaar is.

Mochten mensen eerder al gevaccineerd zijn met BioNTech/Pfizer, krijgt men ook als tweede vaccin BioNTech/ Pfizer. Mensen jonger dan 18 jaar krijgen geen Moderna. Waar gaat de GGD Moderna gebruiken? Op circa tien locaties. Hoe wordt er voor gezorgd dat de tweede vaccinactie met hetzelfde merk vaccin is? Bij binnenkomst wordt hierop gecontroleerd door de host die naar de juiste rij verwijst.

 • Daarnaast vindt ook controle plaats door de administrateur én door de prikker.
 • Waarom moet ik naar dezelfde locatie voor de tweede vaccinatie met Moderna? Omdat Moderna niet op alle locaties beschikbaar is.
 • Hoe weet ik zeker dat de vaccins allebei even goed zijn? De vaccins zijn gebaseerd op dezelfde technologie.
See also:  Wat Gaat De Gasprijs Doen In 2024?

De EMA heeft ze ook op dezelfde manier beoordeeld. Het coronavaccin van Moderna is net als het vaccin van BioNTech/Pfizer een zogenoemd ‘mRNA-vaccin’. Het vaccin bevat een stukje genetische informatie: het mRNA. Dit mRNA zorgt voor het aanmaken van een kenmerkend eiwit van het coronavirus: het spike-eiwit.

Stukjes van dit eiwit worden herkend door de afweercellen in ons lichaam. Als reactie hierop maakt ons lichaam antistoffen aan. Komt u daarna in contact met het coronavirus? Dan beschermen die antistoffen het lichaam. Zo is de kans klein dat u ziek wordt van het virus. Beschermen de vaccins even goed? Deze vaccins zijn meer dan 90% effectief in het voorkomen van ziekte door het coronavirus.

Dit betekent dat er in een groep gevaccineerde mensen 90% minder mensen coronaklachten krijgen dan in een (even grote) groep mensen die niet gevaccineerd zijn. Uit de onderzoeken blijkt dat mensen die na een vaccinatie toch corona kregen, minder ernstig ziek werden.

Hoe lang is de vaccinatie geldig?

Nieuwsbericht | 03-02-2022 | 19:15 De geldigheid van het Nederlandse coronatoegangsbewijs (CTB) zal vanaf 8 februari zoveel mogelijk gelijk worden getrokken met die van het Internationale coronabewijs (EU DCC). Dit laat minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) weten.

 • Het vaccinatiebewijs is tot 270 dagen na afronding van volledige vaccinatie geldig.
 • Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • Het herstelbewijs is tot 180 dagen na de positieve test geldig.
 • Voor de boostervaccinatie is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld.
 • Dit geldt voor iedereen.
 • Hoewel de bescherming van de coronavaccins tegen ziekenhuisopname nog steeds erg hoog is, neemt de bescherming tegen overdracht en ziek worden van het virus geleidelijk af.

Daarom heeft het kabinet besloten om de vaccinatiebewijzen in Nederland een geldigheid van 270 dagen te geven. Deze geldigheid wordt met terugwerkende kracht toegepast. Dit betekent dat een vaccinatiebewijs 270 dagen na de laatste vaccinatie niet meer geldig is.

Hoe lang ben je beschermd als je corona hebt gehad?

Meerdere keren ziek – Mensen die opnieuw besmet raken, lijken over het algemeen minder ernstig ziek te worden, maar kunnen anderen nog wel besmetten. De meeste mensen bouwen afweer op tegen het virus nadat zij besmet zijn geweest. We weten nog niet precies hoe lang je in welke mate je beschermd bent tegen verschillende varianten van het virus.

Kan ik een coronaprik halen?

8 weken na uw coronabesmetting kunt u de coronaprik halen.1 prik is voldoende om uw basisserie af te ronden. U kunt ook 2 prikken halen als u dat wilt.3 maanden na uw laatste prik uit de basisserie kunt u een herhaalprik halen.

Hoe lang ben je immuun als je corona hebt gehad?

Conclusie – De kans dat je opnieuw ziek wordt door corona binnen zes tot acht maanden nadat je covid-19 had, is eerder klein. Mogelijk ben je nog langer beschermd, maar dat hangt af van factoren zoals leeftijd en het opduiken van coronavarianten. Na de infectie bouw je een uitstekende immuniteit op. Die is vergelijkbaar met de immuniteit na vaccinatie.

Wat is het verschil tussen booster en derde prik?

RIVM Informatie over de booster van de coronavaccinatie, voor ernstig immuungecompromitteerde patiënten die een 3e prik hebben ontvangen | Nederlandse Federatie voor Nefrologie Booster voor de patiënten na hun 3e vaccinatie De groep immuungecompromitteerde patiënten die in november een uitnodiging voor een 3e prik heeft gehad, komt ook in aanmerking voor een boosterprik.

 • 3de prik hoort bij basisserie vaccinatie
 • Deze derde prik is voor ernstig immuungecompromitteerde patiënten namelijk onderdeel van de basisvaccinatie, die voor de meeste andere mensen uit 1 of 2 vaccinaties bestaat.
 • Boosterprik is extra vaccinatie (ná basisserie)

De booster is daarnaast een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper na de basisserie. Die is om te zorgen dat de bescherming na de basisserie nog een keer verhoogd wordt.

 1. Tijd tussen 3de vaccinatie en boostervaccinatie
 2. Tussen de 3de vaccinatie en de boostervaccinatie moeten 3 maanden tijd zitten.
 3. Tot wanneer ik kan ik mijn 3e prik halen?
 4. Als u een uitnodiging hebt gekregen van uw medisch specialist om een 3e prik te halen bij de GGD, kan kunt u hiervoor uiterlijk 30 januari een afspraak maken.
 5. Wat is het verschil tussen een derde vaccinatie en een ‘booster’ vaccinatie?

Een derde vaccinatie kan ervoor zorgen dat mensen die na 2 vaccinaties nog onvoldoende beschermd zijn alsnog een betere bescherming krijgen (‘een immuunreactie opbouwen’). Deze derde prik is voor deze mensen daarmee onderdeel van de basisvaccinatie. Dit is anders bij een booster.

 1. Een booster is een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper.
 2. Die is voor mensen die na 1 of 2 vaccinaties eerst wel voldoende bescherming opgebouwd hebben, maar bij wie de bescherming daarna is afgenomen.
 3. Noot NFN: De samenstelling van een derde prik en van een boosterprik is overigens precies hetzelfde, er wordt hetzelfde vaccin gebruikt.

De integrale tekst van de informatie leest u : RIVM Informatie over de booster van de coronavaccinatie, voor ernstig immuungecompromitteerde patiënten die een 3e prik hebben ontvangen | Nederlandse Federatie voor Nefrologie

Hoeveel tijd tussen 3e en 4e booster?

Tijd tussen 3e vaccinatie en boostervaccinatie – De boostervaccinatie kan 3 maanden na de 3e vaccinatie worden gehaald. Als iemand na de 3e vaccinatie nog corona heeft gehad, kan de boostervaccinatie 3 maanden na de besmetting worden gehaald.

Wie komt in aanmerking voor tweede Boosterprik?

Vervolgadvies tweede boostervaccinatie tegen COVID-19 De bescherming die COVID-19-vaccinatie biedt tegen ernstige ziekte en sterfte neemt af na verloop van tijd. Een extra vaccinatie zorgt ervoor dat de bescherming weer toeneemt, maar dat effect is tijdelijk.

 1. Door vaccinatie nog een keer te herhalen (revaccinatie) neemt de bescherming weer toe.
 2. Eerder adviseerde de Gezondheidsraad om zo’n revaccinatie aan te bieden aan 70-plussers en de meest kwetsbare groepen, omdat zij een hoger risico lopen op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19 en doordat het aantal besmettingen waarschijnlijk nog hoog zou zijn op het moment dat de bescherming van de booster bij hen afneemt.
See also:  Inkomstenbelasting 2022 Wanneer?

Doordat de besmettingsgolf door de omikronvariant langer aanhoudt dan verwacht, speelt dit scenario nu ook voor mensen van 60 tot en met 69 jaar. Bij hen zal de bescherming door de booster zijn afgenomen op het moment dat het aantal besmettingen waarschijnlijk nog hoog is.

 • Dat kan in deze groep, die een hoger risico loopt op een ernstig beloop van COVID-19 dan mensen onder de 60, leiden tot een toename van het aantal ziekenhuisopnames.
 • De Gezondheidsraad adviseert daarom om een tweede booster (revaccinatie) beschikbaar te stellen voor mensen van 60 tot en met 69 jaar die dat willen en die langer dan 3 maanden geleden een vaccinatie hebben gehad of COVID-19 hebben doorgemaakt.

: Vervolgadvies tweede boostervaccinatie tegen COVID-19

Hoeveel tijd moet er tussen de Boosterprikken zitten?

Interval tussen de eerste en tweede vaccinatie Voor het BioNTech/Pfizer-vaccin wordt een prikinterval van 6 weken gehanteerd tussen de eerste en de tweede prik, voor Moderna 4 weken en voor AstraZeneca 12 weken. Eerder, op 8 maart, adviseerde de Gezondheidsraad in het, op basis van de toen beschikbare gegevens om de prikintervallen niet verder te verlengen vanwege onzekerheid over de mate van bescherming.

 • Ook is onzeker wat het effect is op de verspreiding van bestaande en nieuwe virusvarianten zoals de Zuid-Afrikaanse variant en de Braziliaanse variant.
 • Uit modelberekeningen van het RIVM op basis van recente wetenschappelijke gegevens, blijkt dat het een gunstig effect op ziekenhuisopnames kan hebben als meer mensen eerder één prik hebben gekregen.

Het effect is in het gunstigste geval ongeveer 5 ziekenhuisopnames per dag minder. Ter vergelijking, van begin maart tot 10 april werden per dag rond de 200 mensen met COVID-19 opgenomen. Het mogelijk gunstige effect op het aantal ziekenhuisopnames zal naar verwachting niet eerder dan eind mei optreden.

Het relatief kleine en late effect op het aantal ziekenhuisopnames kan volgens de Gezondheidsraad opwegen tegen de eerder gesignaleerde – niet te kwantificeren – onzekerheden rond verlenging van het interval. De Gezondheidsraad geeft de minister van VWS daarom in overweging het prikinterval van de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna te verlengen naar 12 weken zolang er schaarste is aan vaccin.

Dit betekent een prikinterval van 12 weken voor alle drie de vaccins – BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Wanneer er voldoende vaccin beschikbaar is, zou het interval teruggebracht moeten worden naar dat wat in de productinformatie van de verschillende vaccins wordt aanbevolen.

Kan ik samen met mijn man een boosterprik halen?

Partnerprik niet meer mogelijk onder 75 jaar GGD GHOR Nederland stopt met het aanbieden van een partnerprik voor mensen jonger dan 75 jaar. Het is voor hen niet meer mogelijk om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen en een afspraak voor beide partners in te plannen.

 1. Nog wel mogelijk voor 75+ 75-plussers kunnen nog wel een partnerprik inplannen.
 2. De partner moet ouder zijn dan 60 jaar en langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd.
 3. Ook een eventuele coronabesmetting moet minimaal 3 maanden geleden zijn.
 4. Een partnerprik inplannen kan alleen door te bellen met de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn.

Nooit vrije inloop voor partners Een partner kan nooit zonder afspraak mee naar een vaccinatielocatie. Daar wordt niet geboosterd zonder afspraak. De partner komt dan voor niets. Online een afspraak maken op zelfde moment Mensen die toch samen willen komen, kunnen proberen om online – individueel – een afspraak maken.

Hoe kan ik mijn COVID certificaat vernieuwen?

Om je certificaat te vernieuwen, druk je in de CovidSafe-app op de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’. Meld je vervolgens aan via itsme of eHealth.

Hoe griepvaccin bestellen?

Afhalen vaccin in de apotheek vanaf 1 oktober ’21 – Vanaf 1 oktober 2021 kan iedereen direct bij de publieke officina-apotheker een griepvaccin afhalen zonder artsenvoorschrift. De apotheker kan ook onmiddellijk de derdebetalersregeling toepassen voor alle patiënten die tot de RIZIV-risicogroepen behoren.

 • Alleen voor deze burgers uit de risicogroepen is het vaccin grotendeels terugbetaald.
 • Het gaat om twee categorieën, bepaald door de Hoge Gezondheidsraad.
 • Tot categorie A behoren onder andere de 65-plussers, patiënten van alle leeftijden met een onderliggende chronische aandoening, mensen met een BMI hoger dan 35, mensen die werken in de gezondheidssector en zwangere vrouwen.

Tot categorie B behoren personen tussen 50 en 65 jaar, zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden. De arts die personen met een chronische ziekte opvolgt, is natuurlijk vaak de eerste om griepvaccinatie te adviseren wanneer dat is aanbevolen.

 • Het gaat hier om een versterkte samenwerking tussen artsen en apothekers.
 • Bij twijfel zullen de apothekers de patiënt immers doorverwijzen naar een arts.
 • Die zal dan definitief beslissen tot welke groep de patiënt behoort.
 • Doel van deze maatregel is om de vaccinatiegraad te verhogen, in het bijzonder van de risicopatiënten, door het afhalen van een griepvaccin makkelijker te maken.

“Het traject voor de patiënt is verkort”, aldus Koen Straetmans. “Vroeger moest de patiënt eerst naar de arts om een voorschrift te halen, om vervolgens bij de apotheker het vaccin op te halen.” Nadien moest de patiënt opnieuw naar de huisarts om een prik te laten zetten.

Kan ik zien welke vaccinaties ik heb gehad?

Waarom dit overzicht? – In Nederland vinden we het belangrijk dat u kunt zien welke informatie we van u hebben over uw coronavaccinatie. Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Waar kan ik zien wat mijn bloedgroep is?

Bloedonderzoek – Heb je al eens bloed laten prikken door een arts? Dan staat je bloedgroep mogelijk al in je medisch dossier. Een andere manier om erachter te komen: bloed doneren. Ook dan wordt namelijk altijd je bloedgroep bepaald. Bloedonderzoek is de meest betrouwbare manier om je bloedgroep te laten bepalen.

Hoe griepvaccin bestellen?

Afhalen vaccin in de apotheek vanaf 1 oktober ’21 – Vanaf 1 oktober 2021 kan iedereen direct bij de publieke officina-apotheker een griepvaccin afhalen zonder artsenvoorschrift. De apotheker kan ook onmiddellijk de derdebetalersregeling toepassen voor alle patiënten die tot de RIZIV-risicogroepen behoren.

Alleen voor deze burgers uit de risicogroepen is het vaccin grotendeels terugbetaald. Het gaat om twee categorieën, bepaald door de Hoge Gezondheidsraad. Tot categorie A behoren onder andere de 65-plussers, patiënten van alle leeftijden met een onderliggende chronische aandoening, mensen met een BMI hoger dan 35, mensen die werken in de gezondheidssector en zwangere vrouwen.

Tot categorie B behoren personen tussen 50 en 65 jaar, zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden. De arts die personen met een chronische ziekte opvolgt, is natuurlijk vaak de eerste om griepvaccinatie te adviseren wanneer dat is aanbevolen.

Het gaat hier om een versterkte samenwerking tussen artsen en apothekers. Bij twijfel zullen de apothekers de patiënt immers doorverwijzen naar een arts. Die zal dan definitief beslissen tot welke groep de patiënt behoort. Doel van deze maatregel is om de vaccinatiegraad te verhogen, in het bijzonder van de risicopatiënten, door het afhalen van een griepvaccin makkelijker te maken.

“Het traject voor de patiënt is verkort”, aldus Koen Straetmans. “Vroeger moest de patiënt eerst naar de arts om een voorschrift te halen, om vervolgens bij de apotheker het vaccin op te halen.” Nadien moest de patiënt opnieuw naar de huisarts om een prik te laten zetten.

See also:  Wanneer Begint Ek 2024?

Kan ik online mijn vaccinatie afspraak verzetten?

Hoe kan ik mijn afspraak voor de coronavaccinatie verzetten of wijzigen? Je kunt voortaan zelf je afspraak verplaatsen of afzeggen via coronavaccinatie-afspraak.nl onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’.

Hoe certificaat aanvragen?

Waar kan ik mijn certificaat gebruiken? – Het kan door landen gevraagd worden bij de toegang tot het land of gebruik in het land in openbare ruimtes. U vindt actuele regels over welke landen welke certificaten nog vereisen voor toegang of gebruik in het land terug bij,

Heb je nog een Covid Safe ticket nodig?

Het COVID Safe Ticket – Het gebruik van het COVID Safe Ticket in België is niet meer van toepassing sinds 7 maart 2022. (U hebt het COVID -certificaat wel nog steeds nodig om naar een ander EU -land te reizen.) Het gebruik van het COVID Safe Ticket in België is niet meer van toepassing sinds 7 maart 2022.

(U hebt het COVID -certificaat wel nog steeds nodig om naar een ander EU -land te reizen.) Met een COVID -certificaat kan u naar een Covid Safe event in België. Er wordt dan de naam ‘ COVID Safe Ticket’ gebruikt. Het Covid Safe Ticket is dus geen apart document, maar hetzelfde als uw COVID -certificaat en het wordt op basis van dezelfde voorwaarden afgeleverd.

Meer info over het verkrijgen van uw certificaat vindt u bij „ Waar kan ik mijn certificaten vinden? ” Meer info over het COVID Safe Ticket vindt u op www.covidsafe.be, Het gebruik van het COVID Safe Ticket in België is niet meer van toepassing sinds 7 maart 2022.

Gebruikt u het om op reis te gaan naar een ander EU -land, dan spreken we van een Europees digitaal coronacertificaat ( COVID -certificaat). Gebruikt u het om naar een Covid Safe evenement in België te gaan, dan wordt de naam ‘ COVID Safe Ticket’ gebruikt.

Belangrijk: voor COVID -certificaten/ COVID Safe Tickets afgeleverd op basis van een negatieve test geldt een verschillende geldigheidsduur naargelang de toepassing:

COVID -certificaat (reizen): geldig tot max 72 uur na de staalname voor een PCR -test of tot 48 uur na de staalname voor een antigeentest (en de exacte voorwaarden en geldigheidsduur worden bovendien bepaald door het land waar u naartoe reist. Informeer u grondig voor u op reis vertrekt! ( Re-open EU website – website FOD Buitenlandse zaken ) COVID Safe Ticket (evenement): geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het vervalt (24 uur na staalname voor een antigeentest of 48 uur na staalname voor een PCR -test).

Vanaf 1 maart 2022 zal ook voor COVID -19-herstelcertificaten/Covid Safe Tickets afgeleverd op basis van een positieve test een verschillende geldigheidsduur gelden naargelang de toepassing:

COVID -certificaat (reizen): geldig vanaf dag 12 (dag van staalafname = dag 0) tot max 180 dagen na de staalname voor een positieve PCR – of antigeentest (en de exacte voorwaarden en geldigheidsduur worden bovendien bepaald door het land waar u naartoe reist. Informeer u grondig voor u op reis vertrekt! ( Re-open EU website – website FOD Buitenlandse zaken ) COVID Safe Ticket (evenement): geldig vanaf dag 12 (dag van staalafname = dag 0) tot maximum 150 dagen na de staalname voor een positieve PCR – of antigeentest. Meer info op de Vlaamse, Waalse en Brusselse websites over het CST,

Meer info over het COVID Safe Ticket vindt u ook op www.covidsafe.be, Het gebruik van het COVID Safe Ticket in België is niet meer van toepassing sinds 7 maart 2022. (U hebt het COVID -certificaat wel nog steeds nodig om naar een ander EU -land te reizen.) In de praktijk is het COVID Safe Ticket een en hetzelfde document als uw COVID -certificaat.

Certificaat op basis van vaccinatie tegen COVID : zie de details op de Vlaamse, Waalse en Brusselse websites over het CST, Voor COVID -certificaten/ COVID Safe Tickets afgeleverd op basis van een negatieve test geldt een verschillende geldigheidsduur naargelang de toepassing:

COVID Safe Ticket (evenement): geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het vervalt (24 uur na staalname voor een antigeentest of 48 uur na staalname voor een PCR -test). COVID -certificaat (reizen): geldig tot max 72 uur na de staalname voor een PCR -test of tot 48 uur na de staalname voor een antigeentest (en de exacte voorwaarden en geldigheidsduur worden bovendien bepaald door het land waar u naartoe reist. Informeer u grondig voor u op reis vertrekt! ( Re-open EU website – website FOD Buitenlandse zaken )

Vanaf 1 maart 2022 zal ook voor COVID -19-herstelcertificaten/Covid Safe Tickets afgeleverd op basis van een positieve test een verschillende geldigheidsduur gelden naargelang de toepassing:

COVID -certificaat (reizen): geldig vanaf dag 12 (dag van staalafname = dag 0) tot max 180 dagen na de staalname voor een positieve PCR – of antigeentest (en de exacte voorwaarden en geldigheidsduur worden bovendien bepaald door het land waar u naartoe reist. Informeer u grondig voor u op reis vertrekt! ( Re-open EU website – website FOD Buitenlandse zaken ) COVID Safe Ticket (evenement): geldig vanaf dag 12 (dag van staalafname = dag 0) tot maximum 150 dagen na de staalname voor een positieve PCR – of antigeentest. Meer info op de Vlaamse, Waalse en Brusselse websites over het CST,

Meer info over het COVID Safe Ticket vindt u op www.covidsafe.be, Het gebruik van het COVID Safe Ticket in België is niet meer van toepassing sinds 7 maart 2022. (U hebt het COVID -certificaat wel nog steeds nodig om naar een ander EU -land te reizen.) Meer info over het COVID Safe Ticket en het gebruik ervan vindt u op www.covidsafe.be of u kan contact opnemen met het call center van uw regio:

Vlaanderen  — 078/ 78 78 50 Wallonië  — 071/ 31 34 93 Brussel  — 02/ 214 19 19 Duitstalige gemeenschap  — 0800/ 23 0 32